Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miten saa kotitekoisen kinuskin (fudgen) onnistumaan?

04.12.2005 |

Yhteishyvän ruokaliitteessä oli kinuskikarkkien ohje, mutta minä en saa mönjää kovettumaan.



Eka yrityksellä keitin selkeästi liian vähän aikaa kun soossi ei kunnolla edes paksuuntunut, mutta toisella kerralla keitin 40 min (ohjeessa 20-25 min), seos sakeni ja muuttui kylmään veteen laitettaessa sormin muotoiltavaksi, mutta ei siltikään kovettunut. Lusikalla piti syödä.



Haluaisin tehdä karamelleja joululahjaksi, mutta kovin tuntuu vaikealta...

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
05.12.2005 |
Näytä aiemmat lainaukset

hei en ole nyt tuota yhteishyvän reseptiä kattonu(eikä lehti nyt ole käden ulottuvilla)

Mutta itse teen kinuskin aina niin että laitan vain purkin(2dl) kermaa

ja 2dl sokeria ja sitten keitän sitä autuaasti hämmentäen ettei pala pohjaan ja en ole ikinä tullut kattoneeksi kelloa mutta kauan siinä aikaa menee (koska odottaan aikahan on tunnetusti pitkä etenkin kauhan varressa) ;D



koitan että jos tiputtaa vesilasiin tipan se jähmettyy .

Lisään lusikallisen voita(se tekee kiillon)...ja sitten kaadan leivinpaperille levyksi... samaa ohjetta voi käyttää kakun päälle, mutta sitten pitää ottaa hiukan aiemmin pois että tulee notkea(leikkautuu hyvin) jos keittää pidempää tulee parempia karkkeja-mutta kakunpäällä se ei enää olisi leikattava.



Jos haluaa tummemman väristä voi käyttää farinisokeria, itselläni sitä ei yleensä ole kaapissa silloin kun juolahtaa tofee mieleen;)



JA keittoaikaa saa lyhennettyä jos käyttää melkein vanhaa kermaa. Eli mitä tuoreempaa kerma on sen hitaammin se muuttuu toffeeksi..ja jos parasta ennen päivä on ihan hilkulla...nopeammin keittyy.



olipas sekava sepustus, mutta tahtoo sanoa että ei se kyl vaikeaa ole..ehkä pitää pari kertaa treenata;D ja syödä ite treenikeitokset

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yhdeksän yksi kolme