Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Hei äidit, kertokaa millaisia on 14v poikalapsenne?

Vierailija

.

Kommentit (9)

Vierailija

Kerkis kyllä kesällä täyttää jo 15v., mutta tekee kotitöitä mukisematta. Viimeksi rahapulassaan kysyi, että voiko pestä saunan, jne. Vähän nyt viimeisellä luokalla koulu kyllästyttää. Harmittaa kyllä, kun  numerot on vähän huonompia, kun mihin olen tottunut, mutta ihana fiksu kohtelias poika.

Vierailija

Onko teillä puhelin ja pelaaminen miten tärkeitä juttuja? tuntuu että meillä on kännykkä juurtunut käteen kiinni...ja pelaisi joka päivä jos antaisin..kotitöitä tekee kun pyydetään ja muistutetaan.

Vierailija

Kasiluokkalainen poika meillä. Kännykkä on tosiaan juuttunut käteen mutta niin kauan, kun hoitaa koulutyöt hyvin, olen antanut löysää. Tietää, että jos numerot alkavat tippumaan huomattavasti, niin rajoitukset astuvat voimaan. Harrastaa pari kertaa viikossa kamppailulajia, on paljon kotona vapaa-aikana ja tekee hommia, kun pyydetään. Rauhallinen ja aika introvertti poika mutta mielestäni ihan tyytyväisen oloinen elämäänsä vaikka se ei perusteinimeininkiä ehkä olekaan (lue: hengaillaan kavereiden kanssa kylillä yömyöhään).

Vierailija

Pelaaminen oli aika isossa osassa tosiaan, mutta nyt mopoilu vei voiton. Pelas tietokoneella jotain skypen kautta ja sai siten myös kavereita itselleen. t: 1

Vierailija

Meillä on kavereita joiden kanssa koulussa ollaan, sama poppoo ollut jo vuosia. Mutta muuten ei pyöri missään, tietty äidille kelpaa sellainen;), paitsi ehkä 1x/vkossa eli vkonloppuna kun tapaa paria kaveriaan jonkin aikaa. Arki-illat ja vkonloppuisinkin illat viihtyy kotona. Olenkohan huono äiti kun rajoitan pelaamista ja hieman kännyköintiäkin, kun tosiaan koulutyö sujuu kuitenkin kiitettävästi, huokaus tätä äidin ajattelua taas..

Jotenkin vain tuntuu ettei pojan elämässä muuta olekaan kuin koulu ja ruudut..liikuntaharrastuksenkin lopetti toissavuonna.

Vierailija

Meilläkin heppu täytti pari viikkoa sitten 15v, mutta vastaan silti.

Pelit ovat tärkeitä, koulu ei niinkään. Kyllä säntillisesti siellä käy, läksytkin tekee(tai ainakaan wilmassa ei ole merkintöjä), mutta kokeisiin lukeminen ei oikein maistu. Kokeista päätellen ei hirveesti tunnillakaan kuuntele.

Vapaa-ajalla jonkin verran pyörii kavereiden kanssa. Pelaamisen vastapainona on innostunut retkeilystä ja vaeltamisesta, että käyvät isänsä ja kavereiden kanssa luonnon ääressä reissuja. Just oli synttäriruskareissu Saariselälle. Viikon siellä taapersivat. Puhelin on tärkeä, muttei sillai kasvanut käteen kiinni, kuten tyttärellä.

Kotitöistä: Toisinaan iskee itsetunto-ongelmat, ettei sitten enää tiedäkään mitä rasvaa ja minkä verran laittaa pannulle. Toisinaan taas jätkä hoitelee aterian tuosta noin vaan kysymällä, mitä tänään oli tarkoitus laittaa ja alkaa touhuihin.

Omahuone sillä on aivan mullinmallin, mutta sitten taas roskat vie, kun huomaa olevan täynnä ja laittaa pyykkiä kuivumaan, kun kone lopettaa pesemisen. 

Tietsikan ja pleikan lisäksi pelaavat kavereiden kanssa lautapelejä. Viikonloppuisin kokoontuvat mieluusti jollekin kotiin istumaan iltaa kuin menevät kylille heilumaan.

Käydään hyviä antoisia keskusteluita, on avoin meille vanhemmille. Sanaan voi luottaa.

Ei aina noin seesteistä ole ollut. vitoskutos luokka on toistaiseksi tämän kanssa ollut ne pahimmat ajat. Kunpa se kipeä kasvu olisi siellä jo läpi käyty.

Hyväkäytöksinen nuorimies. Toisinaan on tuon itsetunnon kanssa vaappumista, mutta skarppaa hyvin.

2 pojan äiti

Puhelin ja pleikka ovat meidän kasiluokkalaiselle todella tärkeitä, samoin kaverit. Kavereiden kanssa vietetään aikaa ulkona. Viikonloppuna saa olla pitempään, koska mitään "härdelliä"  tai ylilyöntejä ei ole sattunut. Hän tulee kotiin sovittuna aikana, eikä päihteistä ei ole näkynyt merkkiäkään. Ehkä tähän auttaa myös se, että hän pitää liikunallista harrastustaan niin tärkeänä. Koulu ok, mutta läksyt ei maistu. Kokeisiin lukee, koska pakotan. Mieliala vaihtelee ja hiki haisee. Olen kyllä tyytyväinen poikiini.

Vierailija

Meidän kasiluokkalainen harrastaa kilpaurheilua SM-tasolla, joten harjoituksia on melkein joka päivä (yksi vapaapäivä viikossa), joinain päivinä useammat (aamulla ennen koulua yhdet ja sitten koulun jälkeen toiset). Hirveästi ei muuhun aikaa jää, mutta pelailee jonkin verran League of Legends (tms) peliä ja kännykkä tosiaan hänelläkin näyttäisi olevan kasvanut kiinni käteen. Oman huoneensa pitää siistinä ja viikonloppuisin osallistuu kotihommiin muutenkin, viikolla ollaan armahdettu kun on koulun ja harrastuksen jälkeen kumminkin niin vähän sitä vapaa-aikaa.

Koulu menee ihan hyvin (8-9 tulee numeroksi kokeista) melkoisen pienellä panostuksella. Olen yrittänyt saada poikaa ymmärtämään että lisäämällä pikkiriikkisen kokeisiinlukua saisi kiitettäviä mutta ei ymmärrä tai halua ymmärtää.

Kavereiden kanssa ei juurikaan vietä aikaa harjoitusten lisäksi, parhaat kaverit ovat siis sieltä harrastuksesta ja näistä iso osa myös samalla luokalla (ovat liikuntapainotteisella luokalla).

Kiltti, ihana poika, joka tulee edelleen toisinaan sohvalla äidin kainaloon. Ja seuraavassa hetkessä täydessä raivossa karjuva hirviö. Niin rakas, ja niin ärsyttävä <3

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat