Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Milloin muna on kypsä?

Jorma86

Jos haluan antaa lapselle ruoaksi välillä munaa niin mistä tiedän että se on kypsä?

Kommentit (8)

Vierailija

Jäähdytä muna ja kokeile miten se pyörii. Pyöräytä munaa kuin hyrrää pöydällä, jos se pyyörii "huonosti" ja hitaasti, se on kypsä. Voit verrata jääkaapista ottamaasi raakaan munaan. Raaka muna pyörii vinhasti hyrrän lailla.

Anastasia
Seuraa 
Liittynyt11.10.2015

Oli aika oudosti ja hieman provohtavasti kirjoitettu viesti aloituksessa. Kakkonen kertoi hyvin, miten kananmunan kypsyyden saa selville.

Kypsennän kananmunat siten, että laitan kattilaan vettä ja kuumennan sen kiehuvaksi. Sen jälkeen laitan munat sinne ja keitän 10 minuuttia. Ei ole kertaakaan tullut raakoja munia aamiaiselle.

A lion never loses sleep over the opinions of sheep.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Jäähdytä muna ja kokeile miten se pyörii. Pyöräytä munaa kuin hyrrää pöydällä, jos se pyyörii "huonosti" ja hitaasti, se on kypsä. Voit verrata jääkaapista ottamaasi raakaan munaan. Raaka muna pyörii vinhasti hyrrän lailla.

Jaa. Meillä päin raaka muna ei pyöri lainkaan ja kypsä pyörii kuin hyrrä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Jäähdytä muna ja kokeile miten se pyörii. Pyöräytä munaa kuin hyrrää pöydällä, jos se pyyörii "huonosti" ja hitaasti, se on kypsä. Voit verrata jääkaapista ottamaasi raakaan munaan. Raaka muna pyörii vinhasti hyrrän lailla.

Jaa. Meillä päin raaka muna ei pyöri lainkaan ja kypsä pyörii kuin hyrrä.

Joo, näin se olikin, tuli ajatuskatko! Kiitos korjauksesta. :)

Vierailija

Vastaan asillisesti, vaikka kysymys ei asiallinen ollutkaan. Laitan munat kylmään veteen ja kattilan hellalle. Säädän ajastimeen 20min, huom. Aika on pitkä, koska vesihän on kylmää eikä kiehu heti, lisäksi haluan, että keltuainen on kokonaan hyytynyt. Vesi saa porreilla kevyesti. Heti 20min jälkeen kylmää vettä hanasta päälle, jotta kuori irtoaa helposti.
hyvää tulee, helppo viipaloida leivälle. ei harmaata rengasta keltuaisen ympärillä tms.

Vierailija

Vastaan asillisesti, vaikka kysymys ei asiallinen ollutkaan. Laitan munat kylmään veteen ja kattilan hellalle. Säädän ajastimeen 20min, huom. Aika on pitkä, koska vesihän on kylmää eikä kiehu heti, lisäksi haluan, että keltuainen on kokonaan hyytynyt. Vesi saa porreilla kevyesti. Heti 20min jälkeen kylmää vettä hanasta päälle, jotta kuori irtoaa helposti.
hyvää tulee, helppo viipaloida leivälle. ei harmaata rengasta keltuaisen ympärillä tms.

Vierailija

Raaka muna on kypsä keittämättä. reikä vain molempiin päihin ja ime sisältö sisuksiisi. Jos haluat jotain makeampaa, riko se sekoita vaikkapa hunajaan ja juos itten. Kananmuna on tällaisena parhaimmillaan, mitään vitamiineja, kivennäisaineita yms. ei ole tuhottu kuumentamalla.

Kolmen minuutin muna on kypsä kolmen minuutin keittämisen jälkeen.

Viiden minuutin muna on kypsä viiden minuutin keittämisen jälkeen.

Seitsemän minuutin muna on kypsä seitsemän minuutin keittämisen jälkeen.

Kymmenen minuutin muna on kypsä kymmenen minuutin keittämisen jälkeen.

Sen enempää ei tarvitse keittää. Kymmenen minuutin keittäminen jo tekee kananmunasta vapaan kaikesta siitä terveellisestä, mitä siinä raakana on.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat