Kuivakaapin tyhjennys: mitäs hemmettiä näistä nyt voi tehdä?
Pitäisi johonkin ruokaan tunkea kuivakaapin sisältöä:
-villisikaa säilykkeenä
-hirveä säilykkeenä
-valkosipulimuikkuja säilykkeenä
-loimulohta säilykkeenä
-kuivattuja karpaloita
Ideoita mitä ruokia näistä tekisi? Mies saa 2x vuodessa aina töistä lahjakorin josta löytyy yleensä juuri tuollaisia säilykkeitä ja me ei hirveämmin niistä pelkältään tykätä (esim. leivän päällä, ei kiitos). ja jokaista tavaraa on siis 2-3purkkia. Loimulohesta ajattelin tehdä kiusausta, onnistuisikohan? Mihinkähän nuo lihasäilykkeet käyttäisi.. Savuahventa oli säilykkeenä myös, mutta se oli tosi piristävä poikkeus ja oli herkullista leivän päällä!
Kuivattujen karpaloiden koostumus on mielestäni inhottava joten pitäisi nekin johonkin ruokaan piilottaa..
Vinkkejä, joulun aikaan tulee taas uutta lahjakoria, ja olisi kiva tyhjentää kaappi edellisten korien sisällöstä ennen sitä!
Kommentit (3)
tässä eism viillisikasäilykeestä yksi resepti.
http://reseptitaivas.fi/reseptit/villisikapata
tai sitten jauhelihakeiton tyyppinen keitto.
Kuivattuja karpaloita olen itse käyttänyt leivonnassa, sämpylöissä siis pääasiallisesti.