Top3 liha/kalatuote mitä et ikinä osta kaupassa?
Ei väliä oletko joskus 10v sitten ostanut, mutta mitä et enää nykyään osta ja perustelut!
Itselläni lista olisi tälläinen:
1. Jauholeikkeleet (lauantaimakkara, gotler yms). Syynä se että meillä ei kukaan muu tykkää niistä ja se lauantaimakkara paketti kerkeää homehtumaan ennenkuin saisin sen yksin syötyä. Mutta mun mielestä ne jauhomakkarat on hyviä!
2. Marinoidut lihat/kalat, koska tähän asti kaikki maistamani on olleet pahoja:( Broilerin koipireisiä tai hornetteja ostan kyllä marinoituna
3. Kuhaa/nieriää yms kalliimpaa kalaa kalatiskiltä. Ei ole varaa ja kuhaa saadaan onneksi miehen kalastusreissuilta aina pakkaseen.
Kommentit (14)
- graavi aina liian suolaista, tuoreudesta ei mitään takuuta, aina jotenkin tunkkaista
Jauholeikkeleet
- ei mene kotona kaupaksi
Sisäfile
- ei ole varaa :(
- Valmiiksi perusmaustetut ("marinoidut") perusbroilerit, joita marketeissa myydään (kulkevat meidän suvussa myös nimellä "liejukana"). Syy: osaan marinoida itsekin, ja noissa maksaa ylihintaa siitä halvasta ja pahanmakuisesta lisäainelitkusta.
- valmiiksi pakatut lohikuutiot, jotka muistaakseni oli myös marinoitu. Ostin kerran ja maku oli kauhea.
- sianliha yleensäkin. En pidä sianlihan mausta.
1. Marinoidut
- marinoin itse jos on tarvis, ilman sokeria ja rypsyöljyä.
2. Pakastetut ja sulatetut mitkä tahansa lihat
- joskus on tilanne, että löytyy halvalla paljon. Osa pakko laittaa pakkaseen, ja ei onnistui jos liha on jo käynyt pakkasessa. Koiranruuaksi tietysti onnistuis, mutta ei ihmiselle.
3. Vähärasvaiset
-Näihin joutuu lisäämään erikseen rasvan.
- marinoidut broilerin suikaleet ja muutkin broilerijalosteet (ovat hirveitä ja mukana on nahkaa, läskiä ja ties mitä *puist* - marinoimattomia broilerin paloja ja fileitä saatan kyllä toisinaan ostaa)
- jauheliha (olen syönyt sitä jo määräni täyteen, kuten koko perhe)
- valmiit grillituotteet, tassut tms. (maistuu pahalta, mielummin grillaan kokolihaa ja kasviksia)
2. silli - kukaan meistä ei tykkää
3. aladoobi vai mitä lie onkaan - näyttääkin niin kamalalta, etten voi edes maistaa :D
1. mitään eineksiä tai valmiiksi marinoituja
2. purkkitonnikalaa tai muutakaan purkitettua kalaa tai lihaa
3. silakoita, silliä
ikinä Norjan lohta, kun tiedän, miten vanhaa se on enkä niitä grillattuja ja hiillostettuja lohia, jotka tehdään sen jälkeen ,kun sitä lohta ei voi enää muuten myydä.
En osta mitään marinoituja tuotteita.
1. sikanautaa, sen haju on niin kauhea etten halua olla missään tekemisissä sen kanssa.
2. minkään eläimen munuaisia en ole koskaan ostanut, koska en tiedä yhtään mitä niistä tekisin.
3. silliä, koska kukaan perheessäni ei syö sitä edes jouluna (sen sijasta marinoin joulupöytään silakoita, ja niitäkin tosiaan vain jouluna).
1. mitään punaista lihaa/muita osia
2. silakka, sillit
3. broilerin koivet, siivet, paistisuikaleet yms jäteosat
1. Suomalaista makkaraa. Pelkkää jauhorasva paskaa, köyhien tyhmien ihmisten ruokaa tämä paska.
2. Lihatiskin jauheliha. 10x parempaa jauhelihaa saa kun ostaa tuoretta naudanfilettä ja kotona myllyllä tekee siitä jauhelihaa. Köyhien kelvotonta moskaa siis tiskijauheliha.
3. Kaikki einekset, kuten kalapuikot, nakit, valmiit jauhelihapihvit, lihapullat tms. Syömäkelvotonta kurapaskaa aivottomille laiskoille alkoholistiperheille. En tajua kuinka joku äiti voisi näitä perheelleen syöttää.
1. mitään tehotuotettua lihaa (nauta, sika, kana, kalkkuna)
2. Myöskään mitään jauhomakkaroita vaikka olis luomuakin niin ei
3. Kanaa en osta edes luomuna, sitä ei meillä syö puolet perheestä lainkaan
1. Marinoituja lihoja koska aikoinaan olin pienessä kaupassa kesätöissä ja sen jälkeen olen niitä pelännyt. Totuus ei varmasti samanlainen muualla mutta en halua ostaa.
2. Kalaa silliä tai lipeäkalaa lukuunottamatta. Mies kalastaa ja hankkii niin kuhat, ahvenet kuin lohet yms. pöytään.
3. Sisäelimet.
1. Marinoidut lihat ja kalat. Joskus olen kokeillut ja niissä on yleensä tympeä makea, teollinen maku.
2. Kalat kokonaisina. Olen liian laiska, ja ostan kaiken, jopa silakat, valmiiksi fileoituna kalatiskistä, kun ei rahasta ole pulaa, ajasta sen sijaan on.
3. Suomalaiset makkarat. Ei uppoa, jauhonmakuisia ja tylsiä, makua saa vain grillaamalla niihin kunnon tumman karsinogeenipinnan.