Ajattelin tehdä pitkästä aikaa Chili con carnea?
Jauhelihasta mulla ei ole kuin punaisia papuja suolaliemessä, haluaisin ohjeita!
Kommentit (7)
Ja keität riisin. Sitten lisäät tomaattimmurskaa tms tomaattia ja sitä chiliä, kait sulla sitä on?
3 tomaattia
2 rkl öljyä
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
400 g naudan jauhelihaa tai paistia
suolaa
mustapippuria
1 tl kuivatettua chiliä
1 tl kuminaa
1 tlk kuorittuja tomaatteja (420 g)
1 dl vettä
1 rkl fariinisokeria
1 tlk kidneypapuja (420 g)
Kalttaa tomaatit eli leikkaa tomaattien kantaan pieni ristiviilto ja laita ne kiehuvaan veteen 10 sekunniksi. Jäähdytä jäävedessä, jotta kypsyminen loppuu. Kuori tomaatit ja poista siemenet, kuutioi liha.
Kuori sipulit ja valkosipulit ja viipaloi. Suikaloi naudanpaisti. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.
Kuumenna öljy kasarissa ja ruskista liha (paisti kahdessa erässä). Mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää kasariin sipulit ja anna kypsyä hetki, lisää mausteet ja kuullota vielä hetki. Lisää tölkki tomaatteja. Huuhtele tölkki ja kaada vesi kasariin. Lisää lusikallinen fariinisokeria.
Hauduta noin tunnin ajan. Lisää valutetut pavut ja tuoreet tomaattikuutiot ja anna hautua vielä 15 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoile muhennos ranskankerman kera. Lisäkkeeksi sopivat riisi, vehnätortillat tai tacokuoret ja vihreä salaatti.
400 g jauhelijhaa
2 isoa sipulia
2 kynttä valkosipulia
500 g paseerattua tomaattia
pieni purkki tomaattipyrettä
tölkki punaisia papuja
iso paprika
chilimaustetta
oreganoa / basilikaa
Alkuperää lähemmäs pääset, kun käytät hienoksi pilkottua naudanpaistia. Muut pakolliset aineet ovat ruskeat pavut, sipuli, valkosipuli, tomaattimurska ja chili.
Se on avainmauste, ja antaa chilille sen ominaismaun. Lisää mausteet yrttejä lukuunottamatta ruokaan jo lihanpaistovaiheessa ja anna maun tekeytyä kun keitätä kastiketta kasaan.
Itse laitaan vhiliin jeeran lisäksi mustapippuria, valkosipulia, chiliä, paprikakauhetta ja lopuksi oreganoa ja timjamia. Suolaa tietty myös.