Lue keskustelun säännöt.
ITSETEHDYT TRYFFELIT
15.12.2005 |
Olisikohan kenelläkään tietoa kuinka kauan itsetehdyt tryffelit säilyvät?
Ja kannattaako niitä säilyttää jääkaapissa?
Entä voiko pakastaa ilman että se haittaisi niiden koostumusta?
Jos vaikka jollakulla olisi tietoa. (Tai jonkun äidillä/mummolla;)
Vastailkaahan mielellään mahdollisimman pian! :)
Joulumieltä! :)
Kommentit (1)
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
SUKLAATRYFFELIT
noin 60 kpl pieniä paperimakeisvuokia
2 dl kuohukermaa
½ dl sokeria
150 g maitosuklaata
150 g taloussuklaasta
50 g suolatonta meijerivoita
1 rkl konjakkia TAI
1 tl kanelia TAI
1 tl pikakahvia +
1 tl vettä
kuorruttamiseen
150 g maito- ja/tai taloussuklaata
pinnalle
50 g kaakaojauhetta
1. Kuumenna kerma kattilassa.
2. Anna sen kiehua n. 1min samalla vatkaten.
3. Ota kattila liedeltä.
4. Lisää sokeri, paloiteltu suklaa ja pehmeä voi nokareina.
5. Lisää lopuksi valitsemasi makuaine.
6. Sekoita tasaiseksi.
7. Kaada seos kulhoon, anna jäähtyä jääkaapissa yön yli.
8. Muotoile jääkaappikylmästä seoksesta kahden lusikan avulla tryffeleita. ( Kasta lusikat öljyyn, mikäli seos tuntuu tarttuvalta.)
9. Aseta makeiset leivinpaperille tarjottimelle ja anna jäätyä pakastimessa parin tunnin ajan.
10. Sulata kuorrutussuklaa lämpimässä vesihauteessa tai varovasti mikrossa.
11. Suklaan lämpötila ei saisi nousta yli 32 asteen.
12. Kasta tryffelit sulaan suklaaseen haarukan avulla.
13. Siirrä leivinpaperille tarjottimelle ja anna jäähtyä jääkaapissa tai pakasteessa.
14. Kun suklaa on kovettunut, pyöritä makeiset vielä kaakaojauheessa lautasella.
15. Säilytä tryffelit pakastimessa.
16. Ota pakastimesta juuri ennen tarjoilua ja asettele pieniin folio- tai paperivuokiin.
TRYFFELIT
40 kpl
175-200 g taloussuklaata
2 rkl voita
2 keltuaista
2 rkl kermaa
2 rkl konjakkia tai brandyä
(50 g pähkinärouhetta )
1. Pilko suklaa kulhoon.
2. Sulata suklaapalat ja voi vesihauteessa, ts. aseta kulho kiehuvaa vettä sisältävän kattilan päälle.
3. Sekoita keltuaiset, kerma ja konjakki.
4. Lisää suklaan joukkoon ja vatkaa, kunnes seos sakenee.
5. Täytä tryffelimassalla pienet makeisvuoat.
6. Jäähdytä, säilytä viileässä ja tarjoa jouluisen kahvipöydän herkkuna.
VISKITRYFFELIT l. JOULUKONVEHDIT
¼ l kuohukermaa
500 g maitosuklaata
1 rkl kanelia
1 rkl kardemummaa
1 tl vaniljasokeria tai 3-4 tippaa vaniljaesanssia
5 cl viskiä ja kaakaojauhetta.
1. Kiehauta kerma ja ota pois lämmöltä.
2. Murusiksi rikottu suklaa sekoitetaan kuumaan kermaan.
3. Lisää kaneli, kardemumma, vanilja ja viski.
4. Anna massan jäähtyä tiiviiksi, muuta ei kovaksi.
5. Muotoile jähmeästä massasta palloja ja anna niiden tiivistyä jääkaapissa.
6. Kieritä pallot kaakaojauheessa.
ROMMITRYFFELIT
200 g keittosuklaata
2 munankeltuaista
1-2 rkl vatkattua kermaa
2 rkl voita
2 rkl rommia tai konjakkia
1. Sulata suklaa vesihauteessa.
2. Lisää munankeltuaiset, kerma, rommi ja voi.
3. Vatkaa kunnes seos on paksua tahnaa.
4. Pane tryffelimassa kahden lusikan avulla tai pursottamalla pienen pieniin paperi-muotteihin.
5. Rommitryffelit ovat erittäin helppoja tehdä ja todella herkullisen makuisia.