Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Ajattelin tehdä pitkästä aikaa Chili con carnea?

Vierailija
08.11.2012 |

Jauhelihasta mulla ei ole kuin punaisia papuja suolaliemessä, haluaisin ohjeita!

Kommentit (7)

Vierailija
1/7 |
08.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Jauhelihasta mulla ei ole kuin punaisia papuja suolaliemessä, haluaisin ohjeita!

Vierailija
2/7 |
08.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ja keität riisin. Sitten lisäät tomaattimmurskaa tms tomaattia ja sitä chiliä, kait sulla sitä on?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/7 |
08.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

3 tomaattia

2 rkl öljyä

2 sipulia

4 valkosipulinkynttä

400 g naudan jauhelihaa tai paistia

suolaa

mustapippuria

1 tl kuivatettua chiliä

1 tl kuminaa

1 tlk kuorittuja tomaatteja (420 g)

1 dl vettä

1 rkl fariinisokeria

1 tlk kidneypapuja (420 g)





Kalttaa tomaatit eli leikkaa tomaattien kantaan pieni ristiviilto ja laita ne kiehuvaan veteen 10 sekunniksi. Jäähdytä jäävedessä, jotta kypsyminen loppuu. Kuori tomaatit ja poista siemenet, kuutioi liha.



Kuori sipulit ja valkosipulit ja viipaloi. Suikaloi naudanpaisti. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna.



Kuumenna öljy kasarissa ja ruskista liha (paisti kahdessa erässä). Mausta suolalla ja mustapippurilla.



Lisää kasariin sipulit ja anna kypsyä hetki, lisää mausteet ja kuullota vielä hetki. Lisää tölkki tomaatteja. Huuhtele tölkki ja kaada vesi kasariin. Lisää lusikallinen fariinisokeria.



Hauduta noin tunnin ajan. Lisää valutetut pavut ja tuoreet tomaattikuutiot ja anna hautua vielä 15 minuuttia. Tarkista maku. Tarjoile muhennos ranskankerman kera. Lisäkkeeksi sopivat riisi, vehnätortillat tai tacokuoret ja vihreä salaatti.

Vierailija
4/7 |
08.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

400 g jauhelijhaa

2 isoa sipulia

2 kynttä valkosipulia

500 g paseerattua tomaattia

pieni purkki tomaattipyrettä

tölkki punaisia papuja

iso paprika

chilimaustetta

oreganoa / basilikaa

Vierailija
5/7 |
08.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

katsotaan mitä tulee.

Vierailija
6/7 |
08.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Alkuperää lähemmäs pääset, kun käytät hienoksi pilkottua naudanpaistia. Muut pakolliset aineet ovat ruskeat pavut, sipuli, valkosipuli, tomaattimurska ja chili.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/7 |
08.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Se on avainmauste, ja antaa chilille sen ominaismaun. Lisää mausteet yrttejä lukuunottamatta ruokaan jo lihanpaistovaiheessa ja anna maun tekeytyä kun keitätä kastiketta kasaan.



Itse laitaan vhiliin jeeran lisäksi mustapippuria, valkosipulia, chiliä, paprikakauhetta ja lopuksi oreganoa ja timjamia. Suolaa tietty myös.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: yksi yksi kolme