Epäreilu Opiskelu

Vierailija

Hei, olen opiskelija Kauhajoen kauppaoppilaitoksesta. Opiskelen alaa nimeltä Media-assistentti, josta valmistaudun vuoden kuluttua. Olen huomannut 2 vuoden aikana, että tästä koulusta säästetään koko ajan enemmän ja enemmän.

Ensimmäisenä vuotena kuulin että kameroita ja muita valokuvaamiseen ja videokuvaamiseen tarvittavista varusteista säästellään, koska kaupunki säästää. 

Toisena vuonna alettiin säästämään oikein kunnolla. Ruokailu lakkautettiin, osalle luokista ei pidetä enää liikuntaa, opettajia lomautettiin, sekä lomat venyivät ihan naurettaviksi, joiden takia opetusta joudutaan tiivistämään ja osa asioista jätetään kokonaan pois. Joululomaakin on melkein kuukausi, puhumattakaan viikon kestävästä pääsiäislomasta. 

Kyllä sen ymmärrän että talous on kovilla ja asioista pitää leikata, mutta tässä tyhmintä on se että kaupunki sijoittaa kaiken muilta kouluilta leikatun rahan maatalousoppilaitokseen jossa opiskelee vuodessa vain vähän yli 20 ihmistä. Uusia koneita, yli miljoona euroa maksanut robotti lypsy navetta jne jne... Tänäänkin kuulin kun kehuivat muille ihmisille kuinka heillä nyt on kalliit ja uudet laitteet, samalla kun osa kauppisten kameroista kuvaa vielä videonauhalle. 

Missä on tasa arvoinen opiskelu?

Kommentit (1)

Vierailija

Jos ruokailu on tosiaan lakkautettu, tulee ottaa yhteyttä korkeammalle taholle, koska sen lakkauttaminen on laitonta.

"Vuosina 1972–1977 siirryttäessä peruskouluun laki edellytti, että kaikkien peruskouluikäisten tuli saada ilmainen lämmin ateria. Samalla tämä oikeus laajennettiin myös lukioihin ja ammattikouluihin." - Wikipedia

http://www.oph.fi/kouluruokailu

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat