Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Lauantaina muodostetaan ihmisketju Suomesta Ruotsiin avointen rajojen puolesta

Vierailija

Lauantaina muodostetaan ihmisketju Suomesta Ruotsiin avointen rajojen puolesta


 
0


 
0

JAA:

Share on facebook

Share on twitter

Share on whatsapp

 

Turvapaikanhakijat

Seuraa
 

Lokakuun alussa Torniossa järjestettiin mielenilmaukset sekä rajojen sulkemisen puolesta että vastaan.    

Lokakuun alussa Torniossa järjestettiin mielenilmaukset sekä rajojen sulkemisen puolesta että vastaan. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen

Pohjois-Suomi 20.10.2015 15:05

Henripekka Kallio

Turvapaikanhakijoihin liittyvät mielenosoitukset jatkuvat viikonloppuna ja lähiviikkoina eri puolilla maata.

Tornionlaaksossa järjestetään lauantaina vietettävänä YK:n päivänä mielenosoitus avointen rajojen puolesta. Osallistujat aikovat muodostaa ihmisketjun Kolarin sillan yli klo 15 Suomen aikaa. Tornionjoen yli kulkeva silta yhdistää Suomen ja Ruotsin.

Tapahtuman Facebook-sivuilla kerrotaan, että mielenilmauksen järjestävät Ruotsin Punainen Risti, ruotsalaiset vasemmistopuolueet sekä Suomen vasemmistoliitto.

– Me, jotka asumme rajaväylän molemmin puolin, seisomme avointen rajojen sekä vieraanvaraisuuden puolesta. Sen sijaan, että rakentaisimme muureja, tahdomme rakentaa siltoja, tapahtuman järjestäjät julistavat.

Haparandabladetin mukaan samalla teemalla järjestetään tapahtumia muuallakin Suomen ja Ruotsin rajalla. Ruotsin Övertorneån keskustassa nähdään soihtukulkue, puheita, laulua ja musiikkia. Tapahtumaa järjestävät muun muassa Ruotsin Punainen Risti, paikalliset yritykset ja neljä ruotsalaispuoluetta. Haaparannalla väkeä kutsutaan rajalle Viktoriantorille ja kirkkoon.

Myös rajojen sulkemista vaaditaan

Rajojen sulkemista vaativa Rajat kiinni –liike järjestää Facebook-sivujensa mukaan lauantaina uudet mielenilmaukset Tampereella ja Helsingissä. Seuraavina viikkoina niitä aiotaan järjestää lisää Torniossa, Hämeenlinnassa ja Savonlinnassa.

Liikkeen Facebook-sivuilla kehotetaan muun muassa levittämään arabiankielisiä paperiarkkeja, joissa maahantulijoita kehotetaan poistumaan maasta ja heitä kutsutaan esimerkiksi loisiksi.

Haparandabladetin juttu Tornionlaakson tapahtumista
 

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video! 13222

Kommentit (12)

Vierailija

Tuolla saisi kuunnella puheissa vasurien maailmantuskaa ja kehittyneiden maiden syyllisyyttä ja vastuuta pakolais(siirtolais)-asiassa.

Vierailija

Suomella ei ole.rahaa vastaanottaa näin paljon pakolaisia. Miettikää, että Sipilän.mukaan soteen ei saa litä.rahaa. Mamuihin kyllä riittää.

Vierailija

Onhan tämä joku vitsi? Kuka vielä oikeasti luulee että nuo kaikki ovat oikeita pakolaisia?? Kummasti jotkut ovat lähteneet takaisin sinne supervaaralliseen Irakiin kun täällä ei ollutkaan niin kivaa. Säälittää tyhmät vasemmistosuvakit.

Vierailija

Suomimiehet laumoittain kääntyvät islaminuskoon, kun huomaavat, että lapsiavioliitot ovat sallittuja ja nuorta vaimoa ei tarvitse päästää kouluun, vaan sen saa pitää ihan laillisesti ikiomanaan kotona nyrkin ja hellan välissä.

Vierailija

Millä ne vasurit kantaa taloudellisen vastuun niistä pakolaisista? Vallataan pari taloa ja yhteinen kasvimaa?

Suomi oli kesällä EU:n syynissä liian isoksi kasvaneen valtionvelkaantumisasteen vuoksi. Yhtäkkiä kukaan ei muista sitä ja täti-Merkelkin kutsuu lisää väkeä Eurooppaan ja myös Suomen kannateltavaksi. 

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat