Edustaako nykyvasemmisto mielestäsi työväestöä?

Vierailija

Kaikki tuntemani vasemmistolaiset ovat oman elämänsä "intellektuelleja" ja koulutettuja. Yleensä halveksivat kouluttamatonta väestönosaa ja sellaista ajattelua, jota monet työväenluokkaiset edustavat. Onko kukaan muu havainnut samaa asiaa? Eli vasemmisto haluaa edustaa "älykkäitä" köyhäilijöitä mutta ei oikeasti sitä väestönosaa, jota se alun perin edusti.

Kommentit (12)

Vierailija

Tätä lbt väkeähän vasurit nykyisin on. Yksi vasurihan vasta sai tuomion kahden lapsen hyväksikäytöstä ja yksi kansanedustaja on entinen lapsiäiti ja lapsivaimo.

Vierailija

Työväellä ei kai ole ollut tapana käydä naamioituneena mellakoimassa mielenosoituksissa käyden toista mieltä olevien kimppuun? Ei, nykyvasemmisto ei edusta työväestöä. Se edustaa jotakin vallan muuta.

Vierailija

EI edusta. Nykyajan tyypillistä työväestöä (pätkätyöläiset, osa-aikaiset, freelancerit ym) ei edusta oikeastaan yksikään puolue.

Vierailija

Kaikki tuntemani vasemmistolaiset (siis ainakin ne, jotka sitä aatettaan suureen ääneen kuuluttaa, varmasti vasureissa on järkeviäkin) ovat työttömiä moniongelmaisia sossupummeja, jotka eivät edes halua töihin eivätkä edes kouluttautua ja jotka kokevat oikeudekseen hakea sossurahaa vuodesta toiseen jokaiseen menoonsa. Suurin osa näistä myös valittaa, miten toimeentulotuki ei riitä mihinkään (olen itse elänyt sillä puolisen vuotta ja rahaa jäi sinä aikana säästöönkin) ja miten heitä kohdellaan kuin yhteiskunnan alinta pohjasakkaa. Oma otantani koostuu omanikäisistäni eli parikymppisistä. 

Mutta hei, tulonsiirrot varmasti saadaankin vielä nousuun ottamalla tänne mielin määrin lisää unelmaa! 

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

EI edusta. Nykyajan tyypillistä työväestöä (pätkätyöläiset, osa-aikaiset, freelancerit ym) ei edusta oikeastaan yksikään puolue.

Enemmän vasemmistoliitto kuin persut.

Vierailija

Nykyvasemmisto on idiootteja idealisteja. Ovat yhtä kaukana oikeasta rividuunarista kuin itä on lännestä. Ei tavallinen työntekijä voi niitä enää äänestää.

Vierailija

Vaikean kysymyksen heitit. Sanoisin että vasemmisto edustaa työväestöä, ainakin enemmän kuin kukaan muu. Olen huomannut että monet tuntemani vasemmistolaiset ovat korkeakoulutettuja (maistereita ja tohtoreita lähinnä) vähemmän koulutettujen halveksimista en kyllä ole huomannut. Anekdotaalinen data tietysti on tässä vaan just sitä. Ihmiset joita tunnen nyt vaan sattuvat olemaan niitä maistereita ja tohtoreita.

Oikeastihan tämän päivän duunaria, joka on pätkätyöläinen ja/tai freenlanceri ja/tai osa-aikainen ei edusta yhtään kukaan. Ei oikeastaan edes se liitto, mikä vasta onkin huutava vääryys.

Kaikesta tästä huolimatta se nykyvasemmistokin on duunarille parempi kuin oikeisto.

Vierailija

Vasemmisto ei edusta pelkkää työväestöä, voi katsoa vaikka yliopistovaaleja. Suuri osa ammattiliitoissa vaikuttavista henkilöistä on kyllä vasemmistolaisia, ja nämä ovat siis järjestöjä joiden säännöissä lukee, että ne pyrkivät parantamaan työväen asemaa. Ikävä kyllä johtotasolla on liikaa byrokraatteja, jotka ajavat vain omaa etuaan. Sipilän vastaiset jokaviikkoiset mielenosoitukset sen sijaan ovat pienen ihmisen puolesta, sortoa vastaan.

Vierailija

Mä oon kans ihmetellyt tuota, että vasemmisto"eliitti" kovaan ääneen rummuttaa maahanmuuton puolesta, mutta ne oman valtakunnan huono-osaiset eli kouluttamattomat, työttömät, arvoiltaan "isänmaalliset" ja persumieliset herättävät lähinnä raivoa. Joskus tuntuu, että monet keskusta-oikeistolaiset ovat paljon ihmisläheisempiä ja ymmärtävämpiä kuin varsinainen "vihervasemmisto".

Vierailija

No en sanoisi keskusta-oikeistolaisia kovinkaan ymmärtäviksi. Lähinnä siihen "ymmärtävään" siipeen kuuluu sellaista uskovaista porukkaa, joka jossain määrin säälii vähempiosaisia, mutta joka ei voi ymmärtää, että ihan koulutettu, asiansa hyvin hoitava ihminen voi jäädä tänä päivänä syyttään työttömäksi.

Mutta tosiaan pätkätyöläisiä, keikkatyöntekijöitä, osa-aikatyöläisiä jne. ei edusta nykyään oikeastaan kukaan. Liitot auttavat ehkä silloin, jos on jokin selkeä ongelma, mutta siihen epäkohtaan, että on taloudellisesti turvallisempaa olla jatkuvasti työtön kuin tehdä satunnaisia työpätkiä sinne sun tänne, ei oikein kukaan ota kantaa. Paitsi perustulolla, mutta siitä on esitetty vain melko epärealistisia malleja.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat