Hyviä, terveellisiä kasvisruokia
yritän saada perheemme motivoitumaan syömään pari kertaa viikossa kasvisruokaa. Mies vaikein vakuuttaa, kokee, ettei tule täyteen kasvisruuasta. Soijaa en halauaisi käyttää lihan korvikkeena, koska proteiinia saamme liha ja kalapäivinä tarpeeksi. Mielummin muuta kuin keittoja, syödään usein keitto tai salaattilounas töissä.
Kommentit (47)
Joo ja pestopasta ja pinaattilätyt eivät ole tarkoittamiani "kasvisruokia", kun eihän niissä ole juuri kasviksia :) Haluan siis lisätä kasvisten syöntiä.
Chili sin carne, johon laitat paljon sipulia, paprikaa ja porkkanoita. Sekä tietysti papuja, tomaattimurskaa ja chiliä.
Uunijuurekset ovat tosi hyviä.
Erilaiset kasvissosekeitto myös.
Täytetyt paprikat tai munakoisot.
Kasvispizza.
Minäkin olisin ehdottanut chili sin carnea, se on yksi lemppareistani! Toinen oma suosikki on linssi-kasviskastike/muhennos. Linssejä (esim. punaisia + kasviksia ja mausteita maun mukaan. Nesteeksi esim. tomaattimurskaa ja vettä. Mausteita vaihtamalla saa esim. pastakastikkeen (yrttimausteita, valkosipulia..) tai intialaistyyppisen muhennoksen, dalin (kurkumaa, inkivääriä, korianteria..) :)
Myös kotimaisesta hernerouheesta saa tehtyä kivoja juttuja. Oma bravuuri on (gluteenittomat) porkkana-hernerouhepihvit. Ne paistetaan uunissa, eli ovat helppoja!
Tässä maailmankuulu klassikko:
http://kasvisruokablogi.blogspot.fi/2011/10/pyortynyt-imaami-imam-bayil…
Vierailija kirjoitti:
Joo ja pestopasta ja pinaattilätyt eivät ole tarkoittamiani "kasvisruokia", kun eihän niissä ole juuri kasviksia :) Haluan siis lisätä kasvisten syöntiä.
Niissähän on kasviksia ihan niin paljon kuin niihin laitat.
Vierailija kirjoitti:
yritän saada perheemme motivoitumaan syömään pari kertaa viikossa kasvisruokaa. Mies vaikein vakuuttaa, kokee, ettei tule täyteen kasvisruuasta. Soijaa en halauaisi käyttää lihan korvikkeena, koska proteiinia saamme liha ja kalapäivinä tarpeeksi. Mielummin muuta kuin keittoja, syödään usein keitto tai salaattilounas töissä.
Proteiinia tarvitaan ihan joka päivä. Soijaa siihen ei kuitenkaan tarvita eikä se ole edes terveellistä.
Muutama vuodenaikaan sopiva vinkki:
Sienikastike ja kuoripotut,
Sienillä täytetyt kaalikäryleet.
Sienirisotto.
Sienet valitset saannin ja mielen mukaan. Tp (to) Hesarissa oli venäläisiä, talvisia, täyttäviä soppia. Tuunaa niistä mahd. lihat pois ja korvaa vaikka valkoisilla pavuilla tai linsseillä. On täyttävää, melkein patamaista ruokaa.
Muuten, viime viikon to-Hesarissa oli "täydellinen" kasvislasagnen ohje, löytyy varmasti Hesarin netistä.
Tee pavuista, linsseistä, juureksista, tomaateista, vihanneksista eri lailla yhdistellen ja maustaen patoja ja kastikkeita. Googlaa esim cassoulet ja jätä siitä lihat pois. Lisää kasviksia. Ihanaa tulee. .
Keitä italialaista minestronea (sori, keitto jälleen, mutta täyttävä ruoka. Kts. reseptejä googlesta).
Tee iltapaloiksi kaali- ja sienipiraita erilaisilla taikinapohjilla, erilaisilla mausteilla ja lisukkeilla.
Etsi myös googlesta Intian eri keittiöiden ohjeita, siellähän syödään paljon kasvisruokaa. Tee reseptien mukaan tai tuunaa teille sopiviksi. Muissakin Aasian keittiöissä tehdään enemmän kasvis- kuin liharuokia.
Kasvisruoka ei ole mitään erityistä, ihan yhtä arkista ruokaa se on kuin liha tai kala. Siitä ei kannata tehdä numeroa tai vaikeutta. Ja joulupöytä se vasta kasvisruokaa viliseekin :)
Ei ole aivan kasvisruokaa, mutta kevyempi vaihtoehto lihalle on nakit. Lihaosuus on pienempi kuin oikeassa lihassa, joten eettisesti ainakin vähän parempi. Perheemme lempiruokaa on nakkikastike perunamuussilla ja puolukkahillolla.
Soija saa mun vatsan ihan ripulille ja ilmavaivoille.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole aivan kasvisruokaa, mutta kevyempi vaihtoehto lihalle on nakit. Lihaosuus on pienempi kuin oikeassa lihassa, joten eettisesti ainakin vähän parempi. Perheemme lempiruokaa on nakkikastike perunamuussilla ja puolukkahillolla.
Nakeista puheen ollen, Hälsans Kök tekee niin hyviä soijanakkeja (pakasteita), että eka kerralla hämmästyin tosissani. Aiemmin olin maistanut jotain saksalaisia säilykesoijanakkeja ja päättänyt että ei kiitos toiste.
Vierailija kirjoitti:
Ei ole aivan kasvisruokaa, mutta kevyempi vaihtoehto lihalle on nakit. Lihaosuus on pienempi kuin oikeassa lihassa, joten eettisesti ainakin vähän parempi. Perheemme lempiruokaa on nakkikastike perunamuussilla ja puolukkahillolla.
Mitähän ne nakit sisältää, mietipä sitä.
Toki on myös nakkeja, joissa on myös lihaa.
intialaiset ja thai curryt on omia lemppareita itse alusta asti tehtynä. Sekaan laitan aina kikherneitä, munakoisoa tai kesäkurpitsaa, paprikaa ja ihan lopuksi lisään parsakaalia raakana jotta se säilyy kivan rapsakkana.
reseptejä netistä etsiessä törmää usein siihen, että monet kuvittelevat esim juuston, munien ja kerman olevan kasvis..itse en käytä näitä ollenkaan joten haasteita riittää! :)
Vierailija kirjoitti:
Soija saa mun vatsan ihan ripulille ja ilmavaivoille.
Soija missä muodossa? Papuina, jauhona, rouheena, tofuna?
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Ei ole aivan kasvisruokaa, mutta kevyempi vaihtoehto lihalle on nakit. Lihaosuus on pienempi kuin oikeassa lihassa, joten eettisesti ainakin vähän parempi. Perheemme lempiruokaa on nakkikastike perunamuussilla ja puolukkahillolla.
Nakeista puheen ollen, Hälsans Kök tekee niin hyviä soijanakkeja (pakasteita), että eka kerralla hämmästyin tosissani. Aiemmin olin maistanut jotain saksalaisia säilykesoijanakkeja ja päättänyt että ei kiitos toiste.
Soijaa ei kannata syödä, parempia vaihtoehtoja kyllä on.
lisään vielä että kasvispizza on todella hyvää, teet ohuen ohuen pohjan, päälle hyvää tomaattikastiketta, hyvin valutettuja ja pilkottuja säilyke artisokan sydämiä, tuoreita herkkusieniä kunnolla ruskistettuna, ananasta ja jalapenoa, paista kuumassa uunissa kunnes reuna näyttää rapealta ja sivele päälle itsetehtyä valkosipuliöljyä ja iso kasa tuoretta basilikaa vielä päälle! Voin vannoa että suurinkin lihanrakastaja tykkää!
Sellaista ei olekaan kuin hyvä kasvisruoka.
Vierailija kirjoitti:
Sellaista ei olekaan kuin hyvä kasvisruoka.
Kyllä on, mutta valmistukseen tulee käyttää voita ja kermaa.
Vierailija kirjoitti:
lisään vielä että kasvispizza on todella hyvää, teet ohuen ohuen pohjan, päälle hyvää tomaattikastiketta, hyvin valutettuja ja pilkottuja säilyke artisokan sydämiä, tuoreita herkkusieniä kunnolla ruskistettuna, ananasta ja jalapenoa, paista kuumassa uunissa kunnes reuna näyttää rapealta ja sivele päälle itsetehtyä valkosipuliöljyä ja iso kasa tuoretta basilikaa vielä päälle! Voin vannoa että suurinkin lihanrakastaja tykkää!
Noukkisin artisokan sydämet, jalapenot ja ananakset pois ja laittaisin tilalle aurajuustoa, savuporoa ja pekonia tilalle.
Kannattaa katsella Hesarin ruoka-osion vinkkejä (sieltä nettisivulta). Sieltä mä löydän paljon uusia ruokalajeja.