KERTOKAA IHANIMMAT PATARUOKARESEPTINNE! MUHII KATTILASSA/UUNISSA KAUAN...
Jotain lihaa, kasviksia, tomaattipyrettä tms? Ja muhii kauan kattilassa liedellä tai sitten uunissa valmistettava. Mitä te laitatte sellaisiin ruokiin? Kaipaisin vaihtelua näihin helppoihin ruokiin. Kiitos! :)
ap
Kommentit (8)
Naudan paistia (pieninä paloina)
Sipulia
SuppilovahveroitaPaistoin kevyesti pannulla useassa erässä ja laitoin pataan. Päälle kermaa, vettä, lihafondia, pippuria, smetanaa, mozzarellaa (tuoretta löllöä :)) ja hieman soijaa taisin laittaa.
Haudutin noin 2,5 tuntia. Mureaa ja todella hyvää. Se mozzarella vähän epäilytti mutta se oli täysin kymppi.
Kiitos! Kokeilen reseptiäsi, kuulostaa niin makoisalta! Tykkään sienistä ja mozzarellastakin :)
ap
Mä teen usein tällästä:
possun sisäfile pötkö (tarjouksesta ostan pakkaseenkin) josta leikkaan pihvejä, kierittelen ne vehnäjauhoissa jossa seassa mausteita.
ruskistan kevyesti pannulla ja sitten sipuleiden ja mustapippureiden ja lihaliemen kanssa uuniin. siellä pari tuntia ja lisään kerman ja hieman maizzenaa jotta kastikkeesta tulee paksua. annan vetäytyä vielä hetken kannen alla. Tarjoillaan keitettyjen pottujen kanssa. ja punajuuria ja vihersalaattia lisukkeeksi.
porkkanaa 2-3
sipulia 2
lihaa (1 kg)
hapankaalia (vajaaseen kiloon lihaa rasiallinen eli n. 200 g)
punaista tai vihreää paprikaa 3
venäläisiä suolakurkkuja 1
tomaattipyrettä
valkosipulia 4 kynttä
paprikajauhoa 1 rkl
laakerinlehti
chilijauhoa tai -hippua
(chilipaprika)
mustapippuria
sitruunan kuorta
lihalientä (mieluiten melko voimakasta)
Ensin ruskistetaan lihat voissa, sitten lisätään kasviskuutiot ja mausteet kuullottumaan. Lisätään liemi, hapankaali, suolakurkut ja laakerinlehti. Haudutetaan uunissa 160' kunnes kypsää tai padassa n 3h. Valmiiseen ruokaan lisätään vielä 0,5-1 tl etikkaa. Jos halutaan ruokaisampi voi loppuvaiheessa lisätä muutaman perunanlohkon.
Lopputulos on jotain padan ja keiton väliltä:) Ja tajuttoman hyvää!!
kasviksista kun lähtee kaikki vitamiinit ja hivenaineet jos niitä tuntitolkulla muhittaa uunissa.
kasviksista kun lähtee kaikki vitamiinit ja hivenaineet jos niitä tuntitolkulla muhittaa uunissa.
ei kai ne minnekään haihdu? jos ne irtoaa vihanneksista niin ne löytyy liemestä! ja sekin on tarkoitus syödä, ainakin meidän perheessä!
2 kg hirvenlihaa
6 tomaattia
1 paprika
3 isoa sipulia
4 porkkanaa
suolaa, valkopippuria
Paloittelin lihat ja ruskistin. Paloittelin muut. Kiehutin liedellä 2 h, sitten suurustin liemen ja tunniksi uuniin
ja paistetaan todella kuumalla pannulla.
Laitetaan uuniin liha ja vähän vettä, sekä keitettyä kahvia.
Mausteeksi ei tarvi kuin suolaa ja vähän valkosipulia.
annetaan muhia uunissa kauan ja jossain loppuvaiheessa lisätään pari desiä kermaa.
Tarkkoja mittasuhteita en osaa sanoa, koska en juurikaan mittaile mitään.
Uuni voi olla lopussa tosi pienellä lämmöllä.
Parasta mitä olen syönyt.
Naudan paistia (pieninä paloina)
Sipulia
Suppilovahveroita
Paistoin kevyesti pannulla useassa erässä ja laitoin pataan. Päälle kermaa, vettä, lihafondia, pippuria, smetanaa, mozzarellaa (tuoretta löllöä :)) ja hieman soijaa taisin laittaa.
Haudutin noin 2,5 tuntia. Mureaa ja todella hyvää. Se mozzarella vähän epäilytti mutta se oli täysin kymppi.