Jees. Tampereen delfinaario lopetti.

Vierailija

Toivottavasti saavat eläimet johonkin hyvään paikkaan.

Sivut

Kommentit (68)

Vierailija

Perustelevat kuluilla mutta eiköhän yleinen asennemaailma ole ratkaisevampi tässä asiassa.

"Tampereen Särkänniemi Oy:n hallitus on päättänyt, että yhtiö lopettaa delfinaarioliiketoiminnan ja sulkee delfinaarion. Nyt delfinaariossa keskitytään eläinten siirtoon liittyviin valmisteluihin, eikä näytöksiä enää pidetä.

Delfinaariosta tehdyt selvitykset osoittavat, että liiketoiminta on ollut jo pitkään kannattamatonta, ja kulurakenne on kestämätön. Vaikka asiakastyytyväisyys on yhä korkea, päätös on välttämätön, jotta huvipuiston toimintaa ja aluetta voidaan kehittää.

TS"

Vierailija

Hieno juttu. Toivottavasti nämä eläimet pääsevät nauttimaan elämästä jossain hyvässä paikassa. Joskus näin ulkomaisen dokumentin delfiinien "sanctuarystä" johon otettiin juuri tällaisia tapauksia, ja niillä oli siellä niin hienot olot kuin vain vankeudessa voi olla. Ei mitään surkeita altaita sisätiloissa, vaan merestä rajattu alue, ilmastossa jossa pystyvät elämään luonnossa. Oli siellä muistaakseni joku sisätilakin johon eläimet tulivat ruokittavaksi, mutta sekin oli yhteydessä mereen ja vuorovesi vaihtoi vedet päivittäin, ja eläimet oli vapaita oleilemaan aina halutessaan siellä ulkonakin.

Vierailija

Delfiinien kannalta asiat ei muuta, kun siirtyvät vaan seuraavaan delfinaarioon tai merieläinkohteeseen ihmisten pällisteltäväksi. Voi kun näissä tapauksissa lopettaminen otettaisiin oikeasti vaihtoehdoksi. Eläin kärsii huomattavasti vähemmän, kun tuollaisista älyttömistä siirroista ympäri eurooppaa. 

Vierailija

No Tampereen delfinaarion olot ovat kyllä niin paskat, että ei se nyt kovin paljon paskemmaksi voi mennä jossain muuallakaan. Lopetus kävisi myös. Pääasia, että tämä barbaarinen toiminta loppuu, eikä uusia delfiinejä enää toimiteta tänne ihmisten huviksi kitumaan. 

Vierailija

Särkänniemen delfinaariossa on tällä hetkellä neljä pullokuonodelfiiniä, jotka tullaan siirtämään eurooppalaisten yhteisesti hyväksyttyjen eläinhoitovaatimusten mukaisesti toimivaan delfinaarioon tai merieläinkohteeseen. Selvitys uudesta paikasta on käynnissä, ja delfiinit siirtyvät uuteen paikkaan kevään 2016 aikana.

– Selvityksistä huolimatta tiedossamme ei ole delfiineille sellaista luotettavaa "vanhainkotivaihtoehtoa", jota on ehdotettu keskusteluissa. Sosiaalisille eläimille parasta on sijoittua muiden eläinten joukkoon”, sanoo Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä.

http://yle.fi/uutiset/tampereen_sarkanniemen_delfinaario_lopetetaan/8410257

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Surullista. Varmasti joutuvat tapetuksi, ressukat.

Parempi vaihtoehto sekin kuin elämä vankeudessa.

Tässä tapauksessa paras vaihtoehto, ellei löydy jotain delfiinien "turvakotia". Vaan vaihtoehdot on toimiva delfinaario, tms. 

Vierailija

Voi kun ne saimaannorpat olisi myös aikoinaan päässeet sieltä pois :( Mutta ei, siellä ne eli siinä pienessä, paskassa altaassa Näsineulan juurella elämänsä loppuun.

Vierailija

Hyvä juttu! Tietämättä sitä miten näille delfiineille nyt käy niin onhan tämäkin suuri parannus, ainakaan Särkänniemen delfinaarioon ei tule enää yhtään delfiiniä vangiksi. Harvinaisen positiivinen uutinen ja täytyy sanoa että vähän yllätyin kun luin tästä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

No Tampereen delfinaarion olot ovat kyllä niin paskat, että ei se nyt kovin paljon paskemmaksi voi mennä jossain muuallakaan. Lopetus kävisi myös. Pääasia, että tämä barbaarinen toiminta loppuu, eikä uusia delfiinejä enää toimiteta tänne ihmisten huviksi kitumaan. 

No toivottavasti eivät päädy minne muuallekkaan ihmisten huviksi kitumaan. 

Vierailija

Kieltämättä yllätyin uutisesta, mutta eihän tuo enää nykypäivää ole. Pätee tosin kaikkeen eläintarhatoimintaan noin pääsääntöisesti. Eläimiä ahtaissa oloissa ihmisten pällisteltävinä.

Toivon vain, ettei delfiineille aiheuteta turhaa kärsimystä ja ne pääsevät todella johonkin parempaan paikkaan. Miksi siirtää vain siirtämisen vuoksi johonkin toiseen delfinaarioon, enemmin ehkä sitten lopetettavaksi. 

Ja vaikka pääsisivät johonkin tilavaan meripuistoon, aika stressi siitäkin muutoksesta delfiineille koituu. Mahtavatko selvitä siltikään.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Surullista. Varmasti joutuvat tapetuksi, ressukat.

Parempi vaihtoehto sekin kuin elämä vankeudessa.

En olisi niinkään varma valitsisivatko eläimet itse tuon vaihtoehdon, jos osaisivat mielipiteensä ilmaista. Kyllä, on totta että vankeudessa olot eivät vastaa läheskään luonnon oloja, ja Särkänniemessä delfiinien tilat on olleet erityisen surkeat. Mutta eläinten halu elää on kuitenkin aika vahva, eikä se kuole pois ellei ole todella sietämätöntä fyysistä tai psyykkistä tuskaa koko ajan. 

Itse uskon sen perusteella, mitä näin kun nuorena työskentelin vuoden Espanjassa eräässä myös delfiinejä pitävässä eläintarhassa, että kyllä ne näytösdelfiinitkin haluavat jatkaa elämäänsä. Ne jopa ovat oppineet nauttimaan ihmisten kanssa kommunikoinnista ja temppujen opettelusta, se tarjoaa niille jotain virikettä joka ehkä on se mikä pitää ne kiinni elämänhalussa. Enkä tällä halua sanoa että jatkossa enää pitäisi yhtään delfiiniä vangita temppuilemaan, mutta sitä vaan että minusta ne delfiinit joita olen itse nähnyt, eivät ole vaikuttaneet niin masentuneilta että haluaisivat kuolla.

Tiesittekö muuten, että delfiini pystyy myös sietämättömissä oloissa tekemään itsemurhan vain lopettamalla hengittämisen? Niillä hengittäminen ei ole automaattinen toiminto kuten ihmisellä, vaan niiden täytyy päättää vetää jokainen hengenvetonsa. Delfiinien kanssa on ollut koe-eläinkäytössä ongelmia siitä, että niitä on tosiaan aikanaan kun niiden olot oli todella surkat (pidettiin lähinnä ammeissa joissa ne eivät voineet yhtään uida), tehnyt useita itsemurhia vain lopettamalla hengittämisen ja hukkumalla altaaseensa.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat