Vierailija

Osa-aikaisten lasten ryhmissä voi olla 13 lasta per aikuinen, joten ryhmäkoko on 3 kasvattajan ryhmässä 39. Eihän tuon kokoisia luokkiakaan ole alakoulussa! Hullua, ettei tähän ole puututtu aiemmin.

Jos kannatat järkevän kokoisia ryhmiä (7 lasta per aikuinen 3-6v ryhmissä, 4 lasta/aikuinen alle 3v ryhmissä JA ryhmien maksimikoot 3 kasvattajan mukaan), allekirjoita Kansalaisaloite varhaiskasvatuksen lapsiryhmien henkilöstömitoituksesta ja ryhmäkoosta:

https://www.kansalaisaloite.fi/fi/aloite/1634

Lapset, opettajat ja hoitajat kiittävät!

Kommentit (7)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Mun mielestä toinen iso ongelma on, että 1-2-vuotiaiden ryhmässä voi olla 12 lasta ja kolme aikuista. Tuon ikäiset tarvitsee vielä syliä ja huomiota niin paljon, että kaoottiseksi menee tuolla mitoituksella, varsinkin kun aina on vähintään yksi uusi, joka vaatii ekstrahuomiota, ja muut sitten reagoivat tähän hakemalla huomiota ja kiusaamalla toisiaan. Yksi ratkaisu voisi olla eri-ikäisten sekoittaminen ryhmässä, olisi pienille inhimillisempää kun ei tarvitsisi kilpailla sylistä.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ei niissä koululuokissa ole kolmea opettajaa.

Lapset taitavat koulussa olla vanhempia kuin 3v? Ja opettajia ei ole nykyään joka tarharyhmässä lainkaan, hoitajatkin voivat olla vaikka vanhustyötä opiskelleita... Laadukasta varhaiskasvatusta, joopa joo!

Ja useissa koululuokissa on nykyään päiväkotien tapaan erityislapset integroituina, eli luokassa on alle 20 lasta, koulunkäyntiavustaja sekä osalla tunneista myös erityisopettaja luokassa.

Eli koululaisillakin on parempi tilanne kuin pienillä lapsilla, jotka tarvitsevat vielä syliä!

Vierailija

Todellakin kannatan, että ryhmien maksimikoot olisivat 12 ja 21!!!

Olin lukion jälkeen vuoden päiväkodissa avustajana, ja korvissa soi päivän päätteeksi, kun pieneen tilaan oli ängetty 30 3-5v lasta. Voi vain arvata, kuinka traumaattista sellainen meteli on kaikkein pienimmille lapsille...

Vierailija

Ryhmäkoon sijaan olennaisempaa olisi minusta saada asianmukaiset tilat lapsille. Eli jos päiväkoti on rakennettu pienemmille ryhmille, ei sellaiseen tilaan saisi ottaa vaikka yli 20 lasta. Jonkilainen lapsi per neliömetri -asetus tulisi laatia, luin joskus että liian pienissä tiloissa lapset ovat aggressiivisempia kuin tarpeeksi väljässä päiväkodissa.

Toinen tärkeä seikka on henkilökunnan koulutustaso. Kyllä jokaisessa ryhmässä pitäisi olla oma opettaja, aivan kamalaa että tämä on ajettu alas!

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat