Kysymys kinkuista ( tuore-vai harmaasuolattu)
Olen ostanut aina harmaasuolatun,jäisen kinkun ja se on ollut mielestäni hyvä. Nyt mies saisi työpaikaltaan lahjaksi tuoresuolatun kinkun. Onko saman makuinen vai onko liha punasempaa ja keittokinkkumaisempaa ? Tiedän,että harmaasuolattu on vaan taval.suolalla suolattu ja tuoresuolattu sisältää säilöntäaineitakin,mutta onko selvää makueroa? nimim. ettei menis joulu pilalle
Kommentit (4)
Eli harmaasuolattu ja pakastettu on sama asia kuin tuo tuoresuolattu joulukinkku. Erona on ainoastaan se että pakastetusta irtoaa todennäköisesti enemmän nestettä kun joutuu sulattelemaan jne.
Maussa ja tekstuurissa tuskin huomaa eroa..
Eli ap, ottakaa ihmeessä miehesi saama kinkku, hyvää on.
Kolmas ja nykyisin harvinaisempi kinkku on punasuolattu kinkku eli liha on paistettunakin punertavaa niinkuin porsaanliha on.. Tämä varmaan eniten sellainen keittokinkkumaisempi..
Että näin.. :)
Ruokamestarin vaimo
luottavaisin mielin tuoresuolatun kinkun. Kumminkin vähän jännittää...terv.AP,joka tosi kinkun ystävä - näyttääkin siltä : )
Jos en saa heti kiinnin niin vastaan vähän myöhemmin, viimeistään aamulla, ok?