Liuta tyhmiä kysymyksiä hormonikierukan hankkimisesta

Vierailija

Mulla alkoi tänään ekan kerran menkat synnytyksen jälkeen ja nyt olisi sitten kai sopiva aika hankkia kierukka.

Nämä ovat ehkä vähän tyhmiä kysymyksiä, mutta miten se hankitaan?

Jos menen yksityiselle lääkärille, niin onko sillä lääkärillä niitä kierukoita jossain laatikossaan niin, että se asennetaan samalla käyntikerralla paikoilleen? Vai mennäänkö ensin lääkäriin, lääkäri kirjoittaa reseptin, käydään hakemassa se apteekista ja varataan uusi aika paikalleenlaittoa varten?

Toimiiko se samalla tavalla myös terveyskeskuksen puolella?

Entä eikös asennus ole hyvä suorittaa juuri menkkojen loputtua? Oletteko odottaneet synnytyksen jälkeen useammat menkat, jotta tiedätte kuinka pitkä kierto on, montako päivää vuoto kestää, jne että osaa varata lääkärin juuri oikealle päivälle?

Auttakaapas nyt tätä uuvattia, joka saa tehtyä ison ongelman yhden hormonikierukan laittamisesta.....

Kommentit (2)

Vierailija

Yksityisellä asennus onnistuu yhdellä kertaa, näin ainakin omalla kohdallani.

Suht tuore papakoe täytyy olla teetettynä, mutten tiedä miten synnytyksen jälkeen tuon kanssa menetellään. 

Kierukka asennetaan mieluiten menkkojen aikana kun kohdunkaula on auki ja asennus sitä kautta helpompaa.

En osaa vastata, miten asennus terveyskeskuksen puolella menee. Helpompaa varmasti että soitat samantien yksityiselle ja kysyt asiasta. 

Oman kierukan sain yhdellä kertaa yksityiseltä. Lääkärillä oli kierukka valmiina ja asennuksen jälkeen käväsin reseptillä ostamasta apteekista uuden kierukan ja kiikutin sen takaisin lääkäriasemalle. 

Asennus ei muuten tehnyt ainakaan itselläni kipeää, vaikka usein kuulee sanottavan että niin usein käy. Olen ollut täysin tyytyväinen ehkäisyvälineeseeni epäsäännnöllisiä vuotoja lukuunottamatta. Mutta koska vuoto ei ole ollut voimakasta, en ole kokenut asiaa kovin ongelmalliseksi seikaksi. 

Vierailija

Minä sain aikoinaan synnytyksen jälkitarkastuksessa reseptin kierukkaa varten ja neuvon, että kun ensimmäiset kuukautiset alkavat, pitää varata aika ehkäisyneuvolaan asettamista varten. Seuraava kierukka vaihdettiin ykskaks yllättäen normaalin gynekäynnin yhteydessä yksityisellä, lääkärillä tosiaan oli kierukoita laatikossaan ja niistä sitten laskutettiin käynnin maksamisen yhteydessä. Kalliiksi tuli, sillä Kela-korvausta ei saanut, kun kierukkaa ei hankittu reseptillä. Kolmannella kerralla kävin gynellä, otin vaihdon puheeksi ja sain reseptin. Hankin kierukan ja varasin uuden ajan vaihtoa varten.

Ensimmäisellä kerralla asennus ei muistaakseni sattunut, kun oli paikat vielä synnytyksen jäljiltä auki. Sitä seuraavilla kerroilla sekä vanhan poistaminen että uuden asentaminen on sattunut jonkun verran, lisäksi pari - kolme päivää asettamisen jälkeen on ollut kuukautismaisia kipuja. Mutta nuo kivut kestää, kun tietää, että edessä on 5-7 vuotta vuodotonta arkea ja helppoa ehkäisyä!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat