Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

AVI: Sairauden hoitoon liittyvän lääkärintod. tulee olla MAKSUTON

Vierailija

Sain oman kuntani lopettamaan laittoman laskutuksen tänään. :)

Soitin isäni puolesta ja häneltä säästyi 40e.

http://www.avi.fi/web/avi/tiedotteet-2015/-/asset_publisher/KXRW0XQBS3q3...

Aluehallintoviraston tiedote terveyskeskuksille: Potilaan sairauden hoitoon liittyvän lääkärintodistuksen tulee olla maksuton

Länsi- ja Sisä-Suomi

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on ottanut kantaa terveyskeskuksissa kirjoitettavien lääkärintodistusten maksuttomuuteen asiakaspalautteen vuoksi. Viraston saamien tietojen mukaan Parkanon terveyskeskus peri asiakkailtaan maksun niin sanotusta B-lausunnosta, joka tarvitaan Kelan erityiskorvauksen hakemiseksi pitkäaikaissairauden lääkehoidon kustannuksiin, Kelan kuntoutukseen haettaessa ja pitkäaikaisen sairasloman tarpeen osoittamiseksi. Aluehallintovirasto pyysi kantaa asiaan sosiaali- ja terveysministeriöltä, joka jätti kannanoton kuitenkin aluehallintovirastolle. Aluehallintovirasto katsoo, että edellä mainitut lääkärintodistukset ja -lausunnot ovat sairaudenhoitoon liittyviä todistuksia, joista ei kansanterveystyössä saa asiakasmaksulain mukaan periä maksua. Muiden lääkärintodistusten maksuttomuuteen virasto ei ota tällä päätöksellään kantaa.

Aluehallintoviraston käsitys on, ettei asiakasmaksulakia ja -asetusta voi tulkita niin, ettei vaikean ja pitkäaikaisen sairauden lääkehoidon kustannusten korvauksiin tarvittava ja viranomaisen vaatima (Kela) lääkärintodistus liittyisi hoitoon. Epäselvissäkin tapauksissa tulisi aluehallintoviraston mielestä käyttää perusoikeusmyönteistä tapaa asiakkaan edun mukaisesti niin, että lääkärintodistus tai -lausunto olisi pääsääntöisesti maksuton.

Alueellisen yhdenvertaisuuden vuoksi Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto tiedottaa ratkaisustaan kaikille toimialueensa terveyskeskuksille.

Kommentit (5)

Vierailija

Jos saatte laskun edelleä mianituista b-todistuksista Kelaa varten, niin soittakaa kunnan laskutukseen ja kertokaa tuosta AVIn tiedotteesta. Tämä koskee siis kaikkia maan terveuskeskuksia eikä pelkästään Länsi- tai Sisä-Suomea. Varmistin tämän Etelä-Suomen AVIsta, ennen soittoa omaan kunnan terveyskeskuksen laskutukseen.
 

t ap

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Hienoa! Kiitos meidän muiden puolesta!

Eipä kestä! :)
Monelle 40€ on iso raha etenkin, jos on pitkäaikanen sairaus ja ehkä joku jättää sen takia koko b-todistuksen pyytämättäkin ja edelleen lääkkeet ostamatta.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Maksavatkohan ne niitä takaisin? Mies on ollut 2 vuotta sairaana ja eräitäkin todistuksia on maksettu!

Enpä osaa sanoa, koska isän lasku oli eiliseltä eikä sitä ollut vielä maksettu.
Aina kannattaa kysyä, koska ei kysyvä tieltä eksy.

t ap

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat