Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

antakaa hyvä uunikasvis tai juures ohje

Vierailija
06.09.2012 |

Kommentit (2)

Vierailija
1/2 |
06.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Linssipata



• 2 1/2 dl vihreitä linssejä

• 3 dl vettä

• 1 kasvisliemikuutio

• 1 1/2 tl kuivattua minttua

• 1 tl jeeraa eli juustokuminaa

• 3 rkl soijakastiketta

• 1 tl sokeria

• 1 sipuli

• 3 porkkanaa

• 1 punainen paprika

• 1 pieni kukkakaali

• 1 rkl rypsiöljyä

• suolaa

• mustapippuria



1.Huuhtele linssit hyvin ja pane ne likoamaan veteen puoleksi tunniksi.

2.Kiehauta kattilassa 3 dl vettä ja liuota kanaliemikuutio siihen. Lisää minttu, jeera, soijakastike ja sokeri. Sekoita.

3.Pilko sipuli ohuiksi veneiksi ja viipaloi porkkana. Pilko paprika ja kukkakaali reiluiksi paloiksi. Sipaise padan pohjalle kasviöljyä. Kaada liotusvesi linsseistä pois ja siirrä linssit pataan.

4.Lisää sipuli ja porkkana pataan. Ripottele pinnalle hiukan suolaa ja mustapippuria. Kaada päälle mausteliemi.

5.Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta 15 minuuttia, jotta kaikki ainekset lämpenevät kunnolla. Pane päälle kansi ja jatka kypsennystä 180 asteessa puolitoista tuntia.

Vinkki! Voit lisätä kypsään pataan myös kuutioitua tofua.

Vierailija
2/2 |
06.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

1 lanttu

4 porkkanaa

2 pientä palsternakkaa

3 punajuurta

10 valkosipulinkynttä

Marinadi

1 dl öljyä

1/2 dl hunajaa

2 rkl sitruunanmehua

2 tl suolakiteitä

1/2 tl pippurirouhetta

muutama rosmariinin oksa

Kuori ja lohko juurekset reilunkokoisiksi lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Lado kaikki kasvikset kulhoon.



Sekoita marinadin ainekset ja kaada seos kasvisten joukkoon. Kumoa kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla