Saako raparperist hyvää mehua?
miten?
Kommentit (7)
raparperijuoma:
300g raparperia
2 sitruunan mehu
5dl vettä
2dl sokeriakaikki keitetään kattilassa n. 10min. Siivilöidään ja annetaan jäähtyä.
Lisää joukkoon 1 litra vichyä
NAM!
Paitsi ei tarvita vishyjä edes. Ja kuuma vesi kaadetaan raparperien ja sitruunan päälle ja annetaan vuorokausi muhia.
Mehu-Maijalla tulee hyvää mehua. Sokerin kanssa kannattaa olla vähän reilumpi :-)
Sitruunan sijaan olen laittanut n. 6 isoa raparperin vartta, muuten fariinipussin ohjeen mukaan. Pitääkin mennä pullottamaan!
Googlaa ohjeet, minä en tiedä muuta kun mututuntumalta mittasuhteet enkä osaa neuvoa sen paremmin :)
Ohje:
Raparperimehu resepti ja ruokaohje
* 12-15 isohkoa raparperinvartta * 10 l vettä * sokeria 1 dl / litra muhinutta mehulitraa kohti * * * * * * Raparperimehu Pilko raparperin varret sankoon tms. Keitä vesi ja kaada se raparperien päälle. Anna “muhia” vuorokauden ajan huoneenlämmössä. Siivilöi raparperit pois. Lisää sopiva sokerimäärä joko koko sangolliseen mehua tai vasta pullotusvaiheessa. Säilytä jääkaapissa. Voi myös pakastaa. *
Kun tarjoilet, laita joukkoon loraus mansikkamehua. Parempaa kesäjuomaa ei ole!
raparperijuoma:
300g raparperia
2 sitruunan mehu
5dl vettä
2dl sokeria
kaikki keitetään kattilassa n. 10min. Siivilöidään ja annetaan jäähtyä.
Lisää joukkoon 1 litra vichyä
NAM!