Tilanneviesti

Tervetuloa lukemaan keskusteluja! Kommentointi on avoinna klo 7 - 23.
Vierailija

Jouduin syömään kaksi antibioottikuuria ja buranaa reilusti. Kuurit loppuneet ja buranaa en enään syö. Nyt ylävatsaani polttelee ja korventaa ja ruoka ei maita samalla tavalla. Vatsa täyttyy nopeammin ja närästää. Turpoaa ja on kipeä. Ripulia ei ole.Mikä avuksi?

Kommentit (12)

Vierailija

Kai muistit syödä maitohappobakteereita antibioottikuurin aikana? Ne antibiootit kun listii ruoansulatuksen hyödyllisiäkin bakteereja tehokkaasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

Lääkärin olisi pitänyt kertoa sinulle että maitohappobakteerit ovat hyvä (jopa pakollinen) lisä antibioottikuurin sivuun. En olisi minäkään tiennyt jollei oltaisi kerrottu. Käy nappaisemassa apteekista paketti!

omepratsoli

Tuo kuulostaa enemmän särkylääkkeiden aiheuttamalta mahan ärsytykseltä kuin antibioottien tuhoamasta bakteerikannasta. Kokeile happosalpaajia. Maitohappobakteereistakaan ei toki haittaa ole.

Vierailija

Maitohappobakteereja, maustamatonta jogurttia, hapankaalia. Tarvittaessa närästyslääkkeitä.

Tsemppiä, minulla myös jokainen antibioottikuuri pistää koko kehon sekaisin.

Vierailija

Precosakin voi olla hyväksi. Happosalpaaja voi olla ok, jos kyseessä on särkylääkkeiden aihettama ylävatsavaiva. Happosalpaajat toisaalta voivat altistaa antibiottiripulille, joten niiden suositteleminen tilanteessasi on vähän riskaabelia. Maitohappobakteereja kannattaa joka tapauksessa ottaa. Antibiootit plus särkylääkkeet yhdessä ovat semmoinen koktail sisuskaluillesi, että ei ihme että oireita tulee. Normaalin suolistoflooran palautuminen vie jopa vuoden. Syö jotain ihan neutraalia normi ruokaa. Ei mitään mausteista. Ei sipuleita, kaaleja yms ärsyttäviä juttuja. Eikä kahvia eikä suklaata. Vaalea leipä ja riisi ja kaurapuuro ovat varmaankin okei. Ja mustikkakeitto.

Vierailija

Mulle tuli kanssa maha pitkäksi aikaa kipeäksi ja tavanomaista herkemmäksi antibioottikuurin seurauksena. Silloin googlettelin ja kävi ilmi, että maitohappobakteerien syönti auttaa vajaata puolta niistä, joilla antibiootit sotkevat vatsan. Tämä oli todettu jossain tutkimuksessa, jossa oli siis pidetty huolta siitä, että ihmiset tajusivat ottaa tabletit eri aikoihin niin, etteivät antibiootit tapa samantien niitä maitohappobakteereja.

Eli toisille auttaa, toisille ei. Osalle ei ilmeisesti ole mitään tunnettua hoitokeinoa antibioottiripuliin, mikä tekeekin antibioottikuureista mahdollisesti vaarallisia osalle niistä, joilla yleiskunto on jo valmiiksi heikko, esimerkiksi vanhuksilla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Palautuuko vatsani ikinä ennalleen:(

Tuskin se täysin ennalleen palautuu, jos ajatellaan sitä samaa bakteerikantaa, mikä oli ennen antibioottikuuria. Antibiootti kun väistämättä tappaa niitä hyviä bakteereja. Kyllä se suolisto silti hyvin todennäköisesti toipuu, vaikka ei ennalleen toipuisikaan. Joillekin tosin antibioottikuuri voi laukaista esim. ärtyvän suolen oireyhtymän.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Osalle ei ilmeisesti ole mitään tunnettua hoitokeinoa antibioottiripuliin, mikä tekeekin antibioottikuureista mahdollisesti vaarallisia osalle niistä, joilla yleiskunto on jo valmiiksi heikko, esimerkiksi vanhuksilla.

Ulosteensiirto on hyvin tehokas hoitomuoto antibioottiripuliin. Sitä ei tosin ap:lla taida olla.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

kuulostaa liian buranan syönnin aiheuttamalta. Vatsahaava tulossa.


Samaa tulin kirjoittamaan. Mulla sairaalassa leikkauskipuihin annettu burana teki vuotavan vatsahaavan. Oksensin verta ja gastroskopiaan jouduin liimaukseen.

Poiminnat

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat