Vierailija

Nelisen viikkoa sitten sain iskun vyötäröön sivulle, siihen tuli mustelmakin ja alue oli kosketusarka. Ei kuitenkaan vaivannut muutamaan päivään sen enempää. Jonkun päivän kuluttua kuitenkin alkoi kylki- ja vatsakivut. Istumaan ei pystynyt kivun vuoksi kauaakaan, kipeällä kyljellä ei voinut nukkua. Seisominen oli kaikkein helpointa. Nauraminen sattui. Kipu oli jotenkin niin epämääräistä että paikallistin sen vain vatsaan. Muutaman päivän kipuilin ennen lääkäriin menoa. Labrat oli kunnossa  ja ylä- ja alavatsakin ultrattiin, eikä mitään syytä kivuille löytynyt. Ajatus oli vain, että vaivat ovat toiminnallisia vatsavaivoja. Nyt tuosta on jo viikkoja aikaa ja huomasin iskuun tulleessa kohdassa kovan patin, joka on painoarka. Istuminen on helpompaa jo ja kyljelläkin voi vähän nukkua. Silti vatsaan/kylkeen juilii vielä välillä. Ja kiertoliike/nosto koskee enemmänkin. Aamuisin kipua ei niinkään ole, mutta iltaa kohti lisääntyy. Kipu ja patti on sivussa, vyötäröllä, missä on alimmat "irti" olevat kylkiluut. Samoilla seuduilla oli myös tuo iskusta tullut mustelma. Kipu oli jo pienempi,mutta menin sitten kopeloimaan tuota pattia senverran lujaa että se kipeytyi uudestaan.

Onko tämä kaikki vain tuosta iskusta tullutta seurausta vai vakavampaakin? Onko tuollainen patti rustoa vai mitä? Ja kuinka kauan tällaiset kestää parantua, kun 4 viikkoa jo kulunut tuosta kolauksesta? Helpompaa on toki jo olla mutta silti kipu muistuttaa päivittäin olemassaolostaan.

Kommentit (15)

Vierailija

En ole lääkäri, mutta kylkiluut ovat tulleet tutuksi. Jos kylkiluu on murtunut, sille ei oikeastaan voida tehdä mitään, kivut tuntuvat pitkään, minulla puoli vuotta. Kipuihin kannattaa hakea resepti, minulla Panadol Zapp auttoi parhaiten. Röntgenissä ei välttämättä näe mitään, eikä neljä viikkoa ole vielä pitkä aika.

Vierailija

Kuulostaa siltä, että kylkiluu tai useampi on murtunut. "Patti" on luutumassa oleva kohta luussa. Kantsii tosiaan ottaa kipulääkettä, turha kärsiä kivusta, sitäpaitsi kipu saa sinut todennäköisesti välttelemään tiettyjä asentoja ja liikkeitä ja ylläpitämään kivuttomia (tämä voi pitemmän päälle olla haitallista ja siitä voi aiheutua isojakin ongelmia esim. selkään). Ehkä kannattais vielä käydä lääkärissä, varsinkin jos kipu pahenee!

Ps. en ole lääkäri vaan innokas terveydenhoitoalan opiskelija :)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Voi olla myöskin, että jokin kyljessä oleva lihas on vaurioitunut (revähtänyt tai revennyt) osumassa. Nekin kivut voi kestää aika pitkään ja usein, jos lihaksessa on jotain vauriota, muodostuu alueelle mustelma ja sen vaurion kohdalla voi tuntua juurikin tuommoinen patti. 

En tosiaan ole lääkäri, mutta tässä jokin aika sitten itse otin selvää googlaamalla kylkikivuista, kun kärsin kovasta kylkilihaskrampista. Tuolloin tuli luettua näistä revähdyksistä ynnä muista ja muistukin tässä mieleen, voisko tämä olla mahdollinen ongelma. :)

Vierailija

Tuleeko lihasrevähdyksestä luunkovuinen patti? Tuntuu että koko toinen puoli kropasta on muutenkin tosi jumissa. Alkaa mennä henkiset voimat tämän kivun kanssa. Tietyt asennot vieläkin kivuliaat ja työ fyysisesti raskasta, niin illat sitten särkee. Lääkäri ei vahvempaa kipulääkettä antanut, buranaa ja panadolia vain.  

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Tuleeko lihasrevähdyksestä luunkovuinen patti? Tuntuu että koko toinen puoli kropasta on muutenkin tosi jumissa. Alkaa mennä henkiset voimat tämän kivun kanssa. Tietyt asennot vieläkin kivuliaat ja työ fyysisesti raskasta, niin illat sitten särkee. Lääkäri ei vahvempaa kipulääkettä antanut, buranaa ja panadolia vain.  

Luukivussa minulla vahva Panadol oikeasti auttaa, Buranalla olisin voinut heittää vesilintua, vaikka muualla siitä onkin apua. Kun minulla oli kasvain luussa tuli kokeiltua erilaisia yhdistelmiä niihin todella koviin kipuihin.

Mm. Panacodit jätin pois, kun silloin pystyi käyttämään isompaa annosta Panadolia jatkuvasti. Vuorotellen käytettynä panadolin jälkeen helpotti, kun panacodin vaikuttaessa kipu vain vaimeni. Ennen leikkausta joku tk-päivystyksen keikkalääkäri määräsi lääkkeen, joka sai oikeastaan sellaisen euforian, ettei mitään kipua huomannut. En muista sitä, mutta en todellakaan nauttinut, kun ymmärrys oli lapsen tasolla. Leikkauksen jälkeen sain tramal retardia, joka aikalailla vei kivun pois kunnes taas panadol riitti. Silloin buranastakin alkoi oleen iloa.

aloittaja

Aloittaja täällä taas. Vaiva parani, mutta kun aloin rasittaa kylkeä enemmän niin palasi taas, ei yhtäpahana mutta kuitenkin häiritsevänä. Nostot vihloo kylkeen ja kiertoliikkeet. Paljon kun rasittaa niin särkee levossakin.  Kyljen sivu on jotenkin kovettunut tuolta lonkan päältä, patti joka alkuun tuli on edelleen luun päällä. Ei kipeä jos siihen ei koske, mutta esim. lääkärin reippaammin palpoitua sitä oli muutaman päivän jälkeen taas kipeä. Kipu ei tunnu seistessä, mutta istuessa kiristää ja välillä särkee enemmänkin. Lisäksi koko luun suuntaisesti vihloo eteen ja taakse. Ultraan olen saanut ajan, jossa katsellaan taas tilannetta. Vaan ei tämä taida parantua koskaan? Mietin voisiko rusto olla irti? Vai syöpäkö tämä onkin? Lääkäri ei sitä ollut ensin diagnosoimassa , vaan antoi tulehduskipulääkettä kuurin joka on auttanutkin, mutta silti vaan esim. istuessa kiristää ja vihloo sinne patin kohdalle..

Vierailija

Kolahti aikanaan ranteesta joku luun kulma. Kesti muutaman viikon sen kaatumisen jälkeen ennen kuin tuo kipeytyi kunnolla ja noin kuukauden kipua että kivut lopulta hellittivät. Saattaa olla että sinulla on kylkiluussa ollut joku vastaava kolahdus. Noiden luukolahdusten paraneminen kestää oman aikansa eikä siinä voi kuulemma muuta kuin ottaa kipulääkekuurin.

Vierailija

Kuinka tuo kalvon tulehdus ilmeni? Itselläni tuo kolhun saanut patti on eteenpäin taivuttaessa selän puolella ja jotenkin pinkeä on nahka sen päältä. Kun seisoo suorassa niin pahka on kyljessä paljon edempänä, mutta vähän takaviistossa edelleen. Silloin ei tuollaista pinnettä sen pinnalla ole. 

* Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
 

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat