Miten saada arki sujuvaksi vauvan ja taaperon kanssa?

Vierailija

Meillä siis 1 kk ikäinen vauveli ja 2v taapero (sekä isompia lapsia jotka jo koulussa). Arki on ollut vauvan syntymän jälkeen melkoista kaaosta. Taaperoa en enää ehdi nukuttaa rattaisiin, ja sisälle nukuttaminenkin tuntuu sen verran aikaa vievältä etten jaksa ruveta yrittämäänkään. Hän nukkui ennen aina rattaissa ulkona. Taapero on muutenkin nyt heittäytynyt uhmakkaaksi, ei useinkaan suostu syömään lämmintä ruokaa, joisi vain maitoa pullosta. Pitäisi vierottaa pullosta, tiedän, mutta ehkä nyt ei ole oikea hetki kuitenkaan? Pottailu on sitä että istutaan hetkeksi potalle ja noustaan samantien ylös, jos sanon että nyt laitetaan vaippa ja puetaan niin haluaa muka kuitenkin istua potalla vaikka kuitenkin samantien nousee ylös... Itse istun välillä pitkiä aikoja imettämässä ja silloin taapero ehtii kaikenlaista luvatonta tekemään. Sitten kuitenkin, kun vauva nukkuu ja olisi aikaa taaperolle, hän ei halua esim, syliin. 

Eniten kuitenkin vaivaa tuo kun taaperoa ei saa päiväunille, mitenkähän saisin sen onnistumaan? Löytyy myös kaksostenvaunut joihin voisi tietty yrittää nukuttaa molemmat, onnistuisikohan tuo? Ulkoilemaan ei olla päästy vielä ollenkaan yhdessä, kun ei tiedä milloin vauva herää ja ulkona ei voi enää imettää.

Nyt neuvokaa te jotka osaatte organisoida arkea sujuvaksi vauvan ja taaperoitten/leikki-ikäisten kanssa! Olisin kiitollinen neuvoista :) 

Kommentit (6)

Vierailija

Aloittakaa siitä, että ulkoilette joka päivä. Lähtekää ulos heti imetyksen jälkeen, ja jääkää leikkimään kodin lähelle. Päiväunet onnistuvat hyvin tuplarattaissa. Meidän tytöillä on ikäeroa 1 v 10kk ja vanhemman lapsen kanssa oli helpointa niinä päivinä kun olimme ulkoilleet kunnolla. Avoimet päiväkodit ovat myöskin hyviä (imettäminen onnistuu siellä ja isommalla on seuraa ja virikkeitä). Kirjastossa käynnit olivat esikoiselle mukavia ja onnistuivat hyvin tuplarattailla. Vinkkini on siis, että lähtekää joka päivä ovesta ulos. Esikoinen on varmasti tylsistynyt kun ei pääse ulos.

Vierailija

Kyllähän sen ymmärtää, että taaperoa jo kyllästyttää sisällä olo ja niin kyllä itseäkin. Kuukausi oltu sisällä, mitä nyt mies on taaperon kanssa satunnaisesti ulkoillut. jännittää vaan lähteä ulos, jos heti kohta vauvalle tulee nälkä ja taapero ei varmasti heti halua sisälle lähteä (muutenkin häntä hankala saada sisälle pihalta). Mies sairastaa ja on ollut kipeä jo pitkään (selkävaivoja, krooninen sairaus ja nyt vielä keuhkokuume). Arki on oikeasti erittäin takkuista juuri nyt. Koululaiset sitten äyskäävät ja tappelevat iltaisin. Onneksi imetys on alkanut sujumaan nyt jo kivuttomammin. 

Mitä teen taaperon syönnin kanssa? Ei suostu ruoka-aikana useinkaan syömään ja sitten vaatii muulloin milloin mitäkin syötävää, ja sitä maitoa tämän tästä.... 

ap

Vierailija

Teiniä ei kiinnosta muu kuin puhelin, näin karkeasti sanoen. Oman huoneen siivoaminen ym kotitöihin osallistuminen on erittäin nihkeää. Vaikkei olla edes paljoa pyydetty. Vauvan hetkittäisestä hoitamisesta ei myöskään ole pätkääkään kiinnostunut, ja tällä tarkoitan sitä että jos pyydän pitämään vauvaa vähän sylissä että voin itse käydä vaikka rauhassa vessassa. Niin jos vauva alkaa itkeä, niin teini saattaa jopa äyskiä vauvalle ja huutaa minua heti hakemaan vauvaa jne. Ja kyse vieläpä tytöstä :/ 

ap

Vierailija

päivittäisen ulkoilun myötä taaperon ruokahalukin varmasti paranee. Jos ruoka ei maistu, älä tarjoa mitään muuta, vaan lämmitä sama ruoka vähän myöhemmin. Älä anna maitopulloa nälkään. Silloin lapsella ei ole muuta vaihtoehtoa kun syödä ruokaa.

Älä turhaan pelkää ulkoilua. Taaperon saat sisälle vaikka kannettuna, jos hän ei ole yhteistyöhaluinen. Kuinka pitkät imetysvälit teillä on tavallisesti? Voit ajoittaa ulkoilun suunnilleen tavallisen imetysvälin pituiseksi. Kotiin palaamista voi helpottaa se, että varoitat taaperoa kotiinlähdöstä ennakkoon. Voit sanoa esim. Kohta lähdetään kotiin, ehdit vielä laskea kaksi kertaa liukumäkeä tai tehdä hiekkakakun loppuun, ja sitten lähdetään.

Isompien lasten kanssa arkea auttaa ainakin jokapäiväinen hassuttelu ja huumori. Negatiivinen kierre katkeaa vaan kääntämällä käytös positiiviseksi.

Voimia sinulle!

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat