Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Onko olemassa puuronhaudutuslaitetta tms.

Vierailija
01.11.2012 |

mihin puuron voisi jättää hiljalleen hautumaan yöksi? Aamulla ei ole aikaa keitellä puuroa ja pikapuurot ovat ihan hirveää liisteriä.

Kommentit (21)

Vierailija
1/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Joskus näin prismassa halpisversion

Vierailija
2/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

olisiko aromipadan nimellä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

komppaan siis edellistä :-)

Vierailija
4/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vierailija
5/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

kuka helkutti sitä vahtii kun ala kattilasta vesi kiehuu ja haihtuu? ja kuka hinkkaa yläkattilan puhtaaksi kun puurot kuivuu yön aikana siihen kiinni

Vierailija
6/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tunteja lämpimänä muhineen puuron.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Äidilläni on sellainen emalikattila vuosikymmenten takaa, missä on vesihaude seinässä ja pohjassa. Siinä ei siis pala pohjaan puuro.

Vierailija
8/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pataruoat jne.



Aamulla lähden töihin ja ennen sitä heitän esim. keittoainekset sinne.



Lapset tulee koulusta ja niillä on lämmin ruoka valmiina, itse tulen töistä aina vasta kuuden jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minkä tahansa puuron voi sekoittaa ihan vaan kylmänä turpoamaan jääkaappiin. Jos laittaa esim. yöksi turpoamaan sellaisen jossa keittoaika olisi 10min niin riittää ihan minuutin parin kiehautus. Näin teenkin joskus itse. Samoin jos joskus harvoin olen käyttänyt jotain ohrasuurimoita niin ne ovat lionneet yön yli, ilman liotusta pitäisi keittää kai melkein tunti.

Vierailija
10/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

tunteja lämpimänä muhineen puuron.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Itse teen joskus kaurapuuron ruokatermokseen. Illalla laitan sinne keitetyn veden, kaurahiutaleet ja sulolan, sekoitan kertaalleen ja kansi kiinni. Aamulla puuro on valmista. Tulee paljon pehmeämpää kuin jos aamulla keittäisin, kun en kuitenkaan ehdi hauduttelemaan kannen alla.

Vierailija
12/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Minäkin teen toisinaan ruokatermokseen puuron samoin kuin ylläoleva kirjoittaja. Luin vuosia sitten lehdestä ravitsemusterapeutin vinkin ja huomasin sen hyväksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söin hotellissa todella hyvää veteen tehtyä kaurapuuroa. Oli ihanan pehmeän makuista. Kotona tehty kaurapuuro on ollut ihan hyvää, mutta ei noin hyvää. Olen käyttänyt 10 min keitettäviä hiutaleita ja sen 10 min keitellyt. Kuinka kauan puuroa pitäisi haudutella, että saisi pehmeää, ja onko sillä väliä, millaisia kaurahiutaleita?

Vierailija
14/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Söin hotellissa todella hyvää veteen tehtyä kaurapuuroa. Oli ihanan pehmeän makuista. Kotona tehty kaurapuuro on ollut ihan hyvää, mutta ei noin hyvää. Olen käyttänyt 10 min keitettäviä hiutaleita ja sen 10 min keitellyt. Kuinka kauan puuroa pitäisi haudutella, että saisi pehmeää, ja onko sillä väliä, millaisia kaurahiutaleita?

ja voit myös keittää pitempään, jos haluat.

Itse käytän mökillä aromipesää, kun en jaksa vahtia riisipuuron palamista kaasuhellalla. Illalla täysi parin litran kattilallinen kiehautetaan pari minuuttia, laitetaan aromipesään ja aamulla on hyvää puuroa valmiina.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/21 |
01.11.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

pysyykö tuossa puuro muka lämpimänä koko yön? siislaitan puuron termokseen ja syön klo 7:30? mikä olisi hyvä termos?

Vierailija
16/21 |
31.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.11.2012 klo 22:02"] pysyykö tuossa puuro muka lämpimänä koko yön? siislaitan puuron termokseen ja syön klo 7:30? mikä olisi hyvä termos?


[/quote]

Nostan vanhaa keskustelua. Osaisiko joku vastata näihin kysymyksiin?

Vierailija
17/21 |
31.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

[quote author="Vierailija" time="01.11.2012 klo 20:54"]

tunteja lämpimänä muhineen puuron.

[/quote]

 

Ideahan on se, että veden annetaan vain kiehahtaa ja sitten lämpimään hautumaan. Parasta puuroa ikinä. Näin se ennenvanhaan valmistettiin siinä uuninpankolla. Tulee todella pehmeä puuro.

Vierailija
18/21 |
31.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Leivinuuni.

siellä puuro hautuu mukavasti yön yli, ja aamulla nam!

Vierailija
19/21 |
31.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Haudutuspata on yksi mahdollisuus, Alku-puuro on minusta hyvää ja valmistuu muutamassa minuutissa.

Vierailija
20/21 |
31.01.2015 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanha (tai uusi, ihan sama) tyroksinen kylmälaukku toimii. Kiehauta vesi, hiutaleet ja suola (voita hitusen) kattilassa ja laita kattila laukkuun ja kansi kiinni. Aamulla sulla on puuro valmiina. Toimii myöös hernekeiton tekemisessä.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: neljä kolme yhdeksän