Pidämme ystävillemme dinner partyt. Mitä menua suosittelisitte?
Nyt ihan oikeita herkkuja, ei ole tarkoitus tehdä samaa kuin tämä yksi av-mamma tarjoilee pomolleen.
Eli aperitiivi, alkuruoka, pääruoka ja jälkkäri? Ideoista kiittäen. Niin, ja aikuisia yhteensä 6 kpl.
Kommentit (8)
Tykkäävätkö reilusta perussaflkasta vaijostain fiinimmästä? Asutteko kaupungissa vai maalla eli onko oman puutarhan antimia?
Tykkäävätkö reilusta perussaflkasta vaijostain fiinimmästä? Asutteko kaupungissa vai maalla eli onko oman puutarhan antimia?
Maaseudulla luulis vähän konstailemattomammankin menuun riittävän.
Kaupungissa voisit sitten sen mukaan oletko ihan aito vai junantuoma, varioida teemaan sopivan menyyn.
napostelualkupaloja antipastotyyliin + viiniä, sienikeitto, jos ei ruokarajoitteisia lihaa/kalaa ja kiva kasvislisäke. Lopuksi marjoja, suklaata ja jäätelöä (tai joku päärynää kinuskikastikkeella), illan lopuksi suolakeksejä ja juustoja.
Tai sitten lähtee rapulinjalle. Kampasimpukat olis myös jees, hyvin laitettuina.
Pääasia on se, että teet, mitä osaat.
1) kampasimpukoita (+mätiä) ja sampanjaa
2) carpacchio ja joku hyvä pinot noir
3) jokin hyvä pihvi, esim. hevosta tai karhua jos on saatavilla, sille jokin sopivan vahva viini
4) jälkiruoaksi mutakakku, brownie tai jotakin muuta suklaista, juomaksi portviini tai makea kuohuva.
Aperitiivi: Cosmopolitan
Alkuruoka: Vuohenjuusto-parmankinkkurullat
Pääruoka: Grillattu tonnikala + lisuke
Jälkiruoka: Glace au four
punertavaa belgialaista kirsikkaolutta, joka tarjotaan shampanjalaseista. Ei ihan tavallisinta, todella hyvää ja maistuu myös niille, jotka eivät olutta muuten juo. Kaunistakin se on. En nyt muista nimeä (kello on paljon! :)), mutta Alkossa tietävät. Sen kanssa yksinkertaisia crostineja, päällä vaikka tapenadea ja/ tai tomaattia ja pestoa?
Rakenna muuten menyy kauden, eli sadonkorjuun herkuista. Viime sunnuntain Strömsössä oli aika ihana kesäkurpitsakeitto (alkuruuaksi), resepti löytyy ohjelman kotisivuilta.
Riistaa tai kotimaisia villikaloja (kuha, siika, ahven, EI lohta), sieniä? Kuharullia, joiden sisällä esim mangoldia tai pinaattia, haudutetaan kala-valkoviiniliemessä uunissa. Viereen hyviä perunoita (Lemin punaisia, Lapin puikuloita?) - liemi käy kastikkeesta. Voit nostaa rullat pois ja vatkata liemeen pari nokaretta kylmää voita, aina paranee! Hunaja-voi-persiljaporkkanoita ja salaattia lisäksi.
Jamie Oliverin tomaattisalaatti on ihana:
pilko eri kokoisia ja -värisiä tomaatteja kulhoon, sekoita mukaan ihan vähän (puna-)sipulia ja vielä vähemmän valkosipulia. Mausta oreganolla, suolalla ja pippurilla ja hyvällä oliiviöljyllä, sekoita. Revi päälle tuoretta basilikaa ja/tai timjamia.
Varsinkin jos tarjoat kalaa voi jälkiruoka olla täyttävämpi, eli jonkunsortin omenapiirakka + vaniljakastike/ -jäätelö.
Googlaa myös crumble ja clafoutis - saat helpolla herkullisen jälkän.
Pitäkää hauskaa! :)
ja sitten teet viinille sopivat ruoat.