Eka sairauspäivä palkaton - tietääkö joku oikeasti?

Vierailija

Eli kun Ruotsissa on jo tuo käytäntö tuosta sairauspoissaolon palkattomuudesta (tai siis sen ensimmäisen päivän), niin miten se päivän palkka määritellään? Onko se laskennallinen päiväpalkka vai sille päivälle sattuvan työpäivän todellisten tuntien mukaan laskettava palkka?

Nyt en kaipaa tietämättömien spekulaatiota vaan ihan oikeaa tietoa, jos jollain on.

Kommentit (5)

Vierailija

Onhan Suomessakin jo nyt aloja, joilla ensimmäinen sairauspäivä on palkaton. Mikä ei estä Akavaa silti väittämästä, ettei käytäntöön siirtyminen laajemmin olisi perustuslain vastaista.

Kuukausipalkkaiselle palkaton päivä lienee kuukausipalkka jaettuna kuussa olevien työpäivien lukumäärällä. Tuntipalkkaiselle se on poissaolopäivän tunnit työvuoroluettelon mukaisesti kertaa tuntipalkka. Tuplapalkkaa eli sunnuntailisää saikutuspäivältä ei makseta, tai ei ainakaan useimpien tessien mukaan pitäisi maksaa. Iltalisä sen sijaan tulee yleensä maksettavaksi sairausajaltakin, mikäli sellainen olisi työvuoroluettelon mukaiseen vuoroon kuulunut.

Vierailija

Tarkoitinkin lähinnä jaksotyötä. Kuukausipalkka, mutta ei määriteltyä työpäivien lukumäärää kuukaudessa, vaan tietty tuntimäärä tietyssä ajassa, esim. 114h45 min / 3 viikkoa. (Työpäivien tai -tuntien lukumäärä eri kuukausina voi vaihdella paljonkin.) Silloin laskennallisen työvuoron pituus on 7h39 min. Palkka taas on kuukausipalkka, josta saa laskettua laskennallisen tuntipalkan jollain systeemillä. Eli olisikohan se sitten tuo 7h39min palkka huolimatta suunnitellun työpäivän pituudesta (voi olla mitä vain 7-14 h välillä...)?

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Se on 0 euroa. Tai Ruotsin tapauksessa kruunua.


Niin ap varmaan tarkoittaa että mistä se yhden päivän nolla eurous sitten lasketaan kk-palkkaan. Tuntipalkkaiselta tietysti jää vain tekemättä sen päicän hommat, mutt kk-palkkaiselle yhden päivän "hinta" täytyy jollain kaavalla laskea.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat