Ihminen, joka on rikkonut luottamuksen moneen kertaan

Vierailija

Jos sellainen ihminen lähestyisi sinua ja sanoisi haluavansa yrittää korjata asiat, antaisitko mahdollisuuden siihen?

Kommentit (11)

Vierailija

Miksi joo? Perustele. Puhun siis ylimalkaisesti sellaisesta tilanteesta, että mitään luottamusta, ei siis niin minkäänlaista ei ole.

jkldfs

riippuu montako kertaa olet antanut mahdollisuuden hänelle ja välitätkö henkilöstä enää itsekkään ja haluatko hänet elämääsi?

Vierailija

Monet kerrat. Välitän kyllä hyvin paljonkin ja jos asiat olisivat toisin niin haluaisin, mutten näe mitään millä korjata rikottua perusluottamusta enää. Sehän siinä vaikeaa onkin.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Miksi joo? Perustele. Puhun siis ylimalkaisesti sellaisesta tilanteesta, että mitään luottamusta, ei siis niin minkäänlaista ei ole.

Vai niin. Sanoit aloituksessa, että "luottamus on rikottu moneen kertaan" ja nyt että "minkäänlaista luottamusta ei ole". Minusta nuo tarkoittavat eri asioita. Ulkopuolisen on tietysti vähän vaikea sanoa mitään tuntematta tapauksen taustoja. :) 

Vierailija

No voisin olla tekemisissä ihmisen kanssa, mutta ystävyys sitten pitäisi erikseen ansaita ja sellaiseenhan menee vuosia ennen kuin näkee onko ihminen muuttunut ja ei heti tilaisuuden tultua taas petä.

Varmaankin ihmisestä, joka näin haluaa korjata välejä niin muutenkin sitten huomaa, jos on todella aikomus muuttaa elämänsuuntaa eli hänellä on arvot ja asenteet muuttuneet totaalisesti ja sen huomaa teoissakin eikä vain puheissa. Toisaalta voi olla taas yritys käyttää hyväksi tai sitten on vain epätoivoinen, kun ihmiset ympäriltä kaikonneet eikä ole muuttunut pätkän vertaa.

Varovainen olisin kyllä vuosia hänen seurassaan.

Vierailija

Voi että, näin ikäihmisenä sanon, että tietenkin! Olen huomannut, että kannattaa olla mieluummin liian höveli ja luottavainen kuin tuomitseva. Saahan sitä silloin välillä pettyä, mutta ei se niin haittaa, kun valtaosan ajasta on myönteistä. Lisäksi vanhemmiten ymmärtää paremmin, että ihmiset ja käsitys luottamuksesta on erilaisia.... Vähän yliarvostettua koko luottamus, ajattelen mieluummin niin, että jos joku on vaikka pettänyt luottamuksen raha-asioissa, niin voin olla ystävä, mutta siihen ei liity enää raha edes kahvikupin tarjoamisen vertaa. Jos pettää lupauksia, niin en niitä pyytäisi, ottaisin ihmisen sellaisena sitten. Rikokset ja puolison pettäminen pitäisikin miettiä tarkemmin, mutta sellaiset harvemmin haluaa aloittaa puhtaalta pöydältä. Ja ne ovat harvemmin sellaisia, joita muutenkaan haluaisin pitää elämässäni.

Vierailija

Vierailija kirjoitti:

Ei se kannata, ei vaan kannata. :)

Ei kannata ei. Jääköön miettimään, tai ihan sama, mitä oli häntä varten porttieni takana. Portti oli vertauskuvallisesti niin kauan auki ja kaikki siellä häntä odottamassa. Nyt se on kiinni.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat