Miksi on tärkeää, että osa lapsista syntyy vammaisina?

Vierailija

Toisesta ketjusta:

Vierailija kirjoitti:

Vierailija kirjoitti:

Rodunjalostukselta haiskahtaa. Vaikka kävisit läpi kaikki tarjottavat seulontatestit, kaamea sana, tervettä lasta ei voida taata. HALOO!

Voisiko joku viimeinkin selittää, miksi maailmaan pitää syntyä vammaisia lapsia? Miksi se on parempi tilanne kuin sellainen, jossa ihmiset eivät joudu syntymään elämänlaatua huonontavien vammojen kanssa? Tiedän, että uskikset palvovat kärsimystä, mutta haluaisin kuulla perustelut heidän suustaan.

Kommentit (6)

Vierailija

Voi luoja! Jos olisin saanut aikoinaan valita, en olisi vammaista lasta halunnut! Mutta aina vammat ei näy missään ennen kun lapsi syntyy! Nyt aivot käteen ja hiljaa, kun et asioita voi ennustaa kuitenkaan!

Vierailija

Kyse on siitä, milloin ihminen on ihminen eli hedelmöitymisen hetkellä, vähän myöhemmin alkiona, sikiönä vai vasta syntyessään. Milloin ihminen voi päättää toisen ihmisen elämästä, onko se ns. elämisenarvoista elämää vai ei. Eli aborttilaista. Eutanasiassa on kyse näistä samoista asioista. Monet ovat sitä mieltä, ettei ihmisen tehtävä ole päättää, kuka saa elää ja kuka ei, toisten mielestä ihmisellä on oikeus olla aktiivisesti päättämässä näistä asioista, omaa lastaan ja omaistaan koskevissa kysymyksissä, ja monissa maissa saa itse olla päättämässä myös siitä, mitä minulle tapahtuu kun en ole kykenevä enää ilmaisemaan tahtoani. 

aloittaja

Vierailija kirjoitti:

En ymmärrä, miten vedät tuosta lainaamastasi kommentista moisen johtopäätöksen.

Asenne on yleinen, ei mitenkään vain tuohon kommenttiin liittyvä. Jotkut vastustavat "rodunjalostusta" kiilusilmäisellä kiihkolla mutta eivät suostu kertomaan, miksi on tärkeää, että kaikki lapset eivät saa syntyä terveinä.

Vierailija

Rodunjalostusta vastustetaan kahdesta syystä.

Ensimmäinen on se, että koska ei mitenkään voida taata, että kaikki lapset saavat syntyä ja pysyvät vammattomina ja terveinä, on väärin ryhtyä rodunjalostuksella halventamaan niitä, jotka joka tapauksessa syntyvät vammattomina, vammautuvat tai sairastuvat. ROdusjalostukseen kuuluu, että nälle ihmisille ei suinkaan tarjota parasta mahdollista elämää, vaan ne pannaan kärsimään lisää jostain, mihin eivät itse ollenkaan ole syyllisiä. Suljetaan laitokseen. leireille ja tapetaan.

Toinen syy on se, että evoluutio tarvitsee poikkeamia. Vain poikkeamien kautta voi löytyä jotain, joka olosuhteiden muuttuessa pärjääkin paremmin kuin se alkuperäinen yleisversio. niinpä asioista, jotka jossain kohtaa ovat haittaavia vammoja, voi toisissa oloissa tulla hyödyllisiä lahjoja ja toiset lahjat ja vammat taas menettävät merkitystään. Näinhän on esimerkiksi asitiongelmien suhteen: kivikaudella huonosti näkevä tai kuuleva ihminen oli todella vaikeuksissa, nykyään näistä on tullut tyypillisiä perusinsinöörejä ja koodareita, joita ilman emme tulisi toimeen. Adhd-oireista on hyötyä sellaisissa oloissa, joissa on esim sota, asperger-oireista taas silloin kun on rauha. koska ihmiskunnassa on välillä sota ja välillä rauha, tarvitaan molempia. ME emme voi tietää, millaisiksi olosuhteet tulevaisuudessa muuttuvat, siksi lajin säilymisen kannalta on tärkeää, että poikkeamia syntyy vähän joka puolella.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat