Mitä Suomen lippuun ristin tilalle?

Vierailija

Kun risti on poistettava

Sivut

Kommentit (19)

Vierailija

No, valkoinen antautumislippuhan siitä tulee.

Ristin poistohan on jo aloitettu: Ostetaan oikean lipun sijasta virolainen halpislippu, jossa risti on paljon kapeampi kuin oikeassa Suomen lipussa. Niitä sitten isänmaallisen hurmoksen vallassa heilutellaan urheilukatsomoissa, tajuamatta että lippu on väärä.

Vierailija

Sinivalkoinen pelkistetty maisema - sininen taivas ja valkoinen lumi. Keskellä voisi olla vihreä kaistale, kuten Viron lippu, mutta mustan tilalla vihreää.

Vierailija

Tanska aloitti ristitunnuksen käytön keskiajan lopussa Viron-kampanjan yhteydessä. Se on aika vanhentunut. Suomalaisissa oli myös Ruotsin ja Tanskan vastustajia tuohon aikaan (1200-luvulla), niin outoa, että Suomikin otti saman symbolin n. 650 vuotta myöhemmin.

Suomessa pitäisi olla ihan oma symbolinsa. Aivan sama kuin Afganistan ottaisi USA:n tähtilipun symbolikseen.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Kataja. Kuvaa kansaamme.


"Tämä tuhansien murheellisten laulujen maa
Joka tuhansiin järviin juosta saa
Katajainen kansa, jonka itsesäälin määrää
Ei mittaa järki eikä kärkimäärä
Joka lauluissa hukkuvat elämän valttikortit
Ja kiinni pysyvät taivaan portit
Einari Epätoivosta ne kertovat"

Vierailija

Onko valtiolla ihan pakko olla lippu? Eikö voitaisi ajatella boksin ulkopuolelta ja vaihtaa lipun tilalle vaikka vappupallo? Semmoinen Kekkosen pää?

Vierailija

Risti on pidettävä, samoin kristinusko! Niin kummalliselta kuin se voikin nykyihmisestä tuntua, niin kyllä Jeesus on tie, totuus ja elämä, edelleen. 

Vierailija

Moni maa on ottanut lippunsa kansansa tunnusmerkiksi. Suomi otti lippunsa alemmuuskompleksin takia (haluamme olla samaa porukkaa kuin "isot pojat" Ruotsi, Norja ja Tanska).

Kuvitelkaa jos Irlannissakin olisi Englannin ristilippu, vaikka sitten millä tahansa pohjalla.

Ongelmahan oli, että Suomessa oli todella vähän ylpeilyn aihetta ja saavutuksia, jotka olisivat omia. Huonommuudentunne on meihin sisäänrakennettu siitä asti, kun fennomaanit tulivat yleiseen tietoisuuteen. Siinä olisi jollekin historiantutkijalle selvitettävää, mistä tämä ajattelu lähti.

Sivut

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat