Työkaverissa on jotain pahasti pielessä. Mitä tämä voi olla?

Vierailija

Työkaveri on suht uusi ja vielä oppimassa hommiaan. Hän on älykäs ja hyvä kommunikoimaan, mutta silti selkeät ohjeet eivät joskus mene ollenkaan perille. Ja nimenomaan vain joskus, useimmiten tekee ihan oikein. 

Perjantaina pyysin tekemään yksinkertaisen asian, kirjoitin selkeät ohjeet. Työkaveri teki täysin päin vastoin, siis niinkuin olisin käskenyt laittamaan punaisen palikan laatikkoon ja hän olisi laittanut sinisen kupin hyllylle. 

Opastin uudestaan, ja taas teki samalla tavalla väärin. Tarkistin, oliko ohjeissa jotain hämärää, puhuimme asian läpi, ja taas hän teki väärin. Opastin vielä neljännen kerran, ei taaskaan onnistunut. 

Kummallisinta on, että hän ei ollenkaan hämmenny virheestään, sanoo vaan iloisesti että kaikki on selvää ja menee taas tekemään saman virheen. Ihan kuin ei tajuaisi että tekee ohjeen vastaisesti neljä kertaa peräkkäin, vaikka ohjeessa näkyy että on jo yritetty monta kertaa ja aina on mennyt pieleen. 

Tuli mieleen että onkohan kyseessä jonkinlainen defenssimekanismi, tai joku henkinen homma joka estää häntä näkemästä virhettään. On siis muuten fiksu ja osaava ja selviää monimutkaisistakin asioista oikein hyvin. 

Mikähän tässä oikein on takana? 

Sivut

Kommentit (31)

Vierailija

Kommunikaationkatkos. Tai sitten uusi työntekijä on vain oikeasti tyhmä / stressaantunut ja hämillään uusista työtehtävistä.

Olisiko mahdollista että näyttäisit ihan konkreettisesti kuinka homma kuuluu hoitaa?

Vierailija

Se on ostanut oikeuden kuunnella luentoa "Wagabund of Zeus", se häiritsee keskittymistä ja laittaa palikat lentelemään miten sattuu. WAGABUND!

Vierailija

Opettajan tehtävä on niin monta kertaa hakea uusi tapa opettaa, että kaikki oppii tehtävän. Oppiat on niin erilaisia, että ei voi antaa vain yhdenlaista ohjeisusta.

Vierailija

Työkaveri testaa sinua ja toimintatapaasi. Anna väärät ohjeet ja katso mitä tapahtuu. Kyse voi olla myös kapinasta, jolla ilmaisee yhteistyöhaluttomuutensa kanssasi.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Tarkistin, oliko ohjeissa jotain hämärää, puhuimme asian läpi, ja taas hän teki väärin.

Älä jätä siihen, että puhut asian läpi, vaan pistä työkaverille ohje kouraan ja seuraa vaihe vaiheelta, kuinka hän työskentelee sen kanssa.

Älä käytä ohjeessa passiivimuotoja, esim. "pistetään punaiset pallot laatikkoon", vaan aktiivia: "pistä punaiset pallot laatikkoon". Etenkin tietojärjestelmien käyttöohjeissa nuo passiivit ovat oikeasti ongelma, kun käyttäjä ei tiedä, pitääkö hänen itse tehdä vai odottaa että ohjelma tekee.

t. Muutamiakin käyttöohjeita kirjoittanut ja testannut nörtti.

Vierailija

Mikset sä kysy siltä että miksi teit näin vaikka ohjeistin sinua tekemään eri tavalla. Kenkää tuollaiselle koeajalla. Kummaa kun Suomessa on kyvykkäitä työttömiä tarjolla pilvin pimen ja sitten kertomuksen kaltaiset ei-niin-kyvykkäät saa ne työt. Ei ihme ettei vienti vedä kun ei osaamista ole.

Vierailija

Miksi et mene ja opasta häntä paikan päällä, miksi laitat hänet tekemään sen työn yksin kun kerran ei osaa. Mene hänen tuekseen ja neuvo se kunnolla ihan konkreettisesti. Pääset helpommalla ja varmasti oppii.

Vierailija

Häntä luultavasti vaan jännittää kovasti uusi homma, ja se että tekee virheitä, eikä siksi saa keskityttyä oikein ohjeisiin. Mulla ollut aina sama juttu uusissa töissä, ja ongelma pahenee jos joku katsoo päältä eikä saa rauhassa yksin tehdä. Olen siis hidas oppimaan, mutta kun opin työni, teen sen kyllä hyvin huolellisesti ja tunnollisesti.

Vierailija

Kiitos hyvistä kommenteista. 

Tässä työkaverin virheilyssä on minusta jotain outoa, ihan kuin hänelle tulisi silloin tällöin sokeita pisteitä. Ja kyse on tosiaan ihan yksinkertaisistakin asioista, tyyliin "tallenna se tähän kansioon" jota olen nyt toistanut ja näyttänyt viikottain kaksi kuukautta. Kyseessä ovat siis viikottaisen tapaamisen muistiinpanot, jotka hänen pitää kirjoittaa, lähettää osallistujille ja tallentaa kansioon. Kaikki muu hoituu, mutta ei tallennus. Ja tämä on sama ihminen joka on juuri kirjoittanut aika haastavat muistiinpanot tunnin puhelintapaamisesta hyvin, selkeästi ja johdonmukaisesti. 

ap

Vierailija

Jos kyseessä joku vanhempi ihminen ja kyseessä tietokoneella työskentely, niin en ihmettele. Ovat yleensä ihan hukassa koneiden kanssa, eikä opi ellet kädestä pitäen neuvo ja näytä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Jos kyseessä joku vanhempi ihminen ja kyseessä tietokoneella työskentely, niin en ihmettele. Ovat yleensä ihan hukassa koneiden kanssa, eikä opi ellet kädestä pitäen neuvo ja näytä.

Tästä ei ole kyse, käyttää hyvin hankaliakin tietsikkaohjelmia ja on teknisesti pätevä. Stoppi tulee tosiaan yllättävässä paikassa, eli siinä kansioon tallentamisessa. Ikäänkuin ei kuulisi yhtä osaa lauseesta ollenkaan. 

ap

Vierailija

Oletko ap siinä asemassa, että voit vaatia häneltä tällaista? Kuuluuko tapaamisten järjestäminen, muistiot, jakelu ja arkistointi hänen tehtäviinsä vai onko sinulla jokin rooli tässä myös? Onko tämä tallennus sinun keksimäsi asia vai työpaikalla yhteisesti sovittu käytäntö? Jos olet itse keksinyt tämän "työtehtävän" ja se voidaan hoitaa myös toisin niin silloin sinun on vain hyväksyttävä häviösi ja hyväksyttävä uusi tapa toimia.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat