Tapahtumat

Kun kirjaudut sisään näet tässä ilmoitukset sinua kiinnostavista asioista.

Kirjaudu sisään

Kevyttä grillattavaa?

Vierailija
21.05.2012 |

Kertokaas parhaat vinkkien kevyiden grillattavien maustamiseen? Siis miten teette vartaista herkullisia, mikä mauste kruunaa kasvisnyytin jne?

Maistuvaa kesää!

Kommentit (1)

Vierailija
1/1 |
21.05.2012 |
Näytä aiemmat lainaukset

Tai no toki maustan, mutten millään valmiilla mausteseoksella, ne tuppaavat olemaan kaikki samanmakuisia.



Tykkään pariloida tomaatteja ja parsaa, maissintähkiä, sieniä ja sipulia. Mausteeksi ihan vaan öljyä, sormisuolaa ja pippuria myllystä. Näin vihannesten oma maku pääsee oikeuksiinsa. Maissi tykkää chilijauheesta.



Toki niissä pitää vähän öljyä olla, etteivät kuivu ja pala.



Lohi on rasvainen kala itsessään, ei kuivu grillattaessa. Siihen laitan oliiviöljyä, valkosipulisilppua ja tuoretta rosmariinia (ja sormisuolaa ja hiukan mustapippuria).



Perunat teen nuotioperunoina. Tarvittaessa ne voi esikeittää, mutta pienet potut isken grillin reunahiiliin kypsymään pitkän kaavan kautta. Juu, pinta on tosi nokinen, mutta kun ne puolen tunnin/kolmen vartin päästä ovat hautuneet valmiiksi, maku on taivaallinen - voin ja suolan kera, tietenkin.



Lihalle saslik-marinadi on erinomainen, se mureuttaa lihaa hienosti. Mutta siinäkin vartaat on pakko öljytä ennen paistamista, etteivät pala:



Saslik basturma

neljä annosta



1½ kg häränfileetä

Marinadi:

2-3 pilkottua tai renkaiksi leikeltyä sipulia

yhden sitruunan mehu

1-2 rkl punaviinietikkaa

3 tl suolaa

2 rkl basilikaa

1 rkl murskattuja korianterinsiemeniä

1 tl mustapippuria

1 tl hienonnettua neilikkaa



Häränfilee paloitellaan sopiviksi varraspaloiksi ja pannaan kulhoon, päälle ripotellaan suola ja mausteet, sitten viinietikkaan sekoitettu korianteri ja sitruunamehu. Sekoitellaan hieman. Kansi päälle tai kelmu astian ylle ja annetaan maustua vuorokauden ajan.

Seuraavaksi lihapalat pujotellaan vartaisiin, joko yksinään tai tomaatin, munakoisoviipaleiden ja sipuleiden kanssa, öljytään kevyesti ja paistetaan hiiligrillillä, nuotion hiilloksella, sähkö- tai kaasugrillissä.

Voidaan myös flambeerata konjakilla tai vodkalla ennen tarjoamista.



Oikeastaan grilliruokaa ei ole täysin rasvatta. Jos hauduttelet jossain nyytissä, se ei enää oikeastaan OLE grilliruokaa. Vastaava haudutus käy ihan yhtä hyvin kotiuunissa...







Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kirjoita seuraavat numerot peräkkäin: seitsemän kuusi kuusi