Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

1v2kk ei kävele eikä halua opetellakaan :(

Vierailija

Poika ryöminyt 8kk, nousi pystyyn 9kk ja alkoi kävellä huonekaluja pitkin. Konttaus 10kk lähtien. Nyt 1v2kk ja edelleen kävelee vain "puita pitkin", näin menty siis jo 5kk. Kädestä pidettäessä ei halua kävellä vaan istuu saman tien. Onko syytä olla jo huolissaan :( ?

Sivut

Kommentit (17)

Vierailija

Kolmen kuukauden päästä on syytä alkaa seurailemaan tilannetta. Olettaen, että vauvan liikehdintä on symmetristä ja kivutonta. Ja että aistitoiminnot ja kontaktinotto on normaalia. 

Vierailija

Se on vain luonteeltaan arka. Meillä oli samanlainen. Taaperokärryn kanssa teki pitkää lenkkiä, mutta muuten piti molemmista käsistä pitää kiinni, kun kävelytti. Sitten jossakin vaiheessa huomasi, että pysyy hän pystyssä, vaikka pitäisi vain yhdestä kädestä kiinni. Kävelemään lähti 1 v 6 kk. Sitten meno olikin jo heti alkuunsa varmaa, kaatuilemisia ei sattunut. Mutta perusluonteeltaan on edelleen tuollainen aran sorttinen monissa asioissa. 

Vierailija

Sukulaispoika oppi kävelemää n. 1,5 vuoden iässä. Kirjoitti Myöhemmin huippupaperein ylioppilaaksi ja opiskelee nyt aika vaikeeta alaa....Ja muitakin vastaavia tapauksia tunnen.

Eli hidas kävelemään oppiminen ei välttämättä tarkoita yhtään mitään. Lapset oppii asioita omituisesti erilaisissa järjestyksissä. Jotkut isokokoiset kävelee hitaammin.

Jos lapsi on muutenkin Jotenkin huolestuttavan erilainen voi asian ottaa esiin vaikka neuvolassa.

Vierailija

Meillä1v1kk tyttö, joka ei myöskään kävele käsistä kiinnipitämällä, vaan polvet menee heti veteläksi kun käsistä ottaa kiinni. On vissiin tottunu, että otetaan syliin, kun käsistä/kainaloista otetaan kiinni. Taaperokärryllä kävelee kivasti, onko teillä semmosta? Samoin pihalla tykkää työntää omia rattaitaan. Nyt on ihan tällä viikollaalkanu harjotella ilman tukea sesomista. Luulen, että tyttö lähtee kävelemään itsenäisesti, ennen kun sitä saa pitää kädestä kiinni kävellessä.

Vierailija

Mun esikoinen lähti kävelemään 1v5kk, lähti oikeastaan suoraan juoksemaan, nyt toinen on samanikäinen mut ei vaan kävele kuin muutamia askeleita, ei uskalla. Esikoinen on ollut aina arka ja kiltti luonteeltaan, todella helppo ja pidetty lapsi, ja tämä toinen taitaa olla samanlainen. Eipä haittaa jos onkin :)

Vierailija

Meillä myös poika meni puita pitkin yli puoli vuotta. Lähti kävelemään reilut 1v 6 kk:ta ikäisenä. Eipä sitten kaatuillut laisinkaan vaan meno on ollut aina todella varovaista. Poika nyt jo 8,5 v. Myöhemmin todettiin, että toimintaterapiassa voisi käydä puolten välisen yhteistyön vahvistamiseksi (vaihtoi pienenä kynää kädestä toiseen jne). Kysyin tämän yhteyttä hitaaseen kävelemään oppimiseen, mutta niillä ei kuulemma ollut yhteyttä.

Vierailija

On vain harkitsevainen ja varovainen. Voi olla todella hyvä ominaisuus tässä riskejä hallitsemattomien ihmisten maailmassa, jossa nuoret lopettavat koulunkäynnin ja tekevät lapsia tuntemattomille, eroavat monta kertaa, ostavat velaksi asunnot ja autot. Siis selvästi riskienhallinta-alalle sopiva tyyppi! Jos kaikki olisivat samanlaisia, meidän sote-ongelmaa ei olisi...

Vierailija

Meillä keskossvauva, joten käytiin keskoskontrolleissa 2v asti. Siellä fyssari kyseli 1v 0kk lähtien että eikö se jo kävele, kun kaikki valmiudet näyttäis olevan...

Lopulta tyttö otti 5 askelta juuri ennen 1,5v kontrollia ja ilmeisesti totesi että kävely on ihan yliarvostettu juttu, koska niistä askelista meni vielä 3 viikkoa ennenkuin varsinaisesti alkoi kävellä. Eipä sitten muksahdellut kumoon, eikä kävellyt päin seiniä ennenkuin eskari-iässä, silloin alkoi varovaisuus karista ja menoon tuli vauhtia.

Vierailija

Meilläkään varhain liikkeelle lähtenyt ei alkanut kävellä ilman tukea ennen kuin sai kengät. Kaipa niistä sai tukea ja varmuutta, tai sitten tekivät konttaamisesta niin vaikeaa, mutta viikko tai pari ja johan mentiin.

Vierailija

Meillä esikoinen oli kanssa tuollainen varovainen. Kävelytelineen kanssa käveli ja juoksi. Kynnysten yli kantoi iso kävelytelineen ilma tukea. Mutta jos hoksasi että laitetaan kävelemään ilman tukea niin kieltäytyi heti. Lähti sitten aikanaan kävelemään ongelmitta. Onneksi luonne edelleen harkitseva ja rauhallinen.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat