Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Miksi parmesan -juustopala homehtuu helposti?

Vierailija
10.09.2012 |

Niin. Olen kokeillut eri tapoja säilyttää avattua parmesanjuustopalaa. Jääkaapissamme on asteita 5. En poista juustopalaa kääreestään. Välillä kokeilen vain kiepsauttaa kaupan kääreen juuston ympärille. Välillä laitan avatun pakkauksen muovipussiin. Kumpikaan ei ole hyvä. Toivoisin, että juusto säilyisi pari viikkoa avattuna. Onko liikaa vaadittu?

Kommentit (15)

Vierailija
1/15 |
10.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

johtuukohan se siitä ettei sitä ole pastöroitu?

Vierailija
2/15 |
10.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Voi raastaa myös jäisenä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/15 |
10.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

vai valkoista härmää joka kertyy kaikkien kovien juustojen pintaan kun niitä säilyttää? Sehän ei ole vaarallista ollenkaan.

Vierailija
4/15 |
10.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

ovat sinisiä. Voisi varmaankin johtua pastöroimattomuudesta. Enpä ole koskaan pakastanut palana - raasteena joskus. Pitänee kokeilla,vaikka eihän se silloin enää ole niin "tuoretta".



ap

Vierailija
5/15 |
10.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parmesan ei ole kamalan rasvaista, joten sen ei pitäisi homehtua hetkessä.

Vierailija
6/15 |
10.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Johtuisiko siitä, että jääkaapissa on aina kuitenkin kosteaa ja kosteus tiivistyy pussin sisälle. Homeitiöt tykkää kosteasta jne.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
7/15 |
10.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Meillä on aina parmeggianoa jääkaapissa, enkä muista niiden koskaan homehtuneen. Ja kyllä ne siellä aina joitakin viikkoja ovat avattuna.

Vierailija
8/15 |
10.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Parmesanhan ei homehdu millään. Meillä on joskus ollut kuukausia vanha juustopala jääkaapissa, täysin käyttökelpoinen, vähän kuivahtanut. Voisikohan ap:n juusto olla liian kostea, liian tiiviisti pakattu?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
9/15 |
10.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Eikä ole mennyt miksikään, viimeksi lauantaina raastoin pastan päälle. Ihan on ovessa omassa kääreessään ja löysästi pakastepussissa. Pirkan parmesaania.

Vierailija
10/15 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Ethän sekoita grana padanoon? On samannäköinen, mutta vähemmän kypsytetty. Varmaan säilyy huonommin kuin parmesan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
11/15 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kosket palaan sormilla kun pakkaat tai raastat sitä. Home tulee näihin kohtiin.

Vierailija
12/15 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Juusto pitäisi säilyttää paperikääreessä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
13/15 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanha keju, joten ap ei liene paikalla, mutta minusta se ei ole hometta. Olen käyttänyt kaksikin viikkoa jääkaapissa ollutta, emme ole sairastuneet tms.

Vierailija
14/15 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Vanha ketju, mutta meillä Parmesan-juusto on säilynyt homehtumatta 1-2 kuukautta pakkauksen avaamisen jälkeen. Epäilen, että ap koskee paljaalla kädellä pakkaukseen jäävään palaan tai siihen joutuu jotain muuta likaa. Silloin juusto homehtuu selvästi nopeammin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
15/15 |
02.11.2014 |
Näytä aiemmat lainaukset

Mä poista Parmesanin aina muovipakkauksesta ja kääräisen leivinpaperiin. Ei mene homeeseen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kahdeksan neljä seitsemän