Onko täällä ketään, jolle nopeat hiilarit eivät aiheuta mitään oireita?
Pystyt vetämään pastaruokia ja vaaleaa leipää, mutta siitä ei seuraa väsymystä, turvonnutta mahaa ja painonnousua.
Kommentit (15)
kun syön liikaa karkkia :(
Mutta siis mitään noita muita kuvailemiasi oireita ei tule ja lihominenkin johtuu kaloreista eikä hiilareista sinänsä.
Pieni (tai iso) sokeriannos pitää vaan mielen virkeänä eikä siitä ainakaan mulle mitään huonoa oloa tule :)
Olen myös kokeillut karppaamista n. kuukauden ajan, mutta olo oli koko ajan niin hirveä että otin äkkiä nopeatkin hiilarit taas kunnolla ruokavalioon mukaan.
Joo, ei mulle pasta tai leipä aiheuta mitään, mutta jos ei syö päivällä muuta kuin karkkia tai leivoksia, niin tulee huono olo ja kamala jano.
Voin syödä ihan mitä vaan. Ja syönkin :)
Olen kyllä sitä mieltä, että suurin osa mammoista kuvittelee nää hiilarioireet päässään...
tai aiheuttaa jos syön kilon karkkia.
Syön paljon pastaa ja leipääkin päivittäin pari viipaletta, aina vaaleana. Voin oikein hyvin eikä ole ylipainoa, väsymystä, mahaturvotusta tai mitään muita vaivoja.
Eiköhän useimmat ole sellaisia joille ne eivät aiheuta oireita.
Väsynyt olo tulee, jos syön paljon lihaa, painonnousu ja turvotus, jos syön liikaa mitä tahansa ruokaa.
Sopivan kokoisesta pasta-annoksesta tulee yleensä hyvä ja kylläinen olo. Vaalea leipaa ei syödä koska tumma maistuu paremmalta.
tulee kyllä väsymystä, mutta en tiedä tulisiko se ylipäätään esim. lounasaikaan tuhdisti syömisestä.
Turvotusta ei tule muuta kuin jos teen hiilaritankkausta ennen juoksutapahtumaa. Silloin syön tosi paljon hiilaria, joka sitoo nestettä, joten siinä voi parikin kiloa paino nousta.
Lihomista en usko hiilarien aiheuttavan jos ei yli kulutuksen syö. Toki jotakin karkkia tai pastaa on helpompi syödä yli kulutuksen kuin vaikka kesäkurpitsaa :P
Paljosta sokerista tuntuu tulevan hiukan "kierroksia", ts. sokerihumalaa.
Eikä vatsa toimi kovin hyvin jos syö vain jotain pastaa, pullaa ja kakkua.
liika huono hiilari aiheuttaa väsyneen olon, liika liha & rasva aiheuttaa raskaan olon vatsaan, niinkuin siellä olisi iso kivi sulamassa.
En mä kyllä syökään esim. kymmentä perunaa kerralla, vaan 1-2.
Pasya on hidas hiilari.
Totta, valkoisenkin pastan glykeeminen indeksi on varsin alhainen varsinkin jos sen keittää al denteksi eikä lötköksi.
Muutenkin tuo yksioikoinen nopeista hiilareista puhuminen ja niiden välttely on turhan yksinkertaistettua asiaa. Nopeiden hiilarien haitat kun esiintyvät lähinnä vain, jos syödään *pelkästään* nopeaa hiilaria aterialla. Jos vetää irtokarkkipussin, joo kyllä nousee insuliinit ja voi tulla jälkeenpäin nälkä uudestaan kun sokeri romahtaa jne.
Mutta kun syödään aterioita, se mikä ratkaisee on koko ateriakokonaisuuden verensokerivaikutus. Esimerkiksi rasva ja happamat aineet (sitruunamehu, etikka, viini) hidastavat verensokerin nousua, eli se valkoinen vehnäleipä aterilla jolla on myös sitruunamehua salaatissa kastikkeena ja/tai vieressä lasi viiniä, ja jossa on myös rasvaa, ei nostakaan verensokeria dramaattisesti eikä aiheuta siis tyypillisiä nopean hiilarin haittoja edes näille haitoille herkillä ihmisillä.
eikä kenellekään tuntemalleni ihmiselle.
Taitavat olla nuo "hiilarioireet" ihan vaan state of mind, tai sitten vaihtoehtoisesti näistä kärsivät vetävät sipsipussin kerralla. Kyllä siitä tietysti ketä tahansa alkaa turvottaa ja pitkällä aikavälillä painokin varmasti nousee.
että tuollaiset oireet olisivat useimpien kohdalla keksittyjä. Itsellä hiilaripitoinen ruoka huonontaa ihan selkeästi ihoa (finnejä ja talvella atopiaa), enkä oikein jaksa uskoa, että olisin ainoa maailmassa. Kyse on kai siitä, että eri ihmisillä hiilarit vaikuttavat eri tavalla insuliinitasoihin ja toiset ovat myös herkempiä insuliinitasojen nousulle.
eikä kenellekään tuntemalleni ihmiselle.
Taitavat olla nuo "hiilarioireet" ihan vaan state of mind, tai sitten vaihtoehtoisesti näistä kärsivät vetävät sipsipussin kerralla. Kyllä siitä tietysti ketä tahansa alkaa turvottaa ja pitkällä aikavälillä painokin varmasti nousee.
Uskon että on tosi harvinaista. Perusteluna voi käyttää vaikka samaa kuin mitä joku mainitsi tuolla: "Ranska ja Italia". Niissä syödään huonoa hiilaria minkä keritään eikä siellä ihmisille hiilarit mitään oireita juuri kellekään aiheuta, jos ei sitten ole keliaakikko.
Tosin noissa maissa hiilareita syödään useimmiten osana ateriaa, jolla on noita hiilarin imeytymistä hidastavia muita ruoka-aineita, eikä ole niin paljon tapana vetää pelkkiä hiilareita ateriana, esim. pelkkää voileipää tai pelkkää suklaata (suklaakin on usein jälkiruoka aterialle).
Mulle tulee ap:n kuvailemia oireita vaan vljasta. Perunaa, riisiä ja silkkaa sokeria pystyn kyllä syömään, mutta en mitään missä on viljoja.
Siellä voi olla pari.