Mistä tietää että kana, broileri on täysin kypsää?
Täällä oli jossain vaiheessa ketju jossa joku pelkäsi että on sairastuttanut koko perheensä kun liha olikin ollut raakaa keskeltä ja ruokailu oli keretty aloittaa. Itse en koskaan katso kellosta että kauanko aikaa se ruoka on uunissa. Yleensä tunnin tai jotain... Kun lihaa leikkaa niin sehän on eri väristä eri kohdista. Jostain vähän punertavaa, jostain ehkä ruskehtavaa jne. Mutta mikä on sellainen selvä merkki että sitä pitäisi vielä kypsentää lisää taikka jättää liha syömättä. Jos liha on mureaa niin voiko se olla olla enää millään tavoin raakaa?
Kommentit (4)
sen pitää olla väh. 70 astetta kananfileillä ja 82 astetta luuta sisältävällä lihalla , kuten kokonaien kana tai rintaleike.
Jos et jostain syystä omista lämpömittaria (niitä muuten saa monesta paikasta aika edullisesti)
niin varmista ainakin että liha ei ole enää yhtään punertavaa keskeltä
Liha nimittäin kypsyy myös uunista tai paistinpannulta ottamisen jälkeenkin.
Anteeksi isot kirjaimet, oli num.lock päällä en jaksa korjata.
sen pitää olla väh. 70 astetta kananfileillä ja 82 astetta luuta sisältävällä lihalla , kuten kokonaien kana tai rintaleike.
Jos et jostain syystä omista lämpömittaria (niitä muuten saa monesta paikasta aika edullisesti)
niin varmista ainakin että liha ei ole enää yhtään punertavaa keskeltä
Jos tulee väritöntä nestettä, on kypsä.
Anteeksi, olen kokki ja nää asiat kuuluu ihan ammattiosaamiseen. Ruoka EI saa mennä tarjolle jos se on alle noiden lämpötilojen. Saat kotona toki otta lihasi aiemmin uunista :)