Mitä sellaisia nähtävyyksiä Helsingissä on, että niiden takia kannattaisi lähteä esim. ajamaan 700 km?

Vierailija

Monen mielestä on jotenkin säälittävää jos aikuinen ihminen Suomessa ei ole käynyt Helsingissä. Mutta mitä merkittävää nähtävää pääkaupungissamme oikeesti on?

Sivut

Kommentit (54)

Vierailija

Käyn Helsingissä 2-3 kertaa vuodessa. Pääasiallinen houkutin on  aina Kansallisooppera. Samaan matkaan yhdistän hyvää syömistä mielenkiintoisissa  ravintoloissa, käynnin Hakaniemen hallissa ja säiden suosiossa Espalla patsastelun.

Vierailija

Vaikea sanoa, kun en tiedä millaisista asioista juuri sinä kiinnostut. Joku voi ajatella, että paikallinen mukulakivikatu on jännittävä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Samalla tavalla voi sitten kysyä miksi pk-seutulaisen pitäisi matkustaa esim. Rovaniemelle.

Tee sä siitä oma ketju. Olen käynyt kummassakin, mutta en nähtävyyksien takia vaan tuttavien. ap.

Vierailija

En mä niistä nähtävyyksistä tiedä, mutta mä nautin Helsingin tunnelmasta. Usein vaan kävelen keskustassa ja punavuoressa ja nautin ympäristöstäni.

Vierailija

Käymme joskus Helsingissä, jos siellä on kiinnostava näyttely Ateneumissa tai jokin konsertti. Itse Helsinki kaupunkina ei mielestäni ole mitenkään erityisen vetovoimainen verrattuna vaikkapa Turkuun tai Tampereeseen tai Rovaniemeen.

Vierailija

Ap, sun asenteellasi ei varmasti missään ole mitään nähtävää. Parempi, että pyörit kotikulmilla vaan.

Mutta muille tiedoksi, että täällä on paljonkin nähtävää. Kannattaa varata lento tai juna, niin ei tarvitse istua päivää autossa.

Stadissa voisi yhdistää vierailuun vaikkapa kulttuurikokemuksen. Täällä on Suomen ainoa vakituinen ooppera ja balettitalo, upea musiikkitalo ja valtava teatteritarjonta. Suosittelen varaamaan jonkun mieleisen esityksen, niitä voi etsiä vaikkapa Lippupalvelun tai Lippupisteen sivuilta.

Samalla voisi piipahtaa myös vaikkapa taidenäyttelyssä. Kiasmassa on hienoja nykytaiteen näyttelyitä, Ateneumissa esimerkiksi erinomainen Henri Carrier-Bressonin valokuvanäyttely ja Helsingin taidemuseossa Ai Weiwein näyttely. Kaikki lyhyen kävelymatkan päässä toisistaan.

Museoitakin piisaa vaikka kuinka. Aloita vaikkapa Kansallismuseosta.

Jos taas olet enemmänkin urheiluihmisiä, täällä on Suomen laajin urheilutarjonta. Jos haluat, voit yhdistää sen vaikkapa historiaan käymällä ihanassa Yrjänkadun uimahallissa, jossa naiset ja miehet uivat omilla puolillaan alasti, ja rentoutuvat semmoisissa vanhanaikaisissa kylpylooseissa.

Luontoakin voi yhdistää Helsingin reissuun vaikka kuinka. Ehdottomasti kannattaa mennä jollakin lukuisista risteilyvaihtoehdoista tutustumaan Helsingin edustan näkymiin ja saariin. Kaupungin lautallakin pääsee Suomenlinnaan.

Ja on täällä Suomen suurin eläintarha ja erinomainen biologinen museokin, jos haluaa sellaisiin tutustua.

Oikeastaan täältä löytyy melkein mitä vaan. Shoppailusta en edes ala....

Vierailija

No mä helsinkiläisenä tykkään käydä esim. Ateneumissa, Luonnontieteellisessä museossa, Kansallismuseossa, Suomenlinnassa, SeaLifessa, Kiasmassa, Korkeasaaressa ja Seurasaaressa, useimmissa näissä käyn vuosittain (päälle sitten satunnaiskäynnit muissa museoissa ja näyttelyissä). Ulkomaalaiset ihastelee esim. Temppeliaukion kirkkoa, Senaatintoria ja Tuomiokirkkoa. Sitten on tietysti sellaista mitkä ei ole varsinaisia nähtävyyksiä mutta joista tykkään muuten: kauppahallit, kantakaupungin pikkukadut ja puistot, keikat esim. Tavastialla, eirnäiset ulkoilualueet yms. Välillä tykkään vaan kävellä vaikka Punavuoressa ja Ullanlinnassa, valokuvata, pistäytyä pikkuputiikeissa ja jossain kivassa kahvilassa.

Jos asenne on sellainen että museo kuin museo, kirkko kuin kirkko, katu kuin katu niin silloin ei ehkä Helsingistä löydy mitään.

Vierailija

Luonnontieteellinen museo, Suomenlinna, Korkeasaari ja Linnanmäki. Ja onhan siellä paljon vaateliikkeitä joita ei muualla ole, jos shoppailusta pitää.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat