Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Asetaldehydiä omenoissa?

Vierailija
02.09.2012 |

Omenoissa on joidenkin tutkijoiden mukaan syöpävaarallista asetaldehydiä. Tuskin kuitenkaan haitallisia pitoisuuksia?

Kommentit (6)

Vierailija
1/6 |
02.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

että mustapippuri aiheuttaa syöpää?

Vierailija
2/6 |
02.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tuskin kaikissa elintarvikkeissa on ko. ainetta, mutta jogurttia ei kannata syödä joka päivä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija
3/6 |
02.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Siinä vaiheessa kun omenat tai jukurtti on mun elämän epäterveellisimpiä tapoja mä oon ihan hemmetin tyytyväinen itseeni.

Vierailija
4/6 |
02.09.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Luulin jogurttia terveelliseksi kunnes joku professori sanoi sen olevan samaa luokkaa alkoholin kanssa. Ehkä vaihdan jogurtin viiliin.

Vierailija
5/6 |
18.02.2013 |
Näytä aiemmat lainaukset

Kotimaa | Turun Sanomat1.2.2013 09:35

Päivitetty 1.2.2013 10:01

Uuden suomalaistutkimuksen mukaan jogurtit ovat jopa kolme kertaa syöpävaarallisempia elintarvikkeita kuin esimerkiksi olut. Asetaldehydi on omenalta tuoksuva kemiallinen yhdiste, jota esiintyy erityisen runsaasti elintarvikkeissa, joiden valmistamiseen liittyy käymisprosessi, kuten esimerkiksi alkoholijuomissa, etikassa ja meijerituotteissa.

Maailman terveysjärjestön WHO:n alainen syövän tutkimusyksikkö on 2009 luokitellut asetaldehydin ryhmän 1 karsinogeeniseksi aineeksi eli syöpää aiheuttava ihmiselle.

Tutkimuksessa asetaldehydipitoisuutta mitattiin yleisesti myytävistä jogurteista ja alkoholipitoisista oluista. Otos sisälsi yhteensä 44 eri kaupallista tuotemerkkiä. Näytteet valittiin satunnaisesti eri päivittäistavaraliikkeistä pääkaupunkiseudulla. Mittaustuloksissa merkittävää on, että vain yhdessä jogurtissa havaittiin karsinogeenisen rajan alittava pitoisuus

TS

Vierailija
6/6 |
19.01.2016 |
Näytä aiemmat lainaukset

Miksi elintarviketeollisuudessa aromivahventeita jugurtteihin ylipäätään lisätään, kun varmasti myös karsinogeenivaara on tiedossa. Aromivahventeet ja esanssit aiheuttavat myös yliherkkyyksiä? Ihmettelen, että myös lapset altistetaan molemmille haitoille. Monista tuotteista yhteenlaskettu saanti voi olla todella haitallinen.

Jo pelkästään maustetun jugurttipurkin avaaninen aiheuttaa yliherkälle hengitys ja silmäoireita. Ei niitä voi syödä, mutta kaupanhyllyt notkuvat purkeista.

Lapsia ajatellen.

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: kuusi yhdeksän viisi