Ihottuma ja sibicort

Seuraa 
Liittynyt8.9.2015

Tytöllämme 1v 8kk on ollut kohta kolme kuukautta sitkeää vaippa-alueen ihottumaa, punaisia kuivia pyöreitä laikkuja noin kymmenkunta. Perusvoiteet eivät ole auttaneet, mutta kahden viikon sibi-kuuri kyllä hienosti. Allergiaa ei pitäisi olla koska testeissä ei näkynyt mitään, tosin täti siellä oli sanonut että tässä iässä allergiat ei vielä välttämättä näy (mitä ihmettä?!) ja jos epäilyä allergiasta on kannattaa ruokavaliosta yksitellen poistaa epäilyn alaisia juttuja.. Mistä aloittaa ja kenen lääkärin pakeille sitä pitäisi lähteä että saisimme kunnon selvityksen asiasta? Lähinnä siksi taas lähdin asiasta kyselemään, että nyt kun kuuri loppui, alkoivat oireet saman tien uudelleen. Käsittääkseni nyt kuuluisi pitää kahden viikon tauko hoidossa ja aloittaa sitten tarpeen mukaan uudelleen? Kuinka kaun tällaista vuorottelua pahimmillaan jatkuu ennen pysyvää apua? Perusvoiteena käytetään tässä välillä lipolania. Vielä voin mainita että ihottuma on voimakkaasti kutiavaa laatua. Pitäisikö atopiaa epäillä? Itseni kohdalla on atopia todettu lapsena ja tytön isällä taas ei ole koskaan ollut iho-ongelmia. Kuurin alettua iho parani lähes moitteettomaan kuntoon parissa päivässä, mutta jatkoin silti sitä kaksi viikkoa, koska ne ihottumakohdat näkyivät edelleen selkeästi.

Kommentit (3)

Vierailija

pienten lasten allergiat eivät useinkaan selviä testeillä, ja luotettavin tapa todeta allergia on siis se, että itse seurataan, testataan ruokia ja päätellään, mistä oireet johtuvat. Allergologit tietävät parhaiten allergioista ja osaavat neuvoa ruokavalioasiat. Teille voisi kyllä ihotautilääkäristäkin olla apua. Onko esim. hiiva poissuljettu?Vierailija

Hiiva on vain sikäli pois suljettu että lääkärin mielestä ei näytä hiivalta vaan enemmänkin allergiselta oireelta. Näytettä ei siis ole otettu. Valkovuotoa on kaiketi normaali määrä eikä ole mielestäni hiivamaista. Itselläni hyvinkin paljon kokemusta hiivasta diabeetikko kun olen.. Tytöllä koko peppu on taas tänään entistä pahemman näköinen ja hän raapi aivan hullun lailla kun vein hänet kylpyyn. Meinasi itseltäkin päästä itku silkasta myötätunnosta. Emme ilmeisesti voi nyt käyttää mitään kortisonia pariin viikkoon tauon aikana? Mitä sitten laitamme avuksi kutinaan jos tyttö ei kohta taas saa öitään nukuttua? Äitini oli kokemuksensa turvin sitä mieltä että ihottuma helpottuu kun päästään eroon vaipoista. Ymmärrän sen siltä kantilta että vaipoissa iho toki hautuu, mutta koska iho on oireileva myös pitkälle reisiin asti en syyttäisi vaippoja pelkästään. Vaippamerkkejä on myös testattu useampaa sorttia ilman vaikutusta. Jos vielä jollain on kommentoitavaa olen kiitollinen!

Vierailija

hei

viepä allergologille asian eteenpäin saamiseksi. kyllä voit laittaa sibicortia vaikka " kuuluisi" pitää taukoa, eihäs sellaista kutinaa ja raapimista kestä kukaan. Ihon kutinaan auttaa monilla lapsilla myös antihistamiini Atarax, mutta siihen tarvitset reseptin. Joka tapauksessa pitäisi alkaa selvittää mistä oireet johtuu, atarax ja kortisonivoide ei ole ratkaisu pitemmän päälle!

Uusimmat

Suosituimmat