Vierailija

Kauhulla mietin ensi vuotta ja tajusin, että jos töitä ei ala löytymään, joudumme ttt-luukulle. Mutta mites toi kesämökki? Minulla on osuus kesämökistä, johon vanhemmilla on hallintaoikeus. Pitääkö osuus myydä ja mihin sen voi myydä, kun rasitteena tulee kanssaomistajat ja kuusikymppiset vanhemmat elinikäisellä hallintaoikeudella. Osuuden arvo on noin 50 000, jos ei olisi tuota rasitetta. (mökin arvo noin 150 000 ja kolme omistajaa)

Kommentit (9)

Vierailija

Aika iso omaisuus sinulla seisoo. En tiedä voiko tuota osuutta laskea ttt-laskelmassa, mutta ihan mielenkiinnosta haluaisin tietää miksi et edes yrittäisi realisoida sitä vaan annat mieluummin veronmaksajien kustantaa elämäsi? Jos kyseessä olisi mikä tahansa muut tilanne jossa ihminen istuu 50 000 kristun päällä niin yhteiskunta suostuisi auttamaan vasta kun nuo rahat on käytetty. Aika kummallista vanhemmiltasikin jos eivät suostu ostamaan osuutta vaikka alennushintaan tai sitten vain luopumaan mökistä kun lapsella ei ole enää varaa elättää perhettään.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Luulen, että saat pitää tuon.

Minusta tuet pitäisi olla tulojen perusteella, jolloin omaisuus ei vaikuttaisi lainkaan, nikäli siitä ei tule tuloa.

Hölmöä rangaista siitä, että ihminen on säästäväisesti eläen kerryttänyt itselleen jotain. Jaikkien pitäisi tuhlata.

myynneistä

Toimeentulotuessa on yleensä 3-6 kk järjestää mahdolliset omaisuuden myynnit. Siihen asti ainakin myönnetään yleensä tuet välittömään tarpeeseen silloinkin, vaikka katsottaisiin, että omaisuutta pitää myydä.

Vierailija

Vaikea sanoa, vaikka etuuskäsittelijä olenkin. Meillä pääsääntöisesti tehdään niin, että mikäli toimeentulotuen tarve tulee jatkumaan pidemmän aikaa (useita kuukausia), niin toimeentulotukea on mahdollista myöntää takaisinperinnällä varallisuudesta. Tämä kirjataan ensimmäiseen päätökseen ja annetaan hakijalle mahdollisuus selventää tilannetta seuraavassa hakemuksessa. Sun olisi hyvä selvittää millä tavalla tuon sun osuuden realisointi olisi mahdollista, jos ne nyt ylipäätään edes on. Mä käsittäisin kuitenkin tästä, että koska vanhemmilla on hallintaoikeus, niin he päättää. Tuo osuus kesämökistä olisi sun tulevaa perintöä (?). Vaikka sulle tehtäisiin päätös varallisuudesta takaisinperinnästä, niin sekin tarkoittaa sitä, että JOS joskus saat oman osuuden myytyä, niin sitten sulle tulee lasku myönnetyistä toimeentulotuista. Perintäpäätös on kuitenkin voimassa 3 vuotta (vain).

Vierailija

Vierailija kirjoitti:
Ei tarvitse. Ethän sinä tavallaan omista sitä vielä.

Miten niin "ei omista"? Omistusoikeus ja hallintaoikeus ovat kaksi eri asiaa, kuten kaikki, jotka ovat tehneet asuntokauppoja tietävät.

Voi tietty olla vaikea löytää ostajaa sellaiselle kohteelle, johon ei saa hallintaoikeutta/jossa hallintaoikeus on toisella, mutta se on eri asia.

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat