Kehitin hyvän reseptin lämpimille voileiville ja ajattelin jakaa sen teidän iloksenne:
Ainekset:
-isoa grahampaahtoleipää
-floraa
-tomaatteja
-saunapalvikinkkua
-valkosipulimurskaa
-Danablu-sinihomejuustoraastetta
-paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
-emmentaljuustoa
-tuoretta tai kuivattua oreganoa
1. Paahda leivät leivänpaahtimessa kullanruskeiksi
2. Voitele leivät ohuesti Floralla
2. Lisää saunapalvikinkku 1 siivu per leipä
3. Lisää tomaatinsiivut
4. Lisää Danablu-sinihomejuustoraaste
5. Lisää 1 tl valkosipulimurskaa per leipä
6. Lisää 4 kpl paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja per leipä
7. Lisää emmentaljuusto päälle
8. Lisää viimeiseksi juuston päälle tuore tai kuivattu oregano
9. Laita valmiit leivät uuniin tai mikroon siihen asti kunnes päällä oleva juusto on kokonaan sulanut
10. Nauti!
M41
Kommentit (28)
Ainekset:
-isoa grahampaahtoleipää
-floraa
flora on pahaa. Voita tai oivaarinia tilalle
-tomaatteja
-saunapalvikinkkua
-valkosipulimurskaa
ei valkosipuli nii hyvää oo
-Danablu-sinihomejuustoraastetta
-paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
oliivit on saatanasta
-emmentaljuustoa
-tuoretta tai kuivattua oreganoa
pahaa
N41
Vierailija kirjoitti:
Ainekset:
-isoa grahampaahtoleipää
-floraa
flora on pahaa. Voita tai oivaarinia tilalle
-tomaatteja
-saunapalvikinkkua
-valkosipulimurskaa
ei valkosipuli nii hyvää oo
-Danablu-sinihomejuustoraastetta
-paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
oliivit on saatanasta
-emmentaljuustoa
-tuoretta tai kuivattua oreganoa
pahaa
N41
N24 jopa
Eiku
otetaan muutama Reissumies ja voidellaan.
Sitten sekoita paistettuja sieniä ja pari kananmunaa ja juustoraastetta kulhossa. Lisää suolaa ja pippuria ja yrttejä maun mukaan. Jaa leipien päälle ja paista uunissa ja nauti. Suppilovahverot käy hyvin.
Teen lämpimät voileivät aina uunissa. Paljon juustoa! Nam!
Vierailija kirjoitti:
Ainekset:
-isoa grahampaahtoleipää
-floraa
flora on pahaa. Voita tai oivaarinia tilalle
-tomaatteja
-saunapalvikinkkua
-valkosipulimurskaa
ei valkosipuli nii hyvää oo
-Danablu-sinihomejuustoraastetta
-paprikatäytteisiä vihreitä oliiveja
oliivit on saatanasta
-emmentaljuustoa
-tuoretta tai kuivattua oreganoa
pahaa
N41
De gustibus non est disputandum.
Bon appetit!
ap
Margariini on saatanasta (synteettinen rasva yök). Miksei voita tai kunnon oliiviöljyä? Ja mikron tilalle uuni. Muuten ihan ok.
Paahdetaan leiviipaleet, sivellään hunajalla ja päälle hyvää sinihomejuustoa. Nopea paisto kuumassa uunissa. Tästä mä tykkään.
Mitä tuossa ap:n reseptissä oli erikoista? Tuollaisia leipiä on tehty jo 70-luvulta asti. Ne oli meillä saunan jälkeen lauantaisin suurta herkkua kun olin lapsi.
Minä taas luotan vanhaan hyvään reseptiin, jonka teemana on simppeliys.
Eli leipänä joku pehmeä perusruisleipä (ruispalat, ruispuikulat, reissumies jne)
Levitteeksi mikä vaan mikä miellyttää, itse käytän useimmiten perusmargariiniä
Levitteen päälle muutama siivu metukkaa
Metukan päälle tomaattia
Tomaatin päälle runsaasti sipulia silputtuna tai renkaina
Sipulien päälle turaus ketsuppia, sekä kuivamausteet. Itse laitan usein pelkästään sitruunapippuria
Noiden päälle juusto raastettuna tai siivuina
Eilen noita tein pitkästä aikaa ja kaikki 6 tuli vedettyä kerralla :)
Myös mieto salamimakkara käy vallan mainiosti!
Leipää
päälle reilusti tomaattia viipaleina
auraa ja juustoa
paista ja nauti
Floraa, saunapalvia, emmentalia, oreganoa... kyllä huomaa mitä ikäluokkaa aloittaja edustaa. Mun mummu teki tuollaisia leipiä.
Mulle sopii nämä
paahtoleipää ja päälle pari meetvurstiviipaletta ja juustoa
mikroon 2-3 min, että juusto kuplii ja kuivunut reunoilta. Nautitaan kaakaon kera.
Itse tykkään simppelistä:
- Vaaleaa paahtoleipää
- Voita / oivariinia
- Tomaattia (pihvitomaatti paras)
- Niin ärtsyä / kypsää cheddaria kuin kaupasta löytyy
Lykätään paahtoleivän päälle reilusti voita, siivu tai kaksi pihvitomaattia ja reilusti viipaloitua / raastettua cheddaria. Kuumassa uunissa noin 8 minuuttia ja avot.
Saunapalvikinkun voi korvata prosciutolla, chorizolla tai salamilla ja emmentaljuuston mozzarellalla, gorgonzolalla tai halloumilla ja oreganon tuoreella basilikalla.
Extra virgin-neitsytoliiviöljyä leipien voiteluun, jossei Flora maistu.
Vaihtelu virkistää!
ap
Eikö tässä ketjussa ole ollenkaan seksiä? Siinä mokkapalaohjeessa oli.
Vierailija kirjoitti:
Minä taas luotan vanhaan hyvään reseptiin, jonka teemana on simppeliys.
Eli leipänä joku pehmeä perusruisleipä (ruispalat, ruispuikulat, reissumies jne)
Levitteeksi mikä vaan mikä miellyttää, itse käytän useimmiten perusmargariiniä
Levitteen päälle muutama siivu metukkaa
Metukan päälle tomaattia
Tomaatin päälle runsaasti sipulia silputtuna tai renkaina
Sipulien päälle turaus ketsuppia, sekä kuivamausteet. Itse laitan usein pelkästään sitruunapippuria
Noiden päälle juusto raastettuna tai siivuina
Eilen noita tein pitkästä aikaa ja kaikki 6 tuli vedettyä kerralla :)
Lämmitätkö uunissa? Kypsyykö sipuli?
Emmentaljuuston voi korvata myös parmesaanilla.
ap
Kuulostaa hyvältä, tosin valkosipulia on melkoinen mäsäys per leipä :) Tykkään kyllä mutta janottaa sitten kolme päivää kuin kamelia.