Paljonko syöt lihaa (sika-nauta-broiler)?
mikä on liha-annoskoko (esim. kuinka monta ateriaa 400 g jauhelihasta riittää) ja syötkö joka päivä lihaa?
Suositus olisi kuulemma 300 g viikossa, mutta suomalaiset syövät peräti 73 kiloa vuodessa eli 1,4 kiloa viikossa.
Itsellä menee noin 700 g viikossa.
Kommentit (13)
Syön 300g-400g (broileria tai kalkkunaa) viikossa.
nyt en kylläkään ole syönyt eläinkunnan tuotteita pitkään aikaan
runsas punaisen lihan syönti altistaa suolistosyöville :(
Keskimäärin varmaan 100-150 grammaa päivässä.
Liha on pahanmakuista, eettisesti arveluttavaa, eikä ihminen sitä oikeastaan tarvitse.
0 grammaa päivässä/viikossa/kuukaudessa/vuodessa Liha on pahanmakuista, eettisesti arveluttavaa, eikä ihminen sitä oikeastaan tarvitse.
sikaa, nautaa, broileria tahi kalaa lähes 19 vuoteen. Lopetin 17-vuotiaana enkä ole nähnyt mitään syytä alkaa uudelleen.
minkäänlaista lihatuotetta 20 vuoteen.
Etkö laske lammasta/hirveä/poroa/ankkaa/riistalintuja/jänistä lihaksi? Mikset?
tai sitten naudanpaistijauhelihaa n. 500-800 gr viikossa, sikaa meillä ei syödä ollenkaan, ei tykätä siitä. (Kalalle olen allerginen) Silloin tällöin on kasvisateria, esim. eilen oli kasvispannua ja kukkakaalimuhennosta.
Etkö laske lammasta/hirveä/poroa/ankkaa/riistalintuja/jänistä lihaksi? Mikset?
Lihapaino hirvestä riippuen jotain 15-100 kg, ja meitä on sitä syömässä vähintään 4 henkeä. Laske siitä.
Lintuja vähemmmän, mutta kyllä meillä syödään itse metsästettyä lihaa enemmän kuin ostettua. Vain broileria, sikaa ja jauhelihaa ostetaan, ehkä noin kilo-kaksi viikossa.
Syön ehkä yhden tai kahden fileen verran viikossa, jotakin lintua. Kalaa ei kai lasketa tässä lihaksi?