Ruokakysymys. Grillataan karitsaa perjantaina
marinoin itse, laitan öljyä, valkosipulia ja suolaa + pippuria. Pitääkö vielä ostaa kylkeen esim minttuhyytelöä tms
Lisäksi on folionyyteissä perunaa, sipulia, paprikaa, auraa jne
Kommentit (4)
Tuota komboa voisi tosiaan mehevöittää hyvällä kastikkeella.
Sellainen syntyy helposti vaikkapa näin:
1 pkt demi glaceta (mm. Portti tekee sitä, löytyy yleensä lihahyllystä kaupasta, sellainen 2 dl tetra - kysy myyjiltä, jos et löydä)
valkosipulia
hiukan suolaa ja vajaa tl sokeria antamaan särmää
loraus punaviiniä
pippuria
laakerinlehti
keitä kasaan hiukan.
Muuten, panehan lampaan marinadiin ROSMARIINIA, unohda minttu. Paljon parempi aromi.
varo ylipaistamasta. Lampaan lihakin on tarkoitus jättää sisältä roseeksi. Jos sinulla ei vielä ole lihalämpömittaria, niin ei olisi hullumpi idea ostaa. Claes Olssoniltakin saa hyviä halvalla ;-)
varo ylipaistamasta. Lampaan lihakin on tarkoitus jättää sisältä roseeksi. Jos sinulla ei vielä ole lihalämpömittaria, niin ei olisi hullumpi idea ostaa. Claes Olssoniltakin saa hyviä halvalla ;-)
Itse tykkään, että lammas ei ole punaista (paisti ehkä tai sisäfile) mutta ei nämä rasvaiset osat. Potkat olen pitkänyt uunissa tunteja, tulee loistavaksi. ap
Marinadiin voisi laittaa tuoretta minttua.
Itse grillaisin siihen parilassa vain pinnan ja sitten folioon hetkeksi ettei kuivahda