Poliisi kaipaa havaintoja: Tornioon tultu laittomasti veneellä?

Vierailija

Maanantai 12.10.2015 klo 18.26 (päivitetty klo 18.33)

Silminnäkijähavaintojen mukaan Tornioon olisi maanantaina yritetty tulla mahdollisesti laittomin keinoin.

- Yhtään veneellä Suomeen laittomasti yrittänyttä ihmistä ei ole vielä ainakaan toistaiseksi tavoitettu, mutta tällaista mahdollisuutta ei ole kuitenkaan suljettu pois, sanoo rikoskomisario Janne Koskela Tornion järjestelykeskuksesta.

- Pyydämme rajan lähettyvillä ja rannikoilla asuvia ihmisiä ilmoittamaan poliisille, mikäli he havaitsevat mahdollisesti laittomasti maahan tulevia.

Koskelan mukaan mahdollisten turvapaikanhakijoiden täytyy ilmoittautua viipymättä poliisille tai Rajavartiolaitokselle, jotta tulijat saadaan rekisteröityä ja heille voidaan tarjota paikkaa vastaanottokeskuksesta.

Havainnot Torniojokivarren mahdollisista laittomista maahantulijoista voi ilmoittaa numeroon 0295 546 6000. Numero palvelee kello 8-22. Muina aikoina yhteyttä pyydetään ottamaan hätäkeskukseen numeroon 112.

Tornioon on tänään saapunut rajan yli Ruotsista 130 turvapaikanhakijaa, mikä on noin kymmenisen odotettua vähemmän. Tulli on myös paljastanut tänään yhden tupakkatuoterikkomuksen.

Tornioon saapuneet noin 30 varusmiestä Kainuun prikaatista aloittivat maanantaina järjestelykeskuksen toiminnan tukemisen. Rajavartiolaitos jatkaa tehostettua ulkomaalaisvalvontaa ja Tulli jatkaa tehostettua tullivalvontaa.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2015101220511592_uu.shtml

Kommentit (5)

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ai se on nyt laitonta? Hetki sitten niitä lappas rajalta sisään ihan sattumanvaraisesti...

Ihmettelin tätä samaa. Tännehän on tullut tuhansittain ihmisiä joiden olinpaikasta ei ole tietoa. Turvikset itsekin ihmettelivät missä on rajamuodollisuudet yms. Tuntuu että tässä maassa ei enää kukaan tiedä missä mennään. 

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat