Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Mitä kotimaisia tuotteita käytätte?

Avainlippi

Mitä hyviä, kotimaisia tuotteita ostatte, millä haluatte tukea suomalaisia yrityksiä? Laittakaa hyviä vinkkejä! Itse ostan kotimaiset pyykinpesuaineet ja shampoot ihan vain tukeakseni kotimaisuutta.

Kommentit (8)

Vierailija

Kaikki hiustenhoitotuotteet hiusvärejä myöten, meikitkin pääasiassa suomalaisia. Yritän löytää aina myös kotimaiset kengät.

Vierailija

Kiillon pesuaineita minäkin, Vuokkoset-siteitä. Ostin muuten paketin Libressejä, kun vuokkoset oli lähikaupasta loppu ja en tajua, miten joku voi pitää niitä parempana. Purkka on aina Xylimax. Sievin talvikenkiä niiden mummomaisuudesta huolimatta, mutta jalalleni ei oikein muut edes sovi. Erisania on enimmäkseen rasvat ja pesuaineet. Pasta- ja jauhopusseista etsin aina joutsenlipun. Myllyn paras on ainakin kotimaista enimmäkseen. 

Vierailija

Minäkin ostin Sievin jalkineesta työkengät. Vallilasta verhoja uuteen asuntoon (en kylläkään ole varma valmistetaanko ne Suomessa). Peruselintarvikkeeet ostan kotimaisena, maidot, lihat, juustot yms, ne mitä saa järkevällä hinnalla lähikaupasta. 

Ostaisin mielelläni vaikka ihan kaikki tarvikkeet kotimaisena, mutta ei rahat riitä, pakko tuijotella hintalappuja.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
 

Ostaisin mielelläni vaikka ihan kaikki tarvikkeet kotimaisena, mutta ei rahat riitä, pakko tuijotella hintalappuja.

Samaa mieltä, ja lisäksi kotimaisten tuotteiden saatavuus on välillä heikko tai niitä ei edes ole, tai sitten tulee ostaneeksi jotain, mitä luulee kotimaiseksi, muttei olekaan... Esim. Marimekko, Iittala, Nanso ym. taitaa teettää tuotteensa (ainakin osittain) ulkomailla.

Meillä ostetaan pääasiassa kotimaista ruokaa ja arkisia juttuja, kuten kodin pesuaineet, hygieniatuotteet, vessapaperit, terveyssiteet jne.

Vaatteissa on jonkin verran esimerkiksi täysin kotimaisia sukkia, lastenvaatteita, pipoja ja käsineitä, mutta enemmän melkein niitä "suunniteltu Suomessa, mutta valmistettu muualla" -juttuja.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat