Uunilohi, kauanko uunissa??
Ihan perus, suolalla maustettu lohifile uunissa, kauanko pidän? Vaihtelee netin ohjeet 20-45min välillä!
Kommentit (15)
Lämpötila? Itse pidän 200 astetta max. puoli tuntia. Jos on pieni file, ei niin kauan.
Puolta kiloa pitäisin 20-25 minuuttia 200 asteessa. Uunista tietysti riippuu minkälaista tulee.
Kiitos! :) en ole ennen kokannut lohta niin typerys kyselee :D
Vaihtelee uunin ja lohen koon mukaan. Itse pidin noin kilon filettä 40 min viimeksi.
Minä en halua syödä noiden ohjeiden mukaan tehtyä kalaa, se on liian märkää lötköä. Pidän kuivemmasta ja TÄYSIN kypsästä kalasta ja lihasta. Pidän sellaista noin 800 gramman lohipalaa uunissa 200 asteessa noin kaksi tuntia, lämpöä saatan hieman laskea tunnin jälkeen. Mutta kukin tyylillään :). M33
Pitäisin 20-25 minsaa, ettei mene liian kuivki.
Näkee siitä, kun nahka irtoaa lihasta nostamalla, mutta ei kannata paistaa ylikypsäksi.
Vierailija kirjoitti:
Minä en halua syödä noiden ohjeiden mukaan tehtyä kalaa, se on liian märkää lötköä. Pidän kuivemmasta ja TÄYSIN kypsästä kalasta ja lihasta. Pidän sellaista noin 800 gramman lohipalaa uunissa 200 asteessa noin kaksi tuntia, lämpöä saatan hieman laskea tunnin jälkeen. Mutta kukin tyylillään :). M33
Kuivattua lohta?
45-60 minuuttia pidän, en tykkää syödä raakaa kalaa.
500g pidän uunissa 200 asteessa yleensä 35-40 min. En tykkää yhtään raa'asta. Paketissa lukee kyllä, että 20 min...
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä en halua syödä noiden ohjeiden mukaan tehtyä kalaa, se on liian märkää lötköä. Pidän kuivemmasta ja TÄYSIN kypsästä kalasta ja lihasta. Pidän sellaista noin 800 gramman lohipalaa uunissa 200 asteessa noin kaksi tuntia, lämpöä saatan hieman laskea tunnin jälkeen. Mutta kukin tyylillään :). M33
Kuivattua lohta?
Ei siitä tule kuivattua lohta tuolla menetelmällä. Se on kuivempaa, mutta ei nyt mitään hapankorppua sentään. Ihan pehmeää se vielä on, mutta ei märkää lötköä. En tiedä onko tuo uuni sitten heikkotehoinen kun ei tuossa ajassa rutikuivaksi mene. M33
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Vierailija kirjoitti:
Minä en halua syödä noiden ohjeiden mukaan tehtyä kalaa, se on liian märkää lötköä. Pidän kuivemmasta ja TÄYSIN kypsästä kalasta ja lihasta. Pidän sellaista noin 800 gramman lohipalaa uunissa 200 asteessa noin kaksi tuntia, lämpöä saatan hieman laskea tunnin jälkeen. Mutta kukin tyylillään :). M33
Kuivattua lohta?
Ei siitä tule kuivattua lohta tuolla menetelmällä. Se on kuivempaa, mutta ei nyt mitään hapankorppua sentään. Ihan pehmeää se vielä on, mutta ei märkää lötköä. En tiedä onko tuo uuni sitten heikkotehoinen kun ei tuossa ajassa rutikuivaksi mene. M33
Ootko varma että oot laittanut sen uuniin etkä esim. tiskikoneeseen?
Tuolla ajalla ja lämmöllä uunissa siitä lohesta pitäisi olla enää kuivahtanut kalapuikko jäljellä.
Kuinka iso filee?