Perunan istutus, neuvoja?

Vierailija

Olen ensimmäistä kertaa asialla, eli miten ja Milloin varhaisperunat istutetaan? Lehdessä luki että nyt jo voi laittaa sisälle esim ämpäriin, mutta nuo idut on vasta muutaman mm pitkiä, onnistuuko silti kasvu? Ja koska ne pitää sitten siirtää ulos? Olen ihan kuutamolla vaikka olen googlettanut, haluan uteliaisuudesta silti yrittää. :))

Kommentit (2)

Vierailija

+15-asteessa ja valoisassa pari viikkoa ja sitten voit laittaa ne kasvamaan esim. ämpäriin, 2-3 kpl/ämpäri.Sitten kun maa on lämmennyt tarpeeksi vapun jälkeen, voit siirtää ne kasvamaan penkkiin tai kasvaa ne siinä ämpärissäkin. Muista multaus, kun varret n12-15 cmTero

Vierailija

äläkä päästä ituja liian pitkiksi. Jos yrität parvekeviljelyä, istutat ämpäriin tai vaikka laastipaljuun tai lasten vannaan, ja kun ovat kasvaneetn. 10 cm, lisää reippaasti multaa. Muista kastella ja lannoittaa.Ulos ne istutetaan niin, että käännät kasvimaan, ja jos se on savea, niin lisäät maahan pari peräkärryllistä hiekkaa ja turvetta.... (minun maani) tai heität homman sikseen ja ostat halvemmalla kaupasta;). Muilla mailla käännät maan, vedät suoran vaon, vaon pohjalle lannoitetta, heittelet itäneet perunat sinne 30 cm välein, peität vaon ja teet uuden vaon. Tuplaharso päälle, estää hallan tuhot. Multaat pari kertaa.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.

Uusimmat

Suosituimmat