Karitsan ulkoflilettä ja herkkutattirisottoa kahvinkeittimellä? Onnistuu!
Eipä olisi itselleni tullut mieleen. Nyt kun miettii niin miksipä ei.
http://www.savonsanomat.fi/viihde/kahvinkeittimella-gourmet-aterioita/1…
Lokakuun alkupuolella julkaistava keittokirja todistaa, että kahvinkeittimestä on moneksi. Savolaisin voimin syntynyt You did what?! -niminen teos esittelee kuusi kolmen ruokalajin menua, jotka on valmistettu pääasiallisesti kahvinkeittimellä.
Idean isä, siilinjärveläinen valokuvaaja Antti Karppinen, kertoo saaneensa ajatuksen kirjaan jo vuosikymmen sitten luettuaan Sopan sinulle keitin -nimistä romaania.
–?Siinä päähenkilö valmisti arkisia pöperöitä kahvinkeittimellä köyhyyden keskellä. Ajattelin, että miksei kahvinkeittimellä voisi tehdä gourmet-ruokaakin, Karppinen sanoo.
Ajatus muhi Karppisen mielessä pitkään, kunnes hän viime vuonna päätti esitellä ideansa kokkikaverilleen Aki Hiltuselle.
–?Umpihullunahan Aki minua piti. Mutta pari päivää mietittyään ja kahvinkeitintä kotona katseltuaan hän tuli siihen tulokseen, että kyllä hän lähtee mukaan.
Karppisen mukaan on tärkeää, että oikeista resepteistä huolimatta kirjaa ei oteta liian tosissaan.
–?Gourmet-ruuan keskellä kannattaa muistaa, että päätyökaluna tosissaan on kahvinkeitin. Yli 110-sivuisessa kirjassa on ruokaohjeiden lisäksi mukana mokia ja hölmöyksiä. Saimme omilla virheillämme kaksi kahvinkeitintä hajalle, joten kerromme myös, mitä ei kannata tehdä.
Kahvinkeitintä voi käyttää kirjan tekijöiden mukaan monella tavalla. Keittimellä voi esimerkiksi uuttaa, kypsyttää vesihauteessa, paahtaa ja paistaa. Ensimmäisessä illalliskokonaisuudessa mukana oli muun muassa herkkutattirisotto, karitsan ulkofilee balsamicokastikkeella ja ruusuvedessä marinoituja hedelmiä valkosuklaamoussen kera.
–?Hurrasimme kun huomasimme, että sienet todella ruskistuivat levyllä, Karppinen muistelee.
Pieni keittolevy tosin aiheuttaa joitakin rajoituksia tekemiselle.
–?Jos tekee pannukakun ja pekonia, niin pekoni ehtii jäähtyä pannukakkua odotellessa, Karppinen myöntää.
Lue lisää torstain Savon Sanomista.
hiutaleet ja suola kannuun ja säiliöön vesi ja ei kun tippumaan.