Lue keskustelun säännöt.
Alue: Aihe vapaa
antakaa hyvä uunikasvis tai juures ohje
Kommentit (2)
1 lanttu
4 porkkanaa
2 pientä palsternakkaa
3 punajuurta
10 valkosipulinkynttä
Marinadi
1 dl öljyä
1/2 dl hunajaa
2 rkl sitruunanmehua
2 tl suolakiteitä
1/2 tl pippurirouhetta
muutama rosmariinin oksa
Kuori ja lohko juurekset reilunkokoisiksi lohkoiksi. Kuori valkosipulinkynnet. Lado kaikki kasvikset kulhoon.
Sekoita marinadin ainekset ja kaada seos kasvisten joukkoon. Kumoa kasvikset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paahda kasviksia 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Alue: Aihe vapaa
Linssipata
• 2 1/2 dl vihreitä linssejä
• 3 dl vettä
• 1 kasvisliemikuutio
• 1 1/2 tl kuivattua minttua
• 1 tl jeeraa eli juustokuminaa
• 3 rkl soijakastiketta
• 1 tl sokeria
• 1 sipuli
• 3 porkkanaa
• 1 punainen paprika
• 1 pieni kukkakaali
• 1 rkl rypsiöljyä
• suolaa
• mustapippuria
1.Huuhtele linssit hyvin ja pane ne likoamaan veteen puoleksi tunniksi.
2.Kiehauta kattilassa 3 dl vettä ja liuota kanaliemikuutio siihen. Lisää minttu, jeera, soijakastike ja sokeri. Sekoita.
3.Pilko sipuli ohuiksi veneiksi ja viipaloi porkkana. Pilko paprika ja kukkakaali reiluiksi paloiksi. Sipaise padan pohjalle kasviöljyä. Kaada liotusvesi linsseistä pois ja siirrä linssit pataan.
4.Lisää sipuli ja porkkana pataan. Ripottele pinnalle hiukan suolaa ja mustapippuria. Kaada päälle mausteliemi.
5.Kypsennä pataa 200-asteisessa uunissa ilman kantta 15 minuuttia, jotta kaikki ainekset lämpenevät kunnolla. Pane päälle kansi ja jatka kypsennystä 180 asteessa puolitoista tuntia.
Vinkki! Voit lisätä kypsään pataan myös kuutioitua tofua.