Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.

Kirjoja juuri lukemaanoppineelle!

Vierailija

Nyt kaipaan vinkkejä ja suosituksia. Millaisia kirjoja teidän 4-5 -vuotiaat lukevat? Puppeja ja Pipsa-Possua? 

Kommentit (4)

Vierailija

Tyttömme osasi 3-4-vuotiaana ulkoa sellaisia kuvakirjoja, joissa on 1-2 riviä tekstiä. Niitä sitten ylpeänä "luki" meille ääneen. Silloin oli juuri niitä Puppe-kirjoja, Muumi-kuvakirjoja (Kuinkas sitten kävikään) yms.

Viime vuonna Frozen oli tytön lemppariasia ja silloin 4-5v luki monenlaista Frozen-kirjaa sekä muita Disneyn prinsessajuttuja. Vastapainoksi lainasimme myös Miinaa ja Manua. Toinen suosikki oli jo silloin lasten tietokirjat. Tyttö osasi lukea ainakin otsikoita ja tutki paljon avaruusaiheisia kuvia. Tuskin kuitenkaan varsinaista tekstiä tajusi :D

Nyt 5v (jouluna 6v) eskarilainen tykkää edelleen tietokirjoista ja ainakin Risto Räppääjä, Ella-kirjat, Reuhurinteen ala-aste (tms) ja sellaisia olemme lainanneet kirjastosta. Iltasatuna luen hänelle ensimmäistä Harry Potter -kirjaa. Siinä on jo aika pientä tekstiä, mutta varmaan ennen ekaluokkaa voisin kuvitella tytön lukevan esimerkiksi Peppi Pitkätossu -kirjoja, koska niissä on kuvia raskaan tekstin lomassa.

Vinkkinä: valitse kirja lapsen kiinnostuksen kohteiden ja iän mukaan. Turha tyrkyttää liian "lapsellisia" kirjoja isolle lapselle, vaikka hän olisi oppinut vasta lukemaan. Kannattaa valita kirjat niin, että päähenkilö on suunnilleen saman ikäinen tai hieman vanhempi kuin lukija. Isojen maailma kiinnostaa aina lapsia!

Vierailija

Luin otsikon, että kirjoita juuri lukemaan oppineelle ja aloin jo miettiä mitä kirjoittaisin. Jonkun kivan jutun.. :D Se oliskin ollut hauska ketju.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat