Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kaikki halvat ja keskihintaiset vaatekaupat myyvät samanlaisia vaatteita - oletko samaa mieltä kanssani?

Vierailija

Kirjoitin tuohon kadonneet vaatemerkit -ketjuun, miten muutama vuosi takaperin oli merkkejä, jotka olivat jollain tavalla omaleimaisia, esimerkkeinä mainitsin Gsusin, Objectin ja Noa Noan. Nykyään nuokin tekevät samanlaisia vaatteita kuin kaikki muutkin. Olenko vain tullut vanhaksi (=en tykkää tämän hetken muodista ja siksi en näe eroja vaatemerkkejen välillä) vai onko asia oikeasti niin?

Kommentit (6)

Vierailija

Mitä enemmän ihmisiä maapallolla sitä huonompaa laatua odotettavissa... syyksi arvelen lisääntyvää "race to the bottom" tyyppistä kilpailua, hinnassa, marginaaleissa tai molemmissa.

Kapitalistien mielihommaa on maalailla että "kaikki yrittämään" mutta tosiasia on kuitenkin se että mitä enemmän yrittäjiä sitä kovempi paine saada markkinoita keinolla millä hyvänsä. Esm vaikkapa hommaamalla jotain sekunda laatua ja sitten myymällä sitä halvemmalla mitä laatua pystyy tekemään, mutta asiakkaat ei kuitenkaan huomaa eroa koska vaikka suuri osa ostajista osaisi laadukkaan erottaakin, "new sucker born every day" sanonta viittaa siihen että sekundalaadulle löytyy markkinat vaikka valveutuneita asiakkaita olisikin. Lopulta sitten tuo halvempi laatu voi syrjäyttää paremman, koska voi olla että paremman laadun tuote ei osannut mukautua siihen että osa kysynnästä siirtyi halvempaan kun eivät osanneet huomioida että laatutuote esm kestäisi 10+ vuotta ja sekuntalaatu 2  vuotta. Tuo todellisuus selviää niin hitaasti että hinta ehtii määrätä kehityksen tuossa välissä eikä laatu ja laatuvalmistajat joutuvat sitten kilpailuun mukaan tuottamaan heikompaa laatua ja jos todellista hyvää laatua vielä tehdään, nousee sen hinta pilviin.

Vierailija

No siis tuo nyt ei ihan suoraan vastannut ap kysymykseen, mutta kyseessä varmaan on kuitenkin muutokset jotka johtuu osaltaan samoista syistä kuin tuo laatuhomma.

Joku kaupan ostaja varmaan osaisi spekuloida paremmin asiaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat