VOIKREEMI....täytekakun päälle ja väliin hakusessa!
Siis hyvä voikreemi?
mikä muu olisi hyvä täytekakku täyte kun täytyisi olla maidoton vaihtoehtokin?
Kommentit (2)
Juhlava mantelimarenkikakku makeannälkään
150 g jauhettuja manteleita
2 rkl peruna- tai maissijauhoja
300 g sokeria
6 valkuaista
Voikreemi:
100 g sokeria
6 rkl vettä
4 keltuaista
250 g voita
0,5 tl vanilliinisokeria
2 rkl kaakaojauhetta tai pikakahvia
2 rkl vettä
Koristeluun:
Voikuorrutusta, pölysokeria ja mantelirouhetta tai -lastuja
Kuumenna uuni 120 asteeseen. Piirrä leivinpaperille kolme ympyrää, halkaisijaltaan 17 cm. Valmista marenkitaikina: Sekoita yhteen jauhetut mantelit, peruna- tai maissijauhot ja sokeri, josta olet ottanut eroon 6 rkl marengin vatkaamista varten. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää 6 rkl sokeria välillä vatkaten ja jatka vatkaamista n. puoli minuuttia, eli kunnes marenki on kiiltävää ja sitkeää. Kääntele manteliseos marengin sekaan kolmessa erässä. Pursota leivinpaperille kolme pyörylää. Paista marengit rapeiksi ja kuiviksi. Marengit ovat kypsiä silloin, kun ne irtoavat leivinpaperista. Aikaa kuluu runsaan tunnin verran. Siisti marenkipohjien reunat terävällä veitsellä, kun ne ovat vielä lämpimiä. Siirrä levyt jäähtymään ritilälle.
Täyte ja kuorrutus: Kuumenns sokeri ja vesi pienessä kattilassa, kunnes sokeri liukenee ja keitä seosta siirappimaiseksi. (Silloin seoksesta voi muotoilla pehmeitä palloja.) Vatkaa keltuaiset rikki. Kaada kuuma sokerisiirappi niiden sekaan vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Jäähdytä seos rivakasti vatkaamalla se sakeaksi vaahdoksi, n. 5 minuuttia. Hiero voi vaahdoksi ja vatkaa jäähtynyt keltuaisseos vähän kerrallaan sen sekaan. Vatkaa kuorrutukseen vanilliinisokeri ja makuaine: veteen liuotettu kahvi tai kaakao.
Kakun kokoaminen: Levitä noin neljännes kuorrutuksesta marenkipohjalle. Pane päälle toinen pohjalevy, levitä sille kuorrutusta ja pane sen päälle viimeinen marenkilevy. Levitä loppu kuorrutus, mutta jätä koristeluun 1 - 1,5 dl, kakun pinnalle ja reunoille. Koristele reunat mantelirouheella tai -lastuilla ja tee haluamasi koristelukuviointi kakun pinnalle. Sihtaa runsaasti pölysokeria kakulle. Pursota loppu kuorrutus koristeellisesti kakun pinnalle.
Toiminnanjohtaja Anna-Liisa.Ristisuo@farma.fi
Varsinais-Suomen maa- ja kotitalousnaiset/ Farma Maaseutukeskus
Allaolevan ohjeen otin sivulta http://www.bakeandparty.com/koristelu.html
Jos haluat suklaisen mauan, lisää n.0,5dl kaakaojauhetta. Maidon voi korvata vaikka vedellä.
Sokericrème
250g suolatonta voita
1pkt (500g) tomusokeria
2rkl maitoa
1rkl vaniljasokeria
haluttua väriainetta
Vaahdota voi vaaleaksi. Lisää puolet siivilöidystä tomusokerista ja vatkaa voimakkaasti. Lisää maito, vaniljasokeri ja loput siivilöidystä tomusokerista . Sekoita tasaiseksi. Värjää halutulla väriaineella.
Jos et käytä kaikkea crèmeä heti, säilytä se jääkaapissa ilmatiiviissä rasiassa tai kulhossa kostean pyyhkeen alla.