Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Suklaamoussen ohjetta kaipailisin

21.12.2005 |

olisiko jollain antaa herkullisen suklaamoussen ohjetta?Ajattelin tehdä aattona jälkkäriksi. Kiitän etukäteen:)

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
21.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suklaamousse



100 g tummaa taloussuklaata

2 keltuaista

1 rkl sokeria

2 dl kermaa



1. Vaahdota keltuaiset ja sokeri hyvin monitoimikoneessa.

2. Paloittele suklaa mikrokulhon pohjalle.

3. Lisää 1 rkl kermaa.

4. Sulata suklaa alhaisella teholla välillä sekoittaen.

5. Vatkaa suklaa keltuaisvaahtoon pienin erin.

6. Vatkaa kerma vaahdoksi.

7. Lisää se pieninä erinä suklaavaahtoon.

8. Jaa seos annosmaljoihin.

9. Anna seistä pari tuntia ennen tarjoilua.



Suklaavaahto 1



3 Kultamunaa

100 g taloussuklaata

3 dl kermaa



1. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.

2. Vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi.

3. Erota munanvalkuaiset ja ¿keltuaiset toisistaan.

4. Vatkaa valkuaiset kovaksi ja keltuaiset kevyeksi vaahdoksi.

5. Sekoita ensin sulanut suklaa keltuaisiin.

6. Lisää sitten kermavaahto.

7. Lisää valkuaisvaahto varovasti nostelemalla seokseen.

8. Kaada suklaavaahto tarjoilumaljaan tai jaa se viiteen annosastiaan.

9. Anna jäähtyä muutama tunti ennen tarjoamista.



Suklaamousse



1 dl kuohukermaa

1 dl tomusokeria

2 keltuaista

150 g tummaa suklaata

75 g voita

2 dl kuohukermaa



1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

2. Lisää kiehautettu kerma ja saosta seos vesihauteessa ( kulho tai kattila kattilassa, jossa on lähes kiehuvaa vettä).

3. Paloittele suklaa ja sulata se hyvin miedolla lämmöllä tai vesihauteessa.

4. Vatkaa sulatettu suklaa keltuaisseokseen.

5. Lisää joukkoon huoneen lämpöinen voi ja anna jäähtyä hetki.

6. Sekoita joukkoon vaahdotettu kerma.

7. Anna jäähtyä kunnolla kylmässä.



Tarjoa seuraksi

esim. manteliliköörillä maustettuja mansikoita. Kermavaahdon asemesta voit käyttää 2 vaahdotettua valkuaista. '





Marinoituja mansikoita ja valkosuklaamoussea



mousse:

2 munaa

1 dl sokeria

200 g valkosuklaata

3 liotettua liivatetta

4 dl kuohukermaa vaahdotettuna

1/2 dl hienonnettua tuoretta minttua





1. Vaahdota munat ja sokeri vesihauteessa kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi.

2. Sulata valkosuklaa vesihauteessa.

3. Lisää munavaahtoon.

4. Sulata liivatteet miedolla lämmöllä kattilassa ja sekoita joukkoon.

5. Nostele kermavaahto varoen joukkoon.

6. Mausta hienonnetulla mintulla.

7. Hyydytä kylmässä seuraavaan päivään.



marinoidut mansikat:

1 l tuoreita mansikoita viipaleina

1/2 dl sokeria

3 rkl sitruunamehua



1. Sekoita aineet keskenään ja marinoi kylmässä noin 1 tunti.

2. Nostele mansikat syvälle lautaselle ja muotoile kahdella kuumaan veteen kastetulla lusikalla hyytyneestä valkosuklaamoussesta pallukoita.



Valkosuklaamousse



8 kpl kananmunan keltuainen

75 gr sokeria

250 gr valkosuklaata

0,25 dl sitruslikööriä

1 dl appelsiinin mehua

5 dl erikoiskermaa

2 kpl liivatelehteä



1. Vaahdota kerma kevyeksi vaahdoksi.

2. Vaahdota keltuaiset ja sokeri kovaksi vaahdoksi.

3. Kiehauta kattilassa appelsiinin mehu ja likööri.

4. Lisää joukkoon liotetut liivatelehdet.

5. Sulata suklaa kuuman mehun joukkoon.

6. Lisää sulatettu suklaa sokeri- keltuaisvaahtoon, sekoita tasaiseksi.

7. Lisää viimeiseksi kermavaahto joukkoon.

8. Anna moussen seistä jääkaapissa noin 4 tuntia



Voit korvata

appelsiinin mehun esimerkiksi tyrnimehulla, passiopyreellä tai mangososeella.



Suklaamousse



200 g taloussuklaata

1/2 dl kylmää kahvia

1 munankeltuainen

2 dl kermaa

(1 rkl konjakkia)



1. Sulata suklaa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa.

2. Anna sen jäähtyä kymmenen minuuttia.

3. Sekoita joukkoon kahvi ja munankeltuainen.

4. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

5. Sekoita kaikki aineet keskenään.

6. Laita mousse viileään neljäksi tunniksi.

7. Mousse on hyvä laittaa ennen jäähdyttämistä joko yhteen tarjoiluastiaan tai annosastioihin.



Samettinen suklaavaahto

5-6 annosta



80 -100 g tummaa suklaata

2 kananmunaa

1/2 dl tomusokeria

2 dl kermaa

(2 rkl konjakkia tai vahvaa kahvia)



1. Sulata suklaa vesihauteessa.

2. Vaahdota kylmä kerma kovaksi vaahdoksi.

3. Erota kanamunista keltuaiset ja valkuaiset.

4. Vatkaa valkuaiset ja tomusokeri vaahdoksi.

5. Sekoita keltuaisten rakenne rikki.

6. Lisää sulanut suklaa keltuaisiin.

7. Lisää keltuais-suklaaseos vatkattuun kermaan.

8. Lisää vielä valkuaisvaahto seokseen varovasti nostelemalla.

9. Kaada vaahto annosastioihin, koristele suklaamuruilla.

10. Tarjoile heti.

11. Halutessasi voit maustaa vaahdon konjakilla tai jäähtyneellä, vahvalla kahvilla.



Suklaamousse



100 g tummaa suklaata

2 kpl munaa

2 dl kuohukermaa



1. Kypsennä keltuaiset vesihauteessa.

2. Sulata suklaa vesihauteessa.

3. Vaahdota valkuaiset.

4. Yhdistä aineet keskenään.

5. Nostele lopuksi löyhäksi vaahdoksi vatkattu kerma joukkoon.

6. Pursota pieniin annosmaljoihin tai kahvikuppeihin, säilytä kylmässä.

7. Suklaamoussen voi maustaa tilkalla vahvaa kahvia tai konjakkia tai pienellä määrällä tuoretta ananasmurskaa vaihteen vuoksi.



Valkosuklaamousse (helppo)



1,5 dl täysmaitoa

1 vaniljatanko

1 liivatelehti

200 g valkoista suklaata

2 dl kuohukermaa





1. Liota liivatelehteä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä.

2. Kiehauta maito ja halkaistu vaniljatanko.

3. Purista liivatelehti liotusvedestä ja sulata se maitoon.

4. Paloittele suklaa pieniksi paloiksi.

5. Poista vaniljatanko maidosta.

6. Kaada kiehuva maito vähitellen suklaapalojen päälle.

7. Vatkaa seos elastiseksi.

8. Kun suklaamassa on kädenlämpöistä, voit lisätä joukkoon vaahdotetun kerman.

9. Kaada seos tarjoiluastioihin ja anna jähmettyä kylmässä.



Tumma appelsiinisuklaamousse



2 liivatelehteä

1 appelsiinin raastettu kuori

1 dl vastapuristettua appelsiinimehua

2 rkl appelsiinimarmeladia

150 g tummaa suklaata

2 dl kuohukermaa



Pinnalle:

suklaalastuja



1. Liota liivatelehtiä kymmenisen minuuttia kylmässä vedessä.

2. Kiehauta hyvin pestyn appelsiinin raastettu kuori, mehu ja marmeladi.

3. Purista liivatelehdet liotusvedestään.

4. Sulata appelsiiniseokseen.

5. Sulata suklaa joukkoon.

6. Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.

7. Sekoita suklaamassaan kermavaahto.

8. Kaada seos tarjoiluastioihin.

9. Anna jähmettyä kylmässä.

10. Ripota pinnalle juustohöylällä suklaalevystä viillettyjä lastuja.



Marmorimousse



valkoista suklaamoussea

tummaa suklaamoussea



1. Kaada vaaleaa ja tummaa moussea kerroksittain tarjoilumaljoihin.

2. Kuvioi pinta sekoittamalla haarukalla vaalean moussen pintaan tummaa moussea tai päinvastoin.



Suklaamousseleivokset



Pohja:

150 g hasselpähkinän sydämiä

4 valkuaista

2 dl sokeria



Mousse:

150 g tummaa suklaata

3 munaa

1 rkl kahvia

1 rkl appelsiinilikööriä

2 dl vispikermaa



Koristelu:

50 g suklaata tai sopivasti mantelilastuja



1. Jaa taikina noin 10 leivosvuokaan (halkaisija 10 cm).

2. Nosta vuoat uuninpellille.

3. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 13-15 minuuttia.

4. Tee leivosvuoille irtoreunat leivinpaperista.

5. Täytä leivokset suklaamoussella.

6. Jäähdytä leivokset hyvin, koristele juuri ennen tarjoilua.



Minttumousse ja suklaakastike

4 annosta



Mousse:

1 ruukku minttua

2 1/2 dl kuohukermaa

1 dl maitoa

2 rkl sokeria

1 1/2 liivatelehteä



Suklaakastike:

1 dl kulutusmaitoa

1 rkl sokeria

75 g tummaa suklaata rouhittuna



1. Pilko minttu varsineen karkeaksi hakkelukseksi.

2. Sekoita kattilassa 1 dl kermaa, maito ja sokeri sekä minttu.

3. Kiehauta, peitä kannella ja anna maustua huoneenlämmössä noin puoli tuntia.

4. Siivilöi neste talteen ja heitä mintut pois.

5. Liuota kylmässä vedessä liotettu liivate pieneen vesitilkkaan mikrossa, ja lisää se kerma-maitoon.

6. Anna liemen jäähtyä huoneenlämpöiseksi jääkaapissa.

7. Vaahdota loppu kerma, ja lisää vaahto liemen joukkoon kevyesti sekoittaen.

8. Hyydytä seosta jääkaapissa 2¿3 tuntia.

9. Kuumenna suklaakastikkeen maito ja sokeri kulhossa mikroaaltouunissa.

10. Lisää suklaa kuumaan nesteeseen ja sekoita tasaiseksi.

11. Jäähdytä kastike jääkaapissa.

12. Laita mousse pursotinpussiin/ laita pieneen muovipussiin tms. ja leikkaa toisesta kulmasta auki ja pursota sitä annosmaljoihin vuorotellen suklaakastikkeen kanssa.



Vierailija
2/2 |
21.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

Suussa sulava suklaamousse



2 dl kuohukermaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia/Hovi)

200 g (tummaa) suklaata



Sulata suklaa vesihauteessa.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto.

Lisää sulatettu suklaa joukkoon.



Koristele annokset marianne-muruilla tai suklaahipuilla tms.



********************************************

Kahden suklaan unelma



200 g maustamatonta tuorejuustoa

2½ dl Creme Vanillaa

100 g tummaa suklaata

100 g valkoista suklaata

(1 rkl konjakkia)



Sulata suklaat erillisinä vesihauteessa.

Vatkaa vaniljakastike ja sekoita tuorejuustoon.

Jaa seon kahtia. Lisää toiseen valkoinen suklaa ja toiseen tumma suklaa.

(Aikuiseen makuun, tumman suklaamoussen voi maustaa konjakilla.)

Annostele tarjolle molempia suklaavaahtoja ja koristele tuplasuklaaunelmat.



***********************************************



Mariannen raikas suklaamousse



200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl kuohukermaa

150 g tummaa suklaata

50 g marianne-karkkimuruja



Sulata suklaa ja mariannemurut vesihauteessa.

Vatkaa kerma ja lisää tuorejuusto.

Sekoita suklaa ja mariannemurut joukkoon.

Suoraan tarjolle laitettuna pienet mintunmakuiset muruset rapisevat mukavasti.

Jos malttaa laittaa herkun jääkaappiin...rakeet sulavat kokonaan joukkoon ja mousse muuttuu kiinteämmäksi.



********************************************************



Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kolme yksi yhdeksän